Nehéz egy hátsókerekes autót uralni?
Ugye a BMW-s balesetek száma nem sok, hanem rengeteg. Sokan ezt a hátsókerék hajtás és a rutintalanság számlájára írják.
Kérdezem én, hogy ez valóban ennyire nagy mumus, hogy mindenki ezt mantrázza?
Ha megcsúszik egy kocsi hátulja lényegtelen, hogy BMW, Porsche, Ferrari, akkor azt tényleg olyan nehéz uralni, hogy sokaknak nem is sikerül egyáltalán és csak a tapasztalt, jó sofőrök vannak valamennyire biztonságban?
Szinte bármilyen sebességnél tehet, a kérdés hogy milyenek a képességei, illetve az autó képességei.
E39 csoportban én is benne vagyok, 3 havonta 1 balesetes poszt van, tehát nem számottevő. Kevés embernek van olyan BMW-je, amivel tényleg veszélyes közlekedni. Ehhez legalább 250-300 lóerő kell a hátsó hajtás mellé, normál diffivel.
Viszont azt nagyon sok emberről hallottam/olvastam, hogy a G82-es M4 konkrétan életveszélyes, ha nincs benne / ki van kapcsolva az xDrive. Vagyis nagyon nem kezdő sofőröknek való.
Az megvan, hogy a jogosítványt nem egy adott autótipushoz, vagy hajtási módhoz árulják?
Az a papír, csupán egy jogosultság, hogy kimenj a közútra.
A többi már a te felelősséged!
#13.
"bármit, bármikor, bármilyen időjárásban....biztonságosan."
Vagy nincs jogosítványod, vagy rózsaszín szemüvegen nézed a világot.
Nézzük a példádat:
Tegyük föl valaki minőségi oktatást kap. Mindent megtanul, fogékony a technikai dolgokra és egy öreg 1300-as fronthajtásúval elsőre sikeresen le is vizsgázik.
Szerinted a jogosítvány átvétele után másnap beül egy hátsókerekes 200+ lóerős autóba, és vizes aszfalton magabiztosan áttolja Miskolcról Egere a Bükkön keresztül.
Nincs ilyen!
Sok-sok kilométer után elképzelhető.... talán.
(#12)
Lehet első vagy hátsókerekes, de akár lehet összkerekes hajtású is. Ahogy az is tökmindegy hogy közönséges diffi adja át a hajtást vagy kapcsolható fix zárású, vagy akárhány %-os speer.
A hajtás mellett ugyan ez érvényes a gumira is.
Lehet bármilyen extra mintázatú, felépítésű, forgásirányos, peres...stb., Lényeg az, ha a tempó több a kelleténél, a fizika előbb-utóbb benyújtja a számlát.🤭
#18.
Nálam ott szakadt a cérna, amikor pár évvel ezelőtt megtudtam, hogy előre betanított vizsga-útvonalak vannak, amiket gondosan "begyakorolnak".
Vicc!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!