Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Menőbb" autóval suliba járni?

"Menőbb" autóval suliba járni?

Figyelt kérdés
Egy hónapja lett meg a jogsim. Vezettem már sokat (ez mondjuk relatív, kinek mennyi a sok..), de akkor mindig ott ült mellettem apum, vagy más. Tegnap felvetődött az a kérdés, hogy nem-e járhatnék kocsival suliba. Azt mondta hogy nincs akadálya, de nem túl szívesen adja oda, és hogy nem-e fognak kinézni a töbiek. Márkát-típust nem fogok írni, mert tudom hogy így is be fognak találni. Ez a menőbb autó egy német presztízsmárka modellje, a másik pedig egy svéd gyártó kombija (ez gondolom nem lehet nehéz :D). Az áruk pedig 8 jegyű, és 1-essel kezdődik. Többet nem szeretnék mondani. Nem fognak emiatt kinézni, cukkolni az emberek? És hogy tudnám elnyerni apukám bizalmát? A svéd autót jobban szeretem, mielőtt jönne, hogy csak duhajkodásból akarok autózni.. Saját autó az pedig még messzi cél.

2013. okt. 9. 15:32
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Van más nagyobb értékű kocsi is, és azokat még nem bántották. Pedig az egyik egy hülyegyereké, akit az egész iskola utál.
2013. okt. 9. 19:44
 22/39 anonim ***** válasza:
21%
De a néhány száz ezres autókat miért szégyellnéd.Most nem értelek zavar az is ha megszólnak hogy ez a gazdag gyerek ,hogy mijen autóval jársz,vagy kárt tesznek az autóban.Vagy az is zavar ha meglátnák pl egy F opel astrában a rokonok és ezt szégyelled vagy most mi van mert komolyan nem értelek.
2013. okt. 9. 19:54
 23/39 A kérdező kommentje:
Az hogy jelenleg nincs pénzem autóra. És a saját autómat a saját pénzemből fogom megvenni.
2013. okt. 9. 20:23
 24/39 anonim ***** válasza:
76%
Most mit nem lehet érteni. Nem akarja, hogy alátoljanak egy autót. ŐŐ akar érte megdolgozni, tisztességesen. Nem az a baj, hogy f astra, hanem, hogy az nem az övé lenne. Érted? Direkt lassan írtam, mert látom lassan fogod fel a dolgokat.
2013. okt. 9. 20:24
 25/39 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó ki kérte hogy ugassál,én a kérdezőt kérdeztem nem téged!

Kérdező köszi a választ.

2013. okt. 9. 20:44
 26/39 anonim ***** válasza:
41%

Amúgy kedves első ezért nem volt teljesen tiszta a dolog mert a kérdező utána írta hogy pár száz ezres autó nem kell neki, még 2-3 embert elvinne ,gondolom a szülei autóján.Ezért írtam azt hogy most mi baja vagy mit szégyell az f astrán.Mivel ha van pénze a szüleinek hogy fizese az üzemanyagot a prémium autóba,akkor mindegy ha vesznek egy régebbi autót neki mintha elviszi a fullos új prémium autót otthonról amit esetleg irigységből még meg is rongálnák ha rájön a tinikre az öt perc és a fényezés javítása fél millába kerül, vagy éppen a tükröknek a darabja.Így anyagilag olcsóbban jönnek ki mint ha a gyerek elmegy a szülők német vagy svéd autójával.

Szóval nem kéne rögtön pattognod és lázadoznod,mert te sem értetted hogy én mért kérdeztem még a kérdezőtől!

Szóval nem tudom kinek lassú a felfogása!

2013. okt. 9. 20:58
 27/39 anonim ***** válasza:
Nem ugatok, csak nem tudtam felfogni, hogy mit nem értesz. Ottvan leírta 2 kommentbe is, hogy miért nem kéri apját, hogy vegyen neki autót, te meg itt értetlenkedsz.
2013. okt. 9. 20:58
 28/39 anonim ***** válasza:

NEM NEM KELL NEKI, hanem nem kér. Itt a kommentje:

