Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tanácsoltok?!28 nappal...

G.Béci kérdése:

Mit tanácsoltok?!28 nappal ezelőtt eladtam az autómat...fogalmazzunk úgy h.nem fehér embernek.Aki a mai napon felbukkant h.elszakadt a vezérműszíj a kocsiba.Tehát én kb.átbasztam.És oldjam meg a problémáját mert ő nem akar erre 180-200-ezret költeni

Figyelt kérdés
Annyit hozzàtennék h.mikor én 2024 májusba megvettem az autót akkor vezérlés lett benne cserélve.Sok problémám nem volt az autóval leszámitva az esztétikai hibákat amire már nem akartam költeni.És inkább eladtam 2024.decemberbe.Ez egy 20 éves Renault Megane 1.5 DCI.Nálam a 7 hónap alatt szépen futott az autó.Nála 1 hónap alatt elszállt az inditó kártya.Kidurrant a gumi (állitólag).És most elszállt a vezérlés (állitólag).Mit tanácsoltok?!Mert a kis hölgynek a párja már burkoltan fenyegetőzik h.ezt én oldjam meg mert h.mehet tönkre egy autó 1 hónap alatt.Biztos mi ezt tudtuk h.szar a lánc stb.

#vezérlő #Vevő reklamáció
jan. 4. 22:20
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez klasszikus C lehúzás. SOHA SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ne állj le velük alkudozni.

Nincs annak az autónak semmi baja, ez bevett C lehúzás. Megveszik az autót és néha már aznap telefonálnak, hogy "jááááj hazafelí a sztrádán elszállt a turbó, megállt, felrobbant, trélert kellett hívni...". Mindegy mit kamuzik, a lényeg, hogy pénzt akar vissza.

Ha megérzik a gyengeséget és a szándékot, hogy te elhiszed a történetet SOHA nem fognak rólad leszállni, ha most fizetsz havonta felhívnak majd valamivel, közben meg burkoltan fenyegetőznek.

Meg kell neki mondani, hogy sajnálod, nyugodtan terelje jogi útra a dolgot és várod a hivatalos megkeresésüket. Ezután nyomd rá a telefont és soha többet ne vedd fel. Ha más számról hív tiltsd azonnal. Meg fogják unni.

Szerelőhöz nincs értelme vinni, nincs a világon szerelő aki kijelenti, hogy mitől szakadt el egy szíj. Ha 2 napja kapott volna újat az látszana, de egy egy éves szíjra senki nem mondja rá, hogy mi az OKA a szakadásnak vagy mikor lett cserélve. Főleg, hogy akár ki is cserélhették a retkesek valami régi bontott xarra azóta. Ez is bevett trükk, hogy a fél autót kicserélik hibás / nem működő alkatrészekre a saját xarukból és utána akarják visszavetetni.

jan. 5. 14:14
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
Én is jártam már így.Nem szabad velük egyezkedni,alkudozni.Engem is fenyegettek,zaklattak.Ha látják,hogy félsz,vagy naiv vagy,rádszállnak és lehúznak.
jan. 5. 14:15
 23/43 A kérdező kommentje:
Most hivtam őket h.megszeretném nézni az autót és lefotózni.Hát most a szerelőjük lehet nem is dolgozik.Meg nem tudja mennyire van szétszedve az autó.Ha a garanciára vár minek nyúl az autóhoz?!Meg mi ez az eljárás h.van vmi bibi (amiért én vok a hibás) ő meg megcsináltatja én meg majd fizetek?!Ez nem így működik.Minek nyúl hozzá a szerelő ha nekem kéne megcsináltatnom?!
jan. 5. 14:52
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Hányszor kell még elmondanunk, hogy kamu az egész?
jan. 5. 15:28
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Értsd meg, hogy őket nem a javítás problémája érdekli, hanem csak pénzt akarnak kiszedni belőled. Évek óta tipikus c átverés. Ahogy fentebb írták páran, nem szabad belebonyolódni.
jan. 5. 15:53
 26/43 anonim ***** válasza:
62%
A szerelődnek ha van egy kis esze, nem ver át a cserével, mert mi van, ha mégse adod el, nálad szakad el a szíj és többet nem viszel hozzá autót? Annyira nem lehet hülye, hogy ezt eljátsza, ha ebből él.
jan. 5. 16:22
 27/43 anonim ***** válasza:
46%

26

óóó dehogynem. Manapság sajnos szinte minden szerelő átbaxa a palánkon a megrendelőket. Mást szerel be mint amit mond (gyári helyett olcsó utángyártottat, stb..), nem végez el munkákat amiket kiszámláz. Ez majdhogynem mindennapos. Még márkaszervízben is. Sőt, ott igazán...

jan. 5. 16:26
 28/43 A kérdező kommentje:
Oké.Legyen igazad.Kamu az egész.Ezt mond egy C szemébe.Hogy bocs ezzel máshol próbálkozz.Aztán majd ha megjelennek a címeden minden este és mire kimész összevan törve a kocsid.Ebbe is bele kéne gondolni h.a C hogyan játsza le ezeket
jan. 5. 16:52
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Autót sok utcával arrébb parkolni amíg meg nem unják, és akár minden este rájuk hívni a rendőröket. Meg fogják unni elég gyorsan.

Vagy visszaveszed az autót és tanulópénz.

Tudom, g*ci idegesítő, de sajnos nem túl bonyolult a helyzet, nincs túl sok lehetőséged.

jan. 5. 17:03
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Amint elkezdenek fenyegetőzni,egyből hívni kell a rendőrséget.A telefonbeszélgetéseket lehetőség szerint rögzíteni kell.

Vagy becsicskulsz és fizetsz nekik.Aztán 3 hónap múlva megint megkeresnek,hogy nincs az autoban katalizator,biztos te vetted ki...

jan. 5. 17:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!