Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik olyan akkumulátor...

Létezik olyan akkumulátor töltő aminél még a sarukat sem kell leszerelni?

Figyelt kérdés

Hali!

Én eddig mindig úgy töltöttem akkumulátort, hogy kiszereltem az autóból/ motorból.

Manapság látok olyan videókat, ahol nem hogy nem szerelik ki az akksit, hanem még a sarut is rajta hagyják.

Egy 2023-as Swiftem van, amire néha jó volna rátölteni kicsit, mivel rövid utakon van használva, aztán annyi mindent kell(ene) töltés után vissza állítanom ha kivenném, hogy inkább nem merészeltem hozzányúlni. Nem utolsó sorba ilyen Start Stop-os akku, így nem tudom hogy ajánlott-e a kis Lidl-s 5000 forintos töltővel nekiesni.

Köszi előre is

ma 18:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Pont a kis lidl-s töntő nem tud nagyobb marhaságot csinálni. Ha pl. kiesik a fesztartományból az akksi, pl. túlzottan lemerólt, el sem kezdi tölteni.

Egyébként nem nagy matek, az autó generátora sem csinál mást, mint ad rá max 14 voltot. Jó, van amelyik hidegüzemben varázsol megesabb fesszel, de az ökölszabály, hogy ha olyan normál töltőt raksz rá, ami 14-nél többet nem ad neki, akkor nem okozol kárt.

ma 19:00
 2/12 Mad Max2 ***** válasza:
100%
Mindegyik akutőltő ilyen
ma 19:01
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát akkor eddig én csináltam fölösleges munkát, hogy mindig kiszereltem töltés előtt.
ma 19:02
 4/12 anonim ***** válasza:

3 max annyi értelme van levenni a sarut, hogy nem terheled esetleg feleslegesen a töltőt, ha valaminek van még az autóban áramfelvétele.

Bár pl az én autómról ha leveszem, akkor utána újraállítja magát a motorvezérlő, ami annyit jelent, hogy míg egyszer fel nem melegszik üzemmelegre, addig ugrál az alapjárat, többször be is fullad, aztán amikor szépen betanította magát, már semmi gond.

ma 19:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Az összes ilyen. A modern autóknak minden elektronikáját is úgy tervezik, hogy még attól se tudjon semmi tönkremenni, ha kétszer akkora feszültségű kamion akksiról bikázzák be éppen a kocsit.
ma 19:18
 6/12 A kérdező kommentje:
Tehát fogok magam kicsattogok papucsba, és csak rákötöm a pozitívat a pozitív fülre a negatívat pedig a negatívra, beállítom a töltőt töltésre, és nem kell imádkozzak, hogy lenulláz valamit az autóban az esemény?
ma 19:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha rendes töltő, akkor semmi félnivalód. Nekem volt egy sima trafó amire akasztottam egy egynirányító hidat (graetz), még iskolásként a 90-es években apámék új kocsijára nem mertem így ráakasztani, de ha jül értem a tied nem ilyen.
ma 19:23
 8/12 anonim ***** válasza:
#6 Kérdező, pontosan.
ma 19:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem veszem le a sarukat töltésnél, pláne nem ki az aksit.
ma 19:31
 10/12 anonim ***** válasza:

A mostanában kapható töltők annyira el vannak látva védelemmel hogy szinte esélytelen azzal bármi bajt csinálni, még ha a polaritást is összekevered az sem fog bajt csinálni. Ezekkel nyugodtan töltheted úgy. Annyit javaslok hogy azért a sarut tisztítsd meg hogy legyen kontakt mert ha nagyon dzsuvás akkor előfordulhat hogy nem lesz, és ennyi.

Persze azért egy régi töltőt amibe nincsenek ilyen védelmi funkciók vagy házilag összebarkácsolt valamit ne használd így. De ezeket a modern töltőket nyugodtan használhatod úgy ahogy szeretnéd.

ma 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!