Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elvigyem az 5 éves francia...

Elvigyem az 5 éves francia dízelmotoros kocsit vezérműszíjcserére?

Figyelt kérdés
Vettem egy kocsit 130 ezer kilométerrel 1.5 hdi motorral és 180 ezer km-nél vagy 10 évesen kellene cserélni a szíjat. Az eladó azt mondta, hogy ő a kocsi 6 éves korában kicserélné a helyemben...
nov. 19. 04:37
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
16 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Teljesen felesleges, ha annyi a km benne.

Persze aki eladta azt mondhat ilyen baromságot is.

nov. 19. 06:02
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Én 15 éves korában cseréltem 135 ezernél, de azt is bánom, mert a szíj pont olyan volt mint az új.
nov. 19. 06:04
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Én be szoktam tartani a gyári javaslatot vezérlés tekintetében. Sosem volt egyik autómmal se semmi gond annak következtében.

Ha 180e km/10 év a gyári ajánlás, elviheted 130e km/rel 5 évesen, ártani nem ártasz vele, de felesleges. Ez olyan, hogy olajat is cseréltetehetsz akár havonta 1000 km után is, nem tiltja meg senki. Csak felesleges pénzkidobás meg környezetszennyezés.

nov. 19. 06:51
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
#2 A szíj gumiból van. Te azt nem fogod tudni megmondani, hogy olyan "olyan mint az új". Ha mégis mondasz ilyet, akkor is tévedsz.
nov. 19. 07:07
 5/10 anonim ***** válasza:
És tudja is igazolni hitelt érdemlően az eladó, hogy annyi km van benne?
nov. 19. 07:09
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
4. Muszály okoskodnod??
nov. 19. 07:46
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
#6 A hülyeségeket próbálom kiverni azoknak a fejéből, akik vevők a helyes információkra. Te nyilván nem, nincs ezzel baj, te dolgod, de mások igen.
nov. 19. 07:58
 8/10 krwkco ***** válasza:
100%

"Elvigyem az 5 éves francia dízelmotoros ..."

Rá kellene keresned, hogy mik a tapasztalatok ezzel a motorral kapcsolatban. Vannak olyan konstrukciók, amik a gyakorlatban hajlamosak a szíjszakadásra. Ezeknél indokolt a gyári ajánlásnál korábbi csere.

nov. 19. 08:16
 9/10 anonim ***** válasza:
66%

5 éves és 130 ezer van benne, 10 évesen vagy 180ezernél kell.

Egyáltalán minek merül fel a kérdés?

Egyértelműen NEM.

nov. 19. 10:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
nov. 20. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!