Úgy érzem,hogy nehezen megy a vezetésem? Mit tegyek?
Sziasztok. Röviden a sztori,annyit tudni kell,hogy sosem próbáltam még vezetni,teljesen kezdő vagyok. Kresz vizsgám sikeres lett,6 hiba ponttal ,de mégis elsőre, szóval a szabályokkal nincs gondom.
De aztán jött a vezetés,én a rutinpályán 10 órát töltöttem(annyi,hogy maga a rutinpálya nem nagy) és majd a 11 óra kezdetével voltam kint először.
Eleinte úgy éreztem menni fog,de most 27. órámnál azt érzem,hogy egyre rosszabb,a hibák amiket vétek és én magam is látom,hogy mik azok.
- még lassú a reakcióidőm
- sokszor úgy látom,ha az oktató mondja is,hogy balra akkor lassabban reagálok még ahhoz,hogy időben keressem az utat
- olykor figyelmetlenség is meg van
Szóval ezeket a hibákat látom,és az oktatóm,most a 27 órámnál kezd türelmetlenebb lenni,olykor már nagyon apró hibákat is rögtön mondja,hogy ez bukás.
Na most tudom,hogy már jobban kéne mennie,de úgy érzem,hogy az a személy vagyok,akinek lehet kell majd 50 óra is akár.
Azt hiszem sokszor az a baj,hogy ha már mondja,hogy merre nem reagálok időben és ebből van a gond,és benne ragadok abban a szituációban fejben és máris nem úgy figyelek.
A váltások jól mennek,szépen vezetek és igyekszem,de mikor kanyarodás jön vagy fel kell mérnem egy helyzetet és időben reagálni,az még nincs meg.
És ma mondta az oktatóm,hogy kirak vizsgára,mivel telik az idő és nem lesznek szabad helyek,de én még nem érzem biztosnak ezt.
Mit tudtok mondani? Hogy tudnám ezeket a hibákat kiküszöbölni ahhoz,hogy jobban menjen nekem?
Azt azért elmondom,hogy türelmes a tanár és normális,csak most így a 30 óra közeledtével érzem azt,hogy lehet én vagyok a béna és ezért türelmetlen.
Köszönöm ha valaki válaszol.
28/N
Először is, ha úgy érzed, hogy még nem vagy alkalmas vizsgára, akkor ezt nyugodtan mondd meg neki. SZerintem benne az munkálhat, hogy ha nem ír ki vizsgára, akkor te azt gondolod, hogy ő le akar húzni a sok pótórával.
Egyébként tegnap volt itt egy kérdés, ahol 70 óra (!) után is rengeteg hibával vezetett az illető. Na, ott már én is azt javasoltam, hogy hagyja abba, ez nem neki való. Ha megtalálom a linket, beszúrom, olvasd el a történetét.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Olvastam azt is,mit irtak a 70 órás kérdezőnek,remélem azért 70 óránál már nem lesz ilyen,sőt.
Szóval magával a váltással nincs gond,viszont az,hogy gyorsan felmérjem a helyzetet azzal vannak még. És ebből adandóan jönnek utána kisebb-nagyobb hibák,amik miatt vezetés közben még jobban sztresszelek hisz az oktató is felhívja a figyelmem.
És néha elkeseredem látva,hogy mások milyen ügyesek,viszont feladni nem akarom hisz az elején vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!