Mi ez a bmw mánia? Már nem telik el úgy nap, hogy 6 kérdés ne a bmb-ről szóljon, vagy itt csak 20on éves rácsing tunyingos "driftesek" vannak?
Már a könyökömön jön ki ez az állandó béemvé fényezés. A válaszokban is az azt lehet olvasni, hogy vegyél béembét mert az a legjobb, leggyorsabb....
Amúgy nem tudom mire ez a felhajtás mert mondhatni semmilyen komoly fejlesztés nem fűződik a nevéhez csak anyi, hogy hááááátúl kááápár", ja' most már ezt se mondhatják el a fánok mert a büszke cég elkezdett front hajtású autókat gyártani, holott anno kijelentették, hogy az igaz autó hátul hajt...
Először is szögezzük le, hogy itt a kérdések 80-90 százaléka kamu, ezért van itt ennyi BMW-s kérdés, mert aki unatkozik, ilyeneket ir ki.
Amúgy pedig igenis a BMW nagyon jó autó, nemcsak mert hátul kapar, hanem mind összeszerelésben, mind minőségileg, mind menetteljesitmény szerint nagyon jó.
A 25%-os nagyon erősködik de nem értem, hogy miért bizonygatja ennyire, hogy milyen jó autó a bmw, mert ha annyira jó lenne akkor nem kellene ilyen kampány neki.
Ami a fejlesztéseket illeti én nem épp a világításra gondoltam(ha már megemlítetted akkor első szenon-t az Audi alkalmazta)
Én ettől komolyabb dologra gondoltam ami kihatott az egész autógyártásra.
Mercedes-Benz: légzsák, Toyota: hybrid, Volvo: biztonsági öv, Audi: quattro, Alfa Romeo: Cammon-Rail, Audi, Volkswagen: Közvetlen befecskendezéses turbó dízel, Subaru: szinkron összkerék hajtás , Audi: aluménium karosszéria, Honda: Vtec, ...
A bmw-seknek csak a száj karate marad meg a menőzés és dicsekvés, hogy milyen jól megy a 316 e36 és 5L-t eszik városban...
Magával a márkával nem is lenne baj de a tulajok nagyon lehúzzák mert messze ők a legnagyobb képűek az utakon.
Az üzenet küldője: lfo
Az üzenet szövege: te retkes kis bu-ziii a bmw a legjobb
Hááát' igen a bmw-s hozza a béembés "színvonalat"!
Ugye 25%os válaszadó?!?!
Már bocsánat, de pár embernek elég nagy sötétség van az agyában. Lenne pár hozzáfűznivalóm
1. A kérdezőnek nem a márkával van baja, ahogy én látom, hanem a "tulajokkal"
Mert tényleg ez megy mindenhol, hogy béjemvéj, béjemvéj...
Menő lett a BMW, na, ki kell mondani. És hogy mitől?
Benne van a hátsóhajtás is, sőt ez az egyik szál.
Ugyanis a BMW felváltotta a Ladákat az utakon, a fiataloknak régen Ladájuk volt, mert lehetett vele csapatni, viszonylag erős volt. Csak éppen a Ladások nem voltak elszállva maguktól.
A másik BMW-s csoport:
A gond ott kezdődik, mikor a paraszt lecseréli a Suzuki Swiftet, Opel Astrát, és megveszi a külföldről behozott szakadék 320D-t hitelre, csak azért, hogy ő is menő legyen. És azt hiszi, hogy versenyautóban ül. Hát persze, az előző kocsihoz képest mindenképp az, csak a valóságban köze nincs hozzá.
És mivel az ő szarán is ugyanaz a márkajelzés van, mint a driftpályán az M3-on, vagy a Hilton előtt a 750L-n, (lehet választani) azt hiszi, hogy ugyanabban a kategóriában játszik.
Pedig egyáltalán nem. Az, hogy a legalacsonyabb felszereltségű, legkisebb motorral szerelt típusa van, az kívülről, meg a szomszéd udvaráról nem látszik.
Ez ugyanolyan, mint a tyuningautósok. Rajtuk kívül mindenki csak röhögi a vasalódeszkákat, meg a tescos matricákat, de van egy kör, (ők) akik szerint az a menő. Na ezt gondolják a BMW-se is magukról.