Nem arra értettem hogy menőbb lennék-e, hanem arra, hogy felső(bb)kategóriás autóról van szó. Az autók a mieink, azaz a szüleimé.:) Lehet hogy nem tétel nekik az a pár százezer Forint, de a saját autómért én akarok dolgozni, nem aputól pénzt kunyerálni rá... Apám már ajánlgatott egy pár éves Astra-t, de akkor sem kéne, ha Porsche-t venne nekem, az autómat én fogom megvenni, a saját pénzemből, ebben hajthatatlan vagyok. És azt most egyelőre nem tudom kivitelezni, de mindenképp szeretnék előbb-utóbb valahol melózni. Az iskolában mindenkit ismerek nagyjából és jóban vagyok velük, de mindig előkerül egy-két gazdaggyerek', meg ilyesmi beszólás, szóval már megszoktam. Meg nem is úgy mennék be, hogy lecsapom az Audi vagy a Volvo kulcsát az asztalra..

2013. okt. 9. 21:00
 29/39 anonim ***** válasza:

Látom még mindig nem érted.

még az általad belinkelt komment végéből

". Az iskolában mindenkit ismerek nagyjából és jóban vagyok velük, de mindig előkerül egy-két gazdaggyerek', meg ilyesmi beszólás, szóval már megszoktam. Meg nem is úgy mennék be, hogy lecsapom az Audi vagy a Volvo kulcsát az asztalra"..

után ezeket írta

A kérdező kommentje:

Haverokat szívesen elviszem, 2 ember is hozzánk közel lakik. És 3-an meg nem rossz menni.:) Nem igazán szeretném leírni, mert már így is kapom a megjegyzéseket..

# 18/28 Időpont ma 19:20 Privát üzenet

A kérdező kommentje:

Ezt arra értettem, hogy más osztálytárs ne tudjon róla. De amúgy nincs irigyem (legalábbis eddig nem tudtam róla), szóval szerintem nincs félnivalóm. Az iskola előtti parkoló pedig eléggé be van kamerázva.

Tehát ebből az jött le hogy a szülei autójával akar menni és a haverjait vinni.Erre írtam megint hogy mi baja a régi astrával ha ennyire zavarja hogy majd mit miondanak vagy mit csinálnak hogy audival vagy volvóval megy iskolába.Mikor a szüleinek kevesebbe van ha fenntartanak neki egy 1.0-1.3 suzukit vagy egy f astrát és tankolják is , mint ha tankolják a volvot vagy az audit neki és javítják rajta az esetleges károkat.

MOST ÉN IS LASSAN ÍROK röviden tömören a szülei kevesebbe jönnének ki anyagilag ha egy suzukit vagy Fastrát fenntartanának a kérdezőnek,mint ha tankolják az audit vagy a volvót és javítják a huligánok okozta esetleges károkat a 10 milliós értékű autón.De tudom sokaknak CIKI beülni egy régi suzukiba vagy opelbe!

De látom te sem érted én mit akarok mondani csak szajkózod ugyan azt!

Inkább hagyjuk!

2013. okt. 9. 21:40
 30/39 A kérdező kommentje:
Elnézést macilaci, de neked rossz a felfogásod. Nekem nem kell fenntartani semmilyen autót, mert nem fogom elfogadni, és nem is kell! Az én autómat az én pénzemből fogom megvenni, amit az én munkámmal kerestem. Mindegy hogy apám S Mercit tolna oda, vagy F Astrát, vagy Lexust, akkor sem kéne egyik sem, mert nem az általam megkeresett pénzből van. Itt már meg is bukott a dolog. Nem ciki nekem kiszállni semmiből, guruljon, az a lényeg. Édesapám meg gondolom nem fogja lecserélni az Audit egy Suzukira, hogy ne legyek feltűnő amikor az ő kocsijával közlekedek. Teljesen mindegy, milyen autó, amíg az nem az általam megkeresett pénzből van, az nem az enyém, és nem is nagyon kell. Legalábbis ez az én felfogásom. A Volvo és az Audi is csodálatos módon dízelt fogyaszt, ugyan olyat, mint amit az Astrába, billencses Kamazba, vagy a Lexusba tankolnak. Amikor meg én autózok, akkor nyilván én is fogok bele tankolni. A haverok szállítását meg megengedte édesapám, -mint az autó tulajdonosát- jónak láttam őt is megkérdezni a dologról.
2013. okt. 9. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!