Egyszeruen keptelen vagyok megtanulni a KRESZ-t. Mit csinaljak?
Ne vezess. Óvd meg magadat és ártatlan embereket a haláltól.
Tudom, hogy szar ezt így hallani, de a KRESZ-t be nem tartó idiótáknál csupán egyetlen veszélyesebb sofőr van: a KRESZ-t még csak nem is ismerő ember. Sajnos a magyar autós oktatás jelenleg nevetségesen egyszerű, szóval akár ilyen jelentős hiányosságokkal is szerezhető jogosítvány. De hidd el, hogy nem szabad erre játszani. Nem csak a sajátoddal, de mások életével is játszol. Ha nem tudod megtanulni a KRESZ-t, akkor mindenki érdeke, hogy elengedd a jogsiszerzés gondolatát, mert mint mondtam nem nehéz azt megszerezni, némi szerencsével akár neked is mehetne, de szerintem nem akarsz emberölésért börtönbe vonulni.
Adjad fel, en kommentelő vagyok a gyakorin, bízz bennem.
Amúgy meg, ne, ha kell segítség megadom discordom és ami nem megy segítek ha kell. Nekem a biztonságos üzemeltetés nem ment, kétszer buktam, de sikerült harmadjára mert nem bemagoltam hanem megértettem.
A KRESZ nem nehéz, még logika is van bene sok esetben.
Azt nem látom át, hogy neked mi okozza a nehézséget, de szerintem egyszerűen lebonyolított, túlgondolod.
Vannak a KRESZ-ben magolós részek, de az a kevesebb, sok szabály szinte adja magát, kikövetkeztethető, és gondolom neked ezzel is lehet problémád, hogy nem találtad meg a logikai fonalát az egésznek.
Konkrétabban, pl a rendőri karjelzésekről:
A kiindulás az, hogy "rendőrt, szemből, hátulról nem támadunk".
Tehát, ha a rendőr veled szemben áll, vagy a hátát látod, az piros jelzés, nincs min gondolkozni.
A szabad jelzés, ha a rendőr oldallal áll feléd, és akkor a karjával mutatja az irányt - ez picit gyakorolandó, de gyorsan megtanulható.
Az online tanulásnak legnagyobb hibája, hogy a tanuló magára van utalva, nincs oktató, akitől kérdezhet, és száraz a tananyag, a tantermi oktatások sokkal szemléletesebbek voltak.
Esetleg a YouTube-n a KRESZ TV-t tudom ajánlani, sok videó mellett ott fönt van egy teljes tantermi oktatás zanzásítva:
https://www.youtube.com/watch?v=5ROD3wQtk1Q&list=PLyBTUlfT1s..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!