Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem merek elmenni az 5.-dik...

Nem merek elmenni az 5.-dik forgalmi vizsgára?!

Figyelt kérdés

4szer buktam forgalmi vizsgából,mert nagyon izgultam,és mindent el rontottam.

Kihagytam 9 hónapot ,ezután újra el kezdtem vettem 40 órát. Már nem félek a vezetéstől,szépen nyugodtan kezelem az autót is. Az oktatóm meg akarja kérni a forgalmi vizsga idopontot,de én ez miatt egy kicsit megilyedtem. Az oktatóm szerint már nem vagyok bizonytalan,és szépen nyugodtan vezetek,de akkoris bennem van,hogy szerintem ez a vizsga se fog sikerűlni. És ha ez a vizsga se sikerul akkor jon a Páv..

Eddig azert buktam négyszer mert amikor beult a vizsgabiztos akkor mindig megilyedtem,cikáztak a fejemben a negatív gondolatok. Lefulladtam,és ettől annyira megijedtem,hogy nem tudtam újra indítani az autot. A masik vizsgan ugy akartam elindulni hogy nem nyomtam be a kuplungot. Már nem felek a vezetestol ,nem izgulok de nem merek kimenni vizsgazni.

Tudnátok valami jo tanacsot adni?

febr. 25. 12:35
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

Ha nem érzed a biztonságot, az oktatóddal beszélj.

Nekem matekból voltak olyan tanítványaim, akiket a tanár addig stresszelt, míg szét nem estek. Azt játszottuk, hogy átvettük az anyagot. Amikor már ment nyugodtan, akkor addig stresszeltem őket, hogy sírva is meg tudják oldani. Na akkor kellett volna a diákok illetve a szülők arcát látni, amikor könnytől maszatos arccal rájöttek, hogy a feladatot megoldották. Szerintem valami hasonlót az oktatóddal is meg lehet beszélni.

Nézd meg a Félelem bére című film sofőr válogatós jelentét. Az után szerintem nem fogsz stresszelni (de csak zárt pályán próbáljátok ki).

febr. 25. 16:19
 12/35 anonim ***** válasza:
11 vagyok: Azt azért meggondolnám, hogy ha a vizsgától stresszelsz, akkor mit fogsz szólni egy húzósabb forgalmi szituációhoz. Ezt mi nem tudhatjuk, neked kell eldöntened, esetleg az oktatóddal megbeszélni, hogy vigyen el olyan helyekre, ahol ilyennel találkozhatsz.
febr. 25. 16:21
 13/35 A kérdező kommentje:

Amikor az oktatóval vezetek akkor szépen,nyugodtan megy minden. De amikor eljon a vizsga napja ,hiába próbálom nyugtatni magamat,valamiért nem megy. El kovetek egy kisebb hibát,ami egyebkent nem lenne bukas,és ettől csak mégjobban megijedek és olyat csinálok ami valóban bukás.

Az utolsó vizsgámon is az izgalom miatt le fulladtam ,mert dugóba keveredtem és le lassítottam. Vissza kellett volna váltanom egyes fokozatba de kettes fokozatba indultam el. Ez még mindig nem lett volna gond,csak utána hirtelen azt se tudtam,hogy hogyan indit

Sam ujra az autot mert az volt bennem,hogy na most biztos meg fogok bukni. És tényleg meg buktam egy lefulladás miatt.. pedig szabályosan vezettem..

febr. 25. 16:55
 14/35 anonim ***** válasza:
Kérd meg az oktatót, hogy megfelelő körülmények között kezdjen el stresszelni. Meg fogsz tanulni stressz alatt vezetni. Nem fog gondot okozni a vizsga. Ehhez azonban kell egy kis idő, valamint nem tudom, hogy autóvezetés közben a vezetőt hogyan lehet stresszelni, hogy ne legyen veszélyes. Szerintem két út van: Vagy megtanulsz vizsgázni, és stressz nélkül végigcsinálod, vagy megtanulsz stressz alatt vezetni. A leírásod alapján fiatal vagy, nincs vizsga rutinod. Ezt is meg kell szerezni.
febr. 25. 17:04
 15/35 A kérdező kommentje:
25 éves vagyok és már elég sok órát vettem.
febr. 25. 17:34
 16/35 A kérdező kommentje:
Ha lenyugtatom magam vizsga kozben,az segitene rajtam?
febr. 25. 17:35
 17/35 anonim ***** válasza:
Mondani könnyű, megfogadni nehezebb: Ne vizsgázni menj, hanem autókázni kedves utasokkal.
febr. 25. 20:27
 18/35 anonim ***** válasza:
Menj el bátran,meglesz ez most.
febr. 25. 20:35
 19/35 anonim ***** válasza:
"Nagyon sok mindenre oda kell figyelni a vizsgán." Igen, valóban. Majdnem annyi dologra, mint mindig, amikor vezet az ember. A vizsga azt méri, hogy tudsz-e 50 percig ezekre figyelni olyan úton, ahol valószínűleg már jártál. És utána engednek akármilyen fáradtan, akárhány órát akárhol vezetni a kontinensen. Ha ennyire parázol, akkor valami gond van, amit rengeteg módszerrel tudsz magadnak is vagy pszichológus segítségével is kezelni.
febr. 25. 20:51
 20/35 A kérdező kommentje:
Valoszinuleg a szorongas miatt nem tudok levizsgázni ..rendbe kell raknom a fejemben a dolgokat
febr. 25. 21:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!