Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől keletkelezik a szélvédőn...

Mitől keletkelezik a szélvédőn az ablaktörlőkarc, ha látszólag minden rendben van és tiszta?

Figyelt kérdés

1-2 évente cserélve van univerzális GoodYear és Bosch ablaktörlőlapátra.

Igazából ezek a márkás ablaktörlő lapátok is olyanok, hogy pár hónap után már csíkosan törölnek csak azt nem tudom miért. Többen tapasztalták ezt már, a gyári minőség romlott sokat szerint az évek alatt szerintük.

Még a régebbi fajta (merev, egyenes) ablaktörlőlapátokról van szó.

Az autó olyan, hogy spriccelés után közvetlen gyorsan 3x le is törli a koszos vizet más mód nincs is rajta. Néha az ablaktörlőlapát előbb elindul, mint a mosóvíz ténylegesen odaérkezik.

Az eredeti lapát is Bosch volt csak azon volt egy kis légterelő.

Nem tudom a törlési szög az stimmel -e, azt nem tudom lemérni.

Télen is le van előbb eloldózva a szélvédő, viszont por az errefelé van bőven.

Hetente le szoktam törölni a lapátok gumis éleit nedves zsebkendővel, hogy ne legyen koszos.

Az ablaktörlő rúgója még a gyári (20+ éve autó), már nem a legerősebb, de látszólag még odafogja a lapátot valamennyire, de lehet nem olyan erősen, mint kellene.

tegnap 22:42
 1/8 anonim ***** válasza:
39%
Azért mert fémszálas lapátot vettél, ami ha tönkremegