Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyszeruen keptelen vagyok...

Egyszeruen keptelen vagyok megtanulni a KRESZ-t. Mit csinaljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lassan 3 honapja, hogy autos iskolaba beiratkoztam. Az elsosegely vizsgam mar megvan, de a KRESZ tananyagot egyszeruen keptelen vagyok megtanulni, hiaba olvasom at es gyakorlom be tobbszor is. Az elejen, az alap dolgok konnyen mentek, de most mar a bonyolultabb reszeknel (rendori karjelzesek, rakomany szallitasa a kocsival stb) egyszeruen keptelen vagyok tuljutni. Az a baj raadasul, hogy online van a tananyag, tehat kerdezni sem tudok senkitol hogy segitsen elmagyarazni. En nem tudom tizenevesek hogy tanuljak ezt meg sikeresen (25 vagyok), de kezdem feladni.

okt. 12. 11:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
31%

Ne vezess. Óvd meg magadat és ártatlan embereket a haláltól.

Tudom, hogy szar ezt így hallani, de a KRESZ-t be nem tartó idiótáknál csupán egyetlen veszélyesebb sofőr van: a KRESZ-t még csak nem is ismerő ember. Sajnos a magyar autós oktatás jelenleg nevetségesen egyszerű, szóval akár ilyen jelentős hiányosságokkal is szerezhető jogosítvány. De hidd el, hogy nem szabad erre játszani. Nem csak a sajátoddal, de mások életével is játszol. Ha nem tudod megtanulni a KRESZ-t, akkor mindenki érdeke, hogy elengedd a jogsiszerzés gondolatát, mert mint mondtam nem nehéz azt megszerezni, némi szerencsével akár neked is mehetne, de szerintem nem akarsz emberölésért börtönbe vonulni.

okt. 12. 11:38
 2/21 anonim ***** válasza:
31%
Járj busszal és vonattal.
okt. 12. 12:02
 3/21 dirtboy ***** válasza:
73%
Környezetedben csak vannak jogosítvánnyal rendelkezők akik eltudják magyarázni. Egyébként pont olyan résznél akatá el amit igazából nem is megérteni kell hanem csak bemagolni. A kressz,a keresztezősédek stb az amit inkább megérteni kell a logikáját,működési elvét.
okt. 12. 12:12
 4/21 anonim ***** válasza:
0%
Ne csináld, ha nem megy.
okt. 12. 12:12
 5/21 anonim ***** válasza:
0%

Adjad fel, en kommentelő vagyok a gyakorin, bízz bennem.

Amúgy meg, ne, ha kell segítség megadom discordom és ami nem megy segítek ha kell. Nekem a biztonságos üzemeltetés nem ment, kétszer buktam, de sikerült harmadjára mert nem bemagoltam hanem megértettem.

okt. 12. 12:28
 6/21 anonim ***** válasza:
47%
Mi a nehéz a rendőri jelzésekben?
okt. 12. 12:58
 7/21 anonim ***** válasza:
22%
Add fel. Nincs szükség egy újabb közveszélyes idiótára az utakon.
okt. 12. 13:01
 8/21 anonim ***** válasza:
28%
Oktatótól nem tudsz segítséget kérni?
okt. 12. 14:12
 9/21 anonim ***** válasza:
66%

A KRESZ nem nehéz, még logika is van bene sok esetben.

Azt nem látom át, hogy neked mi okozza a nehézséget, de szerintem egyszerűen lebonyolított, túlgondolod.

Vannak a KRESZ-ben magolós részek, de az a kevesebb, sok szabály szinte adja magát, kikövetkeztethető, és gondolom neked ezzel is lehet problémád, hogy nem találtad meg a logikai fonalát az egésznek.

Konkrétabban, pl a rendőri karjelzésekről:

A kiindulás az, hogy "rendőrt, szemből, hátulról nem támadunk".

Tehát, ha a rendőr veled szemben áll, vagy a hátát látod, az piros jelzés, nincs min gondolkozni.

A szabad jelzés, ha a rendőr oldallal áll feléd, és akkor a karjával mutatja az irányt - ez picit gyakorolandó, de gyorsan megtanulható.

Az online tanulásnak legnagyobb hibája, hogy a tanuló magára van utalva, nincs oktató, akitől kérdezhet, és száraz a tananyag, a tantermi oktatások sokkal szemléletesebbek voltak.

Esetleg a YouTube-n a KRESZ TV-t tudom ajánlani, sok videó mellett ott fönt van egy teljes tantermi oktatás zanzásítva:

https://www.youtube.com/watch?v=5ROD3wQtk1Q&list=PLyBTUlfT1s..

okt. 12. 16:04
 10/21 Oldfire ***** válasza:
Soha sem szabad feladni. Nézzél ezzel kapcsolatos YouTube filmeket. Tömegközlekedési járatokon, ha megoldható ülj az első ülésre. Ha gyalog közlekedsz állj meg egy kereszteződésnél és próbáld kielemezni. Ki indul el előbb. Ki engedi el a másikat. Kis ív- nagy ív. Jobb kéz szabály. Kanyarodó jármű-egyenesen haladó jármű. Fog az menni. Ha kérdés van, írj.
okt. 13. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!