Mit tanácsoltok?!28 nappal ezelőtt eladtam az autómat...fogalmazzunk úgy h.nem fehér embernek.Aki a mai napon felbukkant h.elszakadt a vezérműszíj a kocsiba.Tehát én kb.átbasztam.És oldjam meg a problémáját mert ő nem akar erre 180-200-ezret költeni
Ez klasszikus C lehúzás. SOHA SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ne állj le velük alkudozni.
Nincs annak az autónak semmi baja, ez bevett C lehúzás. Megveszik az autót és néha már aznap telefonálnak, hogy "jááááj hazafelí a sztrádán elszállt a turbó, megállt, felrobbant, trélert kellett hívni...". Mindegy mit kamuzik, a lényeg, hogy pénzt akar vissza.
Ha megérzik a gyengeséget és a szándékot, hogy te elhiszed a történetet SOHA nem fognak rólad leszállni, ha most fizetsz havonta felhívnak majd valamivel, közben meg burkoltan fenyegetőznek.
Meg kell neki mondani, hogy sajnálod, nyugodtan terelje jogi útra a dolgot és várod a hivatalos megkeresésüket. Ezután nyomd rá a telefont és soha többet ne vedd fel. Ha más számról hív tiltsd azonnal. Meg fogják unni.
Szerelőhöz nincs értelme vinni, nincs a világon szerelő aki kijelenti, hogy mitől szakadt el egy szíj. Ha 2 napja kapott volna újat az látszana, de egy egy éves szíjra senki nem mondja rá, hogy mi az OKA a szakadásnak vagy mikor lett cserélve. Főleg, hogy akár ki is cserélhették a retkesek valami régi bontott xarra azóta. Ez is bevett trükk, hogy a fél autót kicserélik hibás / nem működő alkatrészekre a saját xarukból és utána akarják visszavetetni.
26
óóó dehogynem. Manapság sajnos szinte minden szerelő átbaxa a palánkon a megrendelőket. Mást szerel be mint amit mond (gyári helyett olcsó utángyártottat, stb..), nem végez el munkákat amiket kiszámláz. Ez majdhogynem mindennapos. Még márkaszervízben is. Sőt, ott igazán...
Autót sok utcával arrébb parkolni amíg meg nem unják, és akár minden este rájuk hívni a rendőröket. Meg fogják unni elég gyorsan.
Vagy visszaveszed az autót és tanulópénz.
Tudom, g*ci idegesítő, de sajnos nem túl bonyolult a helyzet, nincs túl sok lehetőséged.
Amint elkezdenek fenyegetőzni,egyből hívni kell a rendőrséget.A telefonbeszélgetéseket lehetőség szerint rögzíteni kell.
Vagy becsicskulsz és fizetsz nekik.Aztán 3 hónap múlva megint megkeresnek,hogy nincs az autoban katalizator,biztos te vetted ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!