Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem merek elmenni az 5.-dik...

Nem merek elmenni az 5.-dik forgalmi vizsgára?!

Figyelt kérdés

4szer buktam forgalmi vizsgából,mert nagyon izgultam,és mindent el rontottam.

Kihagytam 9 hónapot ,ezután újra el kezdtem vettem 40 órát. Már nem félek a vezetéstől,szépen nyugodtan kezelem az autót is. Az oktatóm meg akarja kérni a forgalmi vizsga idopontot,de én ez miatt egy kicsit megilyedtem. Az oktatóm szerint már nem vagyok bizonytalan,és szépen nyugodtan vezetek,de akkoris bennem van,hogy szerintem ez a vizsga se fog sikerűlni. És ha ez a vizsga se sikerul akkor jon a Páv..

Eddig azert buktam négyszer mert amikor beult a vizsgabiztos akkor mindig megilyedtem,cikáztak a fejemben a negatív gondolatok. Lefulladtam,és ettől annyira megijedtem,hogy nem tudtam újra indítani az autot. A masik vizsgan ugy akartam elindulni hogy nem nyomtam be a kuplungot. Már nem felek a vezetestol ,nem izgulok de nem merek kimenni vizsgazni.

Tudnátok valami jo tanacsot adni?

2024. febr. 25. 12:35
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?
2024. febr. 26. 07:27
 22/35 anonim ***** válasza:

[link]

Kalózkönyvtárakban kézikönyvet is találsz hozzá. Vagy egy jó pszichológussal ez konkrétan max. 4-6 alkalom egészséges szintre hozni, de ha csak a forgalmi vizsgával kapcsolatban, nem úgy en bloc az életed javítása érdekében szeretnéd csinálni, talán még annyi sem. Lehet, hogy már egy tanácsadás után inkább irodalmat ajánlanak neked.

Én pl. csak azon izgultam forgalmi vizsga közben, hogy "basszus, ha meglesz, akkor utána nekem folyton vezetnem kell, és nem lesz mellettem az oktató".

2024. febr. 26. 09:23
 23/35 anonim ***** válasza:
21. Amit a 17.-ben írtam, nem működik? Nekem ezt tanácsolták anno.
2024. febr. 26. 09:44
 24/35 A kérdező kommentje:

Nem tudom,hogy mukodne-e,amit a 17.-ben írtál.

Fogalmam sincs,hogy mit hozna ki belolem a vizsga,hogy mit éreznék és milyen gondolataim lennének,amikor elkezdodik a vizsgam.

A gyakorlati orakon sikerul lenyugtatnom magamat,szépen,nyugodtan vezetek,ezert is akar az oktatom kivinni vizsgazni. Viszont,ha a vizsga napjan beul a vizsgabiztos,lehet,hogy megint elojon a szorongasom es egyaltalan nem biztos,hogy le fogom tudni nyugtatni magam. Ez valtozo,es mindig az adott helyzettol fugg. Mar teljesen tehetetlennek erzem magam,probalom megtalalni erre a problemara a megoldast de nem megy. Amitol félek,az maga a vizsga pedig egyaltalan nem lenne mitol felnem,mert az oktatom szerint eljott az ideje kimenni vizsgazni. Neki ez a szakmaja,latja,hogy mit tudok.. de én mégis felek a vizsgatol

2024. febr. 26. 15:38
 25/35 A kérdező kommentje:
A szorongásom teljesen tonkre teszi az egesz eletemet :(
2024. febr. 26. 15:39
 26/35 anonim ***** válasza:

Ha az egész életedet tönkreteszi, akkor már rég kezdeni kellett volna valamit, ugyanis felnőtt ember nem kifogásokat, hanem megoldásokat keres.

Nem volt soha a kelleténél gonoszabb tanárod? Náluk szándékosan megbuktál, akkor is, ha tudtad az anyagot?

2024. febr. 26. 15:42
 27/35 A kérdező kommentje:

Ha tudtam az anyagot,akkor nem buktam meg. De ezt a forgalmi vizsga dolgot teljesen maskepp kepzelem el..

Ugy kepzelem el a fejemben a vizsgabiztost,hogy ,biztos direkt meg fog buktatni,meg hogy nagyon szigoru lesz.. es ez a legnagyobb problema,mert ez miatt nem sikerult mar 4-szer a forgalmi vozsgam... izgulok,hogy mi lesz,ha megbukok meg biztos,hogy meg fogok bukni .. és tenyleg igazam szokott lenni. Arra szeretnek megoldást,hogy ha el jon a vizsga napja,akkor mit csinaljak? Mit tegyek meg annak erdekeben,hogy sikeruljon a forgalmi vizsga? Nem hiszem,hogy olyan nagy dolog lenne meg szerezni a jogosítvanyt,csak nekem kéne fejben rendbe tennem a dolgokat .. eddig nem jott ossze,de majd meglatjuk a kovetkezo vizsgan..

2024. febr. 26. 17:11
 28/35 anonim ***** válasza:
#27 Hát, ha te valamit ELKÉPZELSZ, és aztán annak megfelelően el is rontod a dolgokat, magadra vess. A vizsgabiztosnak annyi a célja, hogy közveszélyes őrülteket ne engedjen az útra. Nekem eddig minden kategóriámnál a vizsga előtti papírtöltögetésnél kiderült, hogy a vizsgabiztosok hivatalos viselkedésűek (munkájukból kifolyólag), de úriemberek. Kb. mint amikor kezet kell fognod a polgármesterrel. Ő sem harapja le a fejed, csak mert polgármester.
2024. febr. 26. 18:15
 29/35 anonim ***** válasza:
Én úgy látom hogy a vizsgabiztos azt is nèzi hogy milyen pszichés àllapotban vezetsz. Pl ha elkövetsz kisebb hibàkat nyugodt idegzettel de kijavítod akkor máshogy bíràl el mintha látja hogy pànikolsz.
2024. febr. 27. 21:26
 30/35 anonim válasza:

Ha jól emlékszem, akkor nekem is 5.ik alkalommal lett meg, de apró hibák miatt. Pl parkolás végén nem húztam be a kéziféket, stb.

Én is izgultam, egyik vizsgán annyira remegett a lábam, hogy amiatt csesztem el a vezetést.

Vizsga előtt ittam citromfű teát és tökéletes lett az ötödik vizsgám.

Vizsgabiztos meg is jegyezte hogy ahhoz képest tök nyugodt voltam

2024. márc. 2. 14:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!