"Menőbb" autóval suliba járni?
Figyelt kérdés
Egy hónapja lett meg a jogsim. Vezettem már sokat (ez mondjuk relatív, kinek mennyi a sok..), de akkor mindig ott ült mellettem apum, vagy más. Tegnap felvetődött az a kérdés, hogy nem-e járhatnék kocsival suliba. Azt mondta hogy nincs akadálya, de nem túl szívesen adja oda, és hogy nem-e fognak kinézni a töbiek. Márkát-típust nem fogok írni, mert tudom hogy így is be fognak találni. Ez a menőbb autó egy német presztízsmárka modellje, a másik pedig egy svéd gyártó kombija (ez gondolom nem lehet nehéz :D). Az áruk pedig 8 jegyű, és 1-essel kezdődik. Többet nem szeretnék mondani. Nem fognak emiatt kinézni, cukkolni az emberek? És hogy tudnám elnyerni apukám bizalmát? A svéd autót jobban szeretem, mielőtt jönne, hogy csak duhajkodásból akarok autózni.. Saját autó az pedig még messzi cél.2013. okt. 9. 15:32
1/39 anonim válasza:
szerintem csak simán pénzszórás, mivel annyit nem lehet nyerni a reggeli csúcsforalgalomban. én hidegebb, rosszabb időben megyek autóval dolgozni, de amúgy percre pontosan ugyanannyi, csak plusz egy átszállás meg buszon zötykölődés.
1,x milliós BMW meg Volvo meg nem csúcskocsi, ha X5 lenne vagy Infiniti FX45 már más kép lenne. De suliba nem járnék, sok az irigy paraszt.
2/39 A kérdező kommentje:
8 számjegy az már tízmilliós tétel. Nekem pedig sokat segítene, majdnem 1 órával később elég lenne elindulnom, és spórolnék 2 átszállást, meg napi 4 téli szétfagyást.
2013. okt. 9. 15:50
3/39 anonim válasza:
Nem, nem lenne menőbb.
Max mutogathatnád, hogy a szüleidnek mennyi pénzük van. (Ha az övék egyáltalán és nem a banké még félig-meddig.)
Sokkal "menőbb" lenne saját autóval furikázni, amiért TE dolgoztál meg és nem más.
Persze ez nehézkes, ha még iskolába jársz.
De pont ezért nem páváskodnék ilyen autóval...
4/39 anonim válasza:
Vegyél egy olcsóbb autót, pl. egy jópár éves Opelt és mindjárt nem fognak kinézni. Gondolom két ilyen árkategóriájú autó mellett egy párszázezer forintos nem tétel.
5/39 anonim válasza:
nem nyilvánvaló hogy te lennél apuci kedvence mindenki szemében?
6/39 anonim válasza:
Egy beképzelt kis senki vagy. Inkább írni kellene megtanulnod, meg helyesen beszélni, mert egyik sem megy...
7/39 anonim válasza:
Emberfüggő ki mit reagálna. Biztos lenne irígy, bunkó, kihasználós, leszarós is. De szerintem semmi értelme azzal járni, max egyszer egyszer. A diákoknak nem vészes áron van a tömegközlekedés, ott haverokkal jól telne az idő, a benzin ára meg mehetne másra. Szerintem...
8/39 szukits123 válasza:
senkinek semmi koze mivel jársz nálunk a végzosok 75% kocsival jár van aki q5 van aki oregebb mercivel valaki meg 6éves opelal szoval szerintem egyáltalán nem ciki ha kocsival mész be picit fognak nézni de ha ugyvan a csajok még birják is valamelyik véletlenul hazaviszed délután ;):)
9/39 A kérdező kommentje:
Nem arra értettem hogy menőbb lennék-e, hanem arra, hogy felső(bb)kategóriás autóról van szó. Az autók a mieink, azaz a szüleimé.:) Lehet hogy nem tétel nekik az a pár százezer Forint, de a saját autómért én akarok dolgozni, nem aputól pénzt kunyerálni rá... Apám már ajánlgatott egy pár éves Astra-t, de akkor sem kéne, ha Porsche-t venne nekem, az autómat én fogom megvenni, a saját pénzemből, ebben hajthatatlan vagyok. És azt most egyelőre nem tudom kivitelezni, de mindenképp szeretnék előbb-utóbb valahol melózni. Az iskolában mindenkit ismerek nagyjából és jóban vagyok velük, de mindig előkerül egy-két gazdaggyerek', meg ilyesmi beszólás, szóval már megszoktam. Meg nem is úgy mennék be, hogy lecsapom az Audi vagy a Volvo kulcsát az asztalra..
2013. okt. 9. 16:08
10/39 A kérdező kommentje:
Hopp, a márkákat nem szerettem volna leírni.. "Egy beképzelt kis senki vagy. Inkább írni kellene megtanulnod, meg helyesen beszélni, mert egyik sem megy..." Leírnád a hibáim, vagy hogy mi bajod? Mert látom hogy vannak valami elfojtott hajlamaid, esetleg valakibe ma mindenképpen bele akarsz kötni? A típust direkt nem írtam le (a márkák becsúsztak, elismerem, de amúgy sem lenne sok lehetőség, ezért élnézéseteket kérem), a helyesírásra próbálok odafigyelni, esetleg még valami kivetnivaló?
2013. okt. 9. 16:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!