Szerintetek sincs ertelme suzukit venni?
Én nem ezt a márkát preferálom, de ha elfogultság nélkül próbáljuk nézni, beláthatjuk:
Az újabb suzukik már nem papírból vannak, nagyon korrekt a töréstesztjük, pl youtube-on te magad is megnézheted.
Ezenkívül kicsi, ügyes városi autó. Motorizáltságtól függően jól megy, a többi autóhoz képest nem fogyaszt rosszabbul, és van aki ezt engedheti meg magának.
Amiért te valszeg nem szereted, az a zéró presztízs, illetve ahogyan írtad az elődök siralmas biztonsága.
Egyébként megnyugtatlak, hogy minél nagyobb tempóval ütközöl annál nagyobb arányban csak a szerencsén múlik a túlélésed autótól majdnem függetlenül. Persze szép dolog a hatalmas kasztni, a pre-safe rendszer, és hasonló dolgok, én mégsem akarnék semmilyen autóban ülve se országúti tempónál egy szembejövőbe rohanni.
Továbbá, sokan szeretik új autóba tenni a feneküket, ezért nem vesznek egy pénzügyileg bizonyíthatóan jobb döntésnek számító 1-2 éves használtautót. Ezzel nincs baj, hiszen ha senki nem venne új autót kitől vennéd meg használtan később?
Suzukit pont ugyanúgy éri meg venni, ahogyan bármilyen kisautót a kategóriájában azonos feltételek mellett, egy fokkal sem jobban, vagy rosszabbul.
Az a Ford amit linkeltél gyönyörű, kiváló gép, de a km futása MESE. No, de ez nem tartozik a témához.
Azt nem értik meg sokan, hogy van akinek nem számít a presztízs, egyszerűen nem érdekli őket. Nem akarnak nagy, drágának hangzó (audi, bmw, merci) nevekben terpeszteni. Nekik megfelel a suzuki swift, az újabb már jól törik, és pont ugyanolyan kisautó mint a hasonló kategóriájúak.
A gond az ott van, hogy sokaknak még ennyi pénze sincs (chf hitel, 0 önerő, 120 hónap, mind1 bazzeg csak had vigyem) Én személy szerint nem vennék suzit, nem szeretem a nulla presztízst, de megértem ha valakinek ez lényegtelen.
No remélem az én válaszom hiteles lesz, hiszen én jóval nagyobb márkát használok (Porsche Boxster) és az én finnyásságomnak sincs baja a párom újonnan vett 2006-os Swift-jével.
Autóbolondok vagyunk a párommal. Őnáluk a családi tradíció a VW Bogár volt. Azzal is kezdte az autózást. Nekem világéletemben (használtan vett) Porschéim voltam. Jó időszak volt, mindketten léghűtéses far (boxer) motorossal jártunk. De a 911-esemet eladtam, kisebb költségből fenntartható autó kellett, így lett a Boxster. A párom már előtte 4 évvel beleunt a Bogár mindennapos nyűgjeibe a fűthetetlenségbe stb. Ő akkor megvette a vadiúj (akkor még újdonságnak számító) Swiftet. Ennek a neve csak a Suzuki Swift, köszönő viszonyban sincs a régivel. Én magam is nagyon szeretem, pedig egy full fapad autó. Töréstesztes, légzsákos, ABS-es autó, kényelmes belül, egész jól megy és marha keveset eszik. És soha nincs vele gond. Megkapja a szervizelet oszt csá. Mondom az én nagy sportkocsibuzériám mellett is úgy vallom, hogy egy nagyon jó kis kocsi.
Érdemes megvenni annak, aki egy jó autót szeretne és nem törődik a presztízzsel. Mert ennek a Swiftnek egyedül ez a negatívuma, hogy nem presztízsautó, de mint autó: tökéletes.
Akkor elárulom neked a nagy titkot:
azért mert mindenki hitelre veszi és Suzukit már havi 9000-ért is kapsz.
Na ezért.
Kérdező feltalálta a spanyolviaszt!
Lehet venni suzuki helyett pl lestrapált széthajtott, minden utcasarkon cserbenhagyó BMW-t, Audit, más "jóautót".
Nem számít, hogy minden drágább rá, de a kérdező nem szereti a suzukit.
Ha csak ilyen kérdést tudsz kiírni, inkább ne írj ki kérdést, mert csak szánalmassá teszed magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!