Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elszakadt a vezérműszíj?

Elszakadt a vezérműszíj?

Figyelt kérdés
Mire számíthatok ilyenkor? Hyundai Coupe kocsim van (2 literes benzinmotor, 4 henger). Koccantam egyet vele, és a motor kiszedésnél észrevettük hogy elszakadt a vezérműszíj. Azt tudjuk hogy a motor átfordult a baleset után is. Mennyire valószínű hogy más baja is esett?
júl. 28. 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Típusspecifikus csoportban kérdezd, ott valószínűleg tudják majd, hogy ennél a konkrét motornál pl belever-e a szelepekbe ilyenkor.

Bónusz jótanács, ha még legalább gurítható, vidd el valami hozzáértőhöz inkább

júl. 28. 12:08
 2/7 krwkco ***** válasza:

A 8 szelepes motoroknál a szelepek vezérműszíjszakadásnál általában nem ütköznek a dugattyúval.(non-interference motor)

A 16 szelepeseknél többnyire igen. Motorfelújítás sok alkatrészcserével.

"Unfortunately, the 2.0L engine in your Hyundai is in fact an interference engine. So, if the belt broke while 'under load', like at highway speeds, then unfortunately, there is a strong chance that the valves were damaged."

"Hyundai • All Interference"

[link]

Vagyis jó eséllyel a dugattyúk és a szelepek összeértek.

júl. 28. 12:47
 3/7 A kérdező kommentje:

Oh bakker... :/

De az hogy lehet hogy a szakadás után is átfordul a kulcsra a motor?

júl. 28. 15:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Sajnos ez motorcsere is. Valószínűleg bontóba leadás fogja megérni és venni egy másikat.
júl. 28. 16:12
 5/7 krwkco ***** válasza:

"De az hogy lehet hogy a szakadás után is átfordul a kulcsra a motor?"

Két eset van:

- Vagy nagyon szerencsés helyzetben álltak meg a szelepek.

- Vagy már helyett csináltak maguknak a szelepszárak és a dugattyútető.

júl. 28. 17:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Bontóba azért nem adnámb mert rengeteg pénz idő és energia volt abban hogy szép állapotban tartsam ezt a kocsit. Szóval ha nem menthető max lesz egy motorcsere.
júl. 28. 20:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is elszakadt tavaly, én megmentettem de piszkosul drága volt..
júl. 28. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!