Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rövid távon diesel?

Rövid távon diesel?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Auto vasarlas elott allok es dieselen gondolkozok mert baratnomhoz 70 kilometert kell vezetnem, viszont a munkahelyem kb 7 kilometerre van. Kiszamoltam es 1 heten 6x tennem meg ezt a kis tavot es 5-6x a 70kmt. Szerintetek hamar tonkre menne a kocsi? A mi lesz ha szakitasz a baratnoddel valasz nem lenyeg, igy is ugy is maszkalni fogok sokat mert a barataim szekesfehervaron laknak ( pesti vagyok )

tegnap 23:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Számomra nem világos minden nap mész a párodhoz, aki 70 km-re lakik? Munka után???

Amúgy milyen márka, típus esetleg ár kategória? Bármi konkrét infó...

tegnap 23:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Az egy évben 25000km ott már lesz ideje regenerálni. 😁 Mostanában én sem megyek sokkal többet semmi baja a diesel autómnak. Egy 70 kilóméteres szakaszon télen is kényelmesen bemelegszik és regenerál. Ha meg régi DPF nélkülit veszel annak meg semmi baja nem lesz.
tegnap 23:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem lesz vele baj, nyugodtan veheted.
tegnap 23:39
 4/10 A kérdező kommentje:
1.9 pdtdi golf 5 105 le -re gondoltam
tegnap 23:41
 5/10 anonim ***** válasza:

vegyed tesó, csak ne taposd ki a szemét.

Reped a dugattyúja akkor, meg a szelepeknél.

Meg reménykedj, ne neked kelljen majd pd elemeket cserélni.

ma 00:57
 6/10 anonim ***** válasza:
Pestről Fehérvárra menj inkább vonattal.
ma 08:44
 7/10 anonim ***** válasza:
DPF nélküli autóknak nem lesz baja a rövidtávtól. Nem kell félni. Ha dpf -es max hamarább fog telítődni, de azt is ki lehet iktatni. 70ezer km-et raktam egy dízel alfába úgy hogy volt hogy 1-2km re inditottam el rengetegszer utána 35km -re a csajomhoz mentem vele én is. Semmi baja nem volt a kötelezőkön kívül, fék futómű stb.. Az meg nem a rövidtávtól megy tönkre :D Nézesd át, nem zörög nem kopog, ne legyen egy merő olaj a motortere, menjen szépen ne világítson mint egy karácsonyfa, ha ezek megvannak nagy baj nem lehet. Tankold normális üzemanyaggal, hidegen ne rúgd szét és ég világon semmi baja nem lesz. Ja és olajcsere 10ezrenként.
ma 09:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Én pécsi vagyok. Budapesten volt a munkahelyem, gyakran kellett oda járnom, így erre a célra vettem egy új Euro6-os biturbós dízelt. Gondolván arra, hogy a bő 200 km-es autópályán út alatt bőven ki tud regenerálni. Céges autót magánhasználatra nem raktak alám, az üzemanyagot is csak minimálisan fizették, ezért lett dízel. Évi alsó hangon 30.000 km-nél már nagyon nem mindegy, hogy 6 vagy 8 litert fogyaszt.

Aztán egy év múlva kaptam helyben munkát. Az egy éves autót eladni nem akartam, mert óriási bukás lett volna anyagilag. (Ez még pont a Covid előtt volt.) Így ugyanezt az autót használom helyben is már több mint 6 éve. Eddig semmi probléma nem volt vele motorikusan. Se hibajelzés, hibaüzenet, tünet, semmi... A munkahelyem 5 km-re van. Igaz, havi átlagban szokott lenni most is egy napi 500-1000 km-es utam. A köztes időkben is arra figyelek, hogy amikor elkezd regenerálni, akkor nem állítom le a motort.

ma 09:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Én napi 15-15km-t megyem a szarommal és tud regenerálni
ma 10:49
 10/10 mindentudó99 ***** válasza:
5 éve vettem használt dízelt. Rövid távon használom bár azt se tudom benne van e még a dpf. Semmi baja
ma 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!