Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tanácsoltok?!28 nappal...

G.Béci kérdése:

Mit tanácsoltok?!28 nappal ezelőtt eladtam az autómat...fogalmazzunk úgy h.nem fehér embernek.Aki a mai napon felbukkant h.elszakadt a vezérműszíj a kocsiba.Tehát én kb.átbasztam.És oldjam meg a problémáját mert ő nem akar erre 180-200-ezret költeni

Figyelt kérdés
Annyit hozzàtennék h.mikor én 2024 májusba megvettem az autót akkor vezérlés lett benne cserélve.Sok problémám nem volt az autóval leszámitva az esztétikai hibákat amire már nem akartam költeni.És inkább eladtam 2024.decemberbe.Ez egy 20 éves Renault Megane 1.5 DCI.Nálam a 7 hónap alatt szépen futott az autó.Nála 1 hónap alatt elszállt az inditó kártya.Kidurrant a gumi (állitólag).És most elszállt a vezérlés (állitólag).Mit tanácsoltok?!Mert a kis hölgynek a párja már burkoltan fenyegetőzik h.ezt én oldjam meg mert h.mehet tönkre egy autó 1 hónap alatt.Biztos mi ezt tudtuk h.szar a lánc stb.

#vezérlő #Vevő reklamáció
jan. 4. 22:20
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: ne foglalkozz velük, ne vidd el velük bevizsgáltatni az autót.
jan. 5. 06:39
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Ne légy már lúzer továbbra is.

Mit akarsz te bevizsgáltatni?

Vizsgáltassa be ő és fizesse ki a díját és majd akkor utána beszélgessetek.

Addig meg szóba se állj velük.

De biztos vagyok hogy semmi baja az autónak!!!

jan. 5. 07:06
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy félelmetes a helyzet, mert normáliséknál nem mindennapos a fenyegetőzés.

De ha már belementél, hogy ilyenekkel üzletelsz, akkor állni kell a sarat. Sajnos nem ilyen gazemberek is bepróbálkoznak olyan szinten, hogy egy hónap után visszahívnak, hogy csíkosan töröl az ablaktörlő, fizesd ki az árát.

Készíts felvételt a telefonbeszélgetésekről, ha hőbörög, nyugodtan mond meg neki, hogy az autó életkorából és használtságából adódó, adás-vételkor nem látható hibákért nem vagy köteles garanciát vállalni. Gondolom nem 120.000-et futott autóként árultad.

Ha fenyegetőzik, nyugodtan mondhatod, hogy feljelented a rendőrségen.

Ilyen szervízlátogatásokba nem kell belemenni, mert könnyen lehet, hogy valamelyik tanyasi bontóból beleraknak hibás alkatrészeket, és azzal fognak lehúzni. Ha megjelenik nálad a family, azonnal hívni a járőröket. Akkor elmegy a kedvük a csibészségtől.

Az a helyzet, hogy jól megfogalmazott szerződést kell írni, annak a nevére kell írni a szerződést, aki jelen van az adásvételnél, és nem kell mindenféle gyanús alakoknak eladni az autót.

jan. 5. 07:16
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, leírnám velem mikkel próbálkoztak ezek a retkek az elmúlt 30 év alatt, kiakadnál.

Leírom én is:

Szóba ne állj velük, és fenyegesd meg őket a rendőrséggel, ha zaklatnak.

A baj az, hogy már elkezdtél velül alkudozni.

Érzi a pénzszagot a férgese, és látja, hogy meggyőzhető vagy. :(

A hátad mögött meg jókat röhögnek!

De lesz olyan szintu is, hogy majd elővesz egy köteg 20 ezrest előtted...

Addig meg sír, mint a fürdősk.rva, hogy szegény gyerekei nem tudnak mit enni.

Ne légy béna tényleg, légy határozott!

jan. 5. 07:52
 15/43 anonim ***** válasza:
72%

A sztoridat olvasva egyébként, nem elképzelhető, hogy a tetves szerelő nem cserélt vezérlést az autón?

Ezen az 1.5dci-b 120 ezrenként kell cserélni, halál egyszerű a vezérlése.

Akárhogy gyilkolja a gazsi, nem lett volna szabad elszakadnia.

De elképzelhető, nem is vezérléshiba volt, hanem megszorult a motor, mert csapágyas lett. Ez is típushiba ezeknél.

Kitaposta a belét, híg olajjal ment.

jan. 5. 07:56
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
16. Szerintem meg nincs semmi baja a vezérlésnek, csak megpróbálják bepalizni a kérdezőt. Ha meg akarná nézni szerelővel akkor azt hazudnák, hogy már megjavította az xy-eldobós kft. sufni szervíz, még számlát is írnának róla, mert hát egy ilyen cégnél az semeddig nem tart.
jan. 5. 08:22
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Csak madárnak akarnak nézni :D

Elszakadt akkor elszakadt, így járt. Az nem rejtett hiba, miért nem cseréltette le? Egyébként szerintem még baja sincs az autónak csak pénzt akarnak vissza csalni, mond meg neki, hogy jelentsen fel azt kész.

jan. 5. 13:27
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

Te!

Ez nem az a muki, aki elment autót venni, de nem vitt magával elég kólát, és később ebből lett a baj?

Valami hasonló lehet...

Egyik családtagom a tiédnél jobb állapotú autót adott a múlt héten a bontóba!

Nagyon jól tette!

Hogy miért?

Mert sem kedve, sem ideje nincs kis pénzzel, de nagy igényekkel fellépő gazsikkal foglalkozni.

jan. 5. 13:27
 19/43 anonim ***** válasza:
55%
De amúgy vezérműszíj szakadásnál inkább lesz 500-800ezer forint a javítás, mint 180-200.
jan. 5. 13:28
 20/43 A kérdező kommentje:
Most az a terv h.látni szeretném az autót.H.tényleg elszakadt e.És ha igen hogyan.Mert már az is felmerült sajnos h.mivan ha az én szerelőm pl.nem cserélt csak szíjjat.De nem cserélt se görgőket se pumpát.Mert akkor az én szerelőm a ludas.Ha vmi miatt tiltakozik h.az autót ezért-azért nem tudom megnézni akkor nincs miről beszélni.A garancia érvényesitéshez amúgy is vkinek látnia kéne.Puszira senki nem fog nekik fizetni egy ft-ot se.
jan. 5. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!