Mik nem tetszenek a kb. mostani átlagos autók dizájnjában? Nem a méretükre gondolok.
Nem vagyok, dagadt, te kis kotonszökevény. 185 cm és 90 kg vagyok. Biztos frusztráló lehet, hogy az emberek döntő többsége normális autót is megengedhet magának, míg neked ezek a felhajtható üléses játékautók jutottak csak.
Egyszerűbb felsorolnom, hogy mi tetszik: semmi 😅
Alapból a régi autókat szeretem (most 33 éves autóm van) de ahogy egyre jönnek az ocsmányabbnál ocsmányabb új autók annál jobban kezdenek számomra tetszeni olyan autók amik anno nem jöttek be.
Nekem 2 dolog:
LED-ek. Nagyban meghatározzák az összhatást a fényforrások, ez a fényorgia karácsonyfára való.
Szélsőségek: egy autó vagy szörnyeteg, vagy röhejes. És inkább az előbbi, de egészen túltolva. Hihetetlenül agresszív összhatású a design, a főgonosz az akciófilmben nem jár ilyen szörnyeteg kinézetű kocsival, mint ami manapság szokásos. 30-40 évvel ezelőttről meg még a legvadabb sportkocsik formavilága is jámbor báránykának tűnik melletük.
20#
Melyik a jobb:
1. 2 napig megfigyelés miatt befeküdni a korházba
2. Több hétig korházba lenni a sérülések miatt.
Aki már vezetett modern gyári led fényszórós autót az nem akar vissza térni a hagyományosra. Azért mert nagyságrendekkel jobban látni vele.
A SUV kialakítás. Oké, hogy divat, de nem értem az értelmét. Mi a fenének kerepjárónak kinéző két kerék hajtású autó az emberek 90%-ának, akinek nincs se erdője, se földje, se telke a szőlőhegyen. Nézzen ki terepjárónak, jó nagy légellenállással, legyen nehéz, de az egész csak színház. Nem is tartom a legesztétikusabbnak a szögletes doboz formát.
Aztán néhány japán gyártó csinálta előszeretettel a túlcicomázást. Ez auatt azt értem, hogy mindenféle összevissza formák, amik plasztikusan idétlenül kidüllednek, besüllyednek... Szögletes, háromször, ovális, kerek, mindez egy autón. Nagyon nem harmonikus az összhatás és nem is teteszetős. Ez lenne az, amikor a kevesebb lenne a több. Nagyot akartak fingani, de befosás lett belőle.
A bletérben se értem, vagyis igen, a spórolás: mikor berakják a kijelzőt és körülötte hatalmas üres kihasználatlan műanyag káva van, csúnya akár sorjás peremmel, nagy illesztési hézagokkal. Nem sokkal több pénzből (hiszen ma már ezek a kijelzők Kínából, igen a nagy gyártók a gyári kijelzőt is legtöbbször onnan rendelik) sokkal igényesebben is meg lehetne oldni. Csak akkor 5 euróval kevesebb lenne a haszon az autón, vagy ennyivel drágábban kellene adni. Kötelezően be kell b*szarintani egy nagy kávás legolcsóbb tabletet, aztán mindenki boldog.
Gagyi műbőrök erőltetése. Értem én, hogy a valódi bőr drága. Meg ma már egy belépő szintű kiautóban is snassz, ciki a sima szövetkárpit és a gumikormány. Ezért valahogy fel akarják dobni műbőr betétekkel meg nyomokban bőrt tartalmaző préselt kormánybortásokkal. De ezek az anyagok nagyon nem időtálóak. Sérülékenyek, sokszor a garanciaidő végén már elkezdenek kopni, málani. Javítani őket nagyon nehéz. Szerintem kár őket erőltetni. Hasonló volt a zongozalakk műanygaok, amik lassan már nemmek ki a divatból, de a mai napig előfordulnak. Új korában mikor lehúzod rála a gyári védőfóliát, nagyon szép. De utána csak az ujjlenyomatokat gyűjti és ha csak hozzáérsz már karcolódik. Még rosszabb volt régen az ilyen tapintásérzet javtó bevonat a műanyagokon. Egy idő után elkezdett elfolyósodni és valami undorító módon ragadt bele minden kosz, por, hajszál. Hála a jó égnek ezt ma már belátták, hogy ezt nem kellene erőltetni.
Nagyjából ennyi. A hasznos, esztétikus, értelmes és relatív tartós újításokat szeretem. A kütyüket is szeretem az autóban. Nem vallom azt, hogy csakis nulla elektronikával ellátott őskövület szívó benzinest vagyok hajlandó vezetni, mint amit pl. itt is sokszor olvasok másoktól.
#25 ja, meg halálos közúti balesetet okozni. De cserébe ezek a magas suv-ok nagyon szépen tudnak repülni tetőre egy laposabb autóval találkozáskor, csak mondom.
Ja, lehet TE pillanatnyilag jobban látsz, viszont a környezetedet elvakítod. ergo nem érdekel téged mennyire vagy mások számára balesetveszélyes, vagy mennyire könnyen ölsz meg bárkit, letojod. szerintem ezzel felskicceltük a jellemrajzod egy igen fontos szegletét. Gondolom a pénztárnál a sorban is csak félrelököd azt aki előtted áll, és akinél erősebbnek érzed magad :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!