Ugyanolyanok, mint a hittérítők, nem tudod levakarni magadról őket, folyamatosan nyomják, hogy csak a béjemvéj... De leszarná az ember, vegyenek amit akarnak, csak ne akarják megtéríteni az embert. Úgy beszélnek róla, mintha az ő kezük is benne lenne az autójuk fejlesztésébe, és mikor mondasz valami negatívumot, olyan, mintha az anyjukat szídnád.
Pár év múlva majd lecseng ez is, lesz más, mert észreveszik, jajj, már minden második autó BMW az utakon, pont mint régen volt a Swift. Akkor már nem lesz menő.
Az meg hogy az egyik válaszoló a Ford Fiestához hasonlítja az 5-ös szériát, az vicc.
Ilyet mindenki tud:
A Cadillac 1960-ban automata váltót, meg klímát, elektromos ablakot, elektromos tetőt, elektromos ülést használt. Egy 2000-évjáratú 316-ban hol vannak meg ezek?
Pár éve akartam venni egy veteránkorú BMW-t, nem vettem meg végül.
Ma már egy 2002-t, vagy egy 635 CSi-t sem vennék meg, annyira lehúzták a fent említett emberek a szememben a márkát.
Én is BMW-zek lassan 5 éve. Egyszerűen azért, mert az általam kinézett árkategóriában az igényeimnek ez felel meg a legjobban. Erős, megbízható motorok, hátsó hajtás, jó alkatrészellátottság... Az már csak ráadás, hogy a régi német prémiumoknak van egy stílusa, ami nekem nagyon tetszik. Ha most lenne 20 millióm kocsira, nem BMW-t vennék, legalábbis nem újat. Inkább restaurálnék egy régit, ami még nem az elektronikai kütyükről, hanem a mechanikáról szólt.
A 90-es évek közepéig bitang jó autókat gyártottak, nem véletlenül fut belőlük ma is ennyi. Engem nem érdekel, hogy melyik autógyártó mit talált fel, vagy ki mit gondol rólam, mikor meglát a kocsimban, és az sem érdekel, hogy hány suttyó jár még BMW-vel (valóban elég sok).
Engem egy dolog érdekel, hogy beülök, és jól érzem magam a kocsiban, az utazás nem nyűg, hanem élvezet.
00:59 Leírt mindent, és legalább ő érzékeli, hogy nem az autóval van a baj hanem a cél közönségével.
Ez is nagyon érdekes, hogy privátban eddig csak béemvések mocskolódtak, mások válaszban írták le a véleményüket.
A poén az, hogy nem csak az én szememet szúrja ez a bmw mánia hanem az "ős" BMW-seket is zavarja, hogy ebből a márkából hü'ygyerek autót csináltak a rácsing tunyingos bojrészerek.
1. Elég nagy csúsztatás van ebben a kérdésben. Tényleg sok a BMW-s kérdés, de a tuningos csirkerácsos tuningötleteket után pont nem ezekben a kérdésekben szoktak érdeklődni, sokkal inkább "hogyan lehetne tuningolni az 1.4-es F astrámat" kérdések a jellemzőek, totális fogalmatlansággal.
2. nem jellemző hogy mindenki isteníti a BMW-ket a válaszokban, szerintem olvass vissza egy párat újból, nagyrészében az van hogypénztemető szar, boyracer autó, lecsúszott gengszterek autója, drága az alkatrész, sokat eszik stb. ilyen válaszokat fogsz találni, plusz az objektíveket, amiket én is szoktam írni, mivel BMW fanatikus vagyok kb. 6 éves korom óta. Nem, nem úgy, hogy leszarozok mindent, csak a BMW a jó, és a legjobb világon, hanem mert ez a stílus, a hátsókerékhajtás, a sperrdifi, a sorhat, és minden egyéb jellemző dolog, ami neme bejön. ez van.
3. Leszarozni a BMW-t kreált indokokkal, mint pl. hogy semmit nem találtak fel ami előremutató, csak azért mert ellenszenves neked a fillérekből BMW-zni akarók tábora, elég gyerekes, és maga egy érvelési hiba.
4. az, hogy valaki azért mondjon le a márkáról, ami neki tetszik, mert sok suttyó miatt sztereotípiák alakultak ki, legalább annyira butaság szerintem, mint az, amikor valaki a szomszédnak vesz autót. Lényegében ugyanaz a helyzet, kívülálló, számára idegen emberek véleménye befolyásolja az autóvásárlásban, mert ugye a közeli ismerősei, barátai gondolom nem szakítják meg vele a kapcsolatot csakazért mert BMW-t vett.
És igen, a BMW egy életérzés (kivéve a divatmajmok, akiknek majd az elsőkerékhajtású BMw-k és készülnek, és azt sem tudják mi az a hajtás, nemmég azt hogy hátsó), mert nem nagyon van más olyan gyártó, ami ilyen jó (sportos) futóművel, kormányzással, hátsókerékhajtással kínál autót, kivéve talán a lexus IS, ami tudja azt, mint egy 3-as BMw, főleg a régebbi. A többi gyártónál kihaltak a sportos, hátsóükerékhajtású sedan-ok.
Ja és a végtelekig elvakult haverom a merciimádatból tért át BMW-re, azóta se akar mást, persze ez nem jelent semmit...
Érdekes, mert én évek óta látogatom ezt az oldalt és sem az Alfá-sok sem a Golf-osok nem szokták agyba-főbe ajánlgatni a kedvencüket csak a béemvések.
Ha valaki feltesz egy kérdést, hogy pl. H Astra-t vagy V Golf-ot vegyek akkor jönnek, hogy vegyél 320D béééemvét mert 5 litert eszik városban, 2szer olyan erős mint a Hastra és csak egy bééemvé van alattad.
"hátsókerékhajtás, a sperrdifi, a sorhat,"
már ne haragudj meg de megint magadat(magatokat) járatjátok le... mintha ezek olyan nagy dolgok lennének.
Mert ha az mondod, hogy V8 vagy 3000ccm benzin turbó vagy VR6 stb. akkor azt mondom, hogy nem hétköznapi autód van egy nehogy már egy 316os e36tól hasra kelljen esni(többségben ilyenekkel járnak a nagy bmw-sek)...
Amúgy nem a levegőbe beszélek mert én vezettem ilyen autót(e36) és kiröhögtem, hogy sok hü'yegyerek ettől esik hasra. Próbálj ki egy V Jetta-t mert még azt is jobb vezetni mint egy e36ot. Azért írom ezt mert mind a kettőt vezettem.
Olvasd vissza és nem szaroztam le a márkát csak azt mondtam, hogy nem értem, hogy mire ez a felhajtás mikor semmilyen fejlesztés nem tartozik hozzájuk.
Nyilván az se véletlen, hogy sose lett bmw az év autója(na majd most talán megtörik a jég)
Ha a bmw-t utcai sport kocsinak nevezitek(valójában csak ti nevezitek annak) akkor a Supra, Celica, Skyline, stb micsoda? Ezek az utcai sport kocsik nem a 316os e30.
Vegyetek csak nyugodtan fél misiért 2 e36-ot és nevettessétek ki továbbra is magatokat mert csak az az autó ami hááááátúúl kááápár! szánalmas....
Az, hogy neked a hátsókerékhajtás, a sperrdiffi, és a soros hathengeres motor nem számít, nem jelenti azt, hogy másnak sem. Ha mindenkinek ugyanaz tetszene, akkor elég lenne egyféle autót gyártani.
Sorhatról, nem fapad 316i-ről beszélünk. 23i, 25i, 28i-ről, a szerencsésebbek M3-ról. De ha télen leesik a hó, akkor még egy szutyok 316i-vel is jobbat autózol, mint bármelyik fronthajtású autóval.
Az év autóján nézd meg mekkora szarok nyertek, semmi köze nincs az autó jóságához. Sok típus mára leszerepelt közülük.
Vegyél Suprát vagy Skylinet 1-1,5 millió Ft környékén. A Celicák jellemzően fronthajtásúak, ezért nekem nem kéne. Egy átlag kompaktnál sportosabbak, de azzal is csak az ívbelső kereket fogod füstölni a kanyarokban. A régiből a GT Fourt bármikor elfogadnám. Jelentleg 2 db van itthon eladó, 1,8 és 3,6 millióért. A másik, hogy ezek a japán autók elég ritkák Európában, elég borsos áron van alkatrész, ha van. Ha én akarok egy sperrdiffit a sima helyett, akkor besétálok a bontóba, és kihozok egyet 40-50 ezer Ft-ért.
Engedd meg, hogy a véleményem továbbra is az legyen, hogy egy rendes sportos autó hátul hajt.
Tudod én mire mondom, hogy szánalmas és nevetséges? Mikor valaki a más dolgával van elfoglalva, nem a sajátjával, és képes emiatt fröcsögni egy internetes fórumon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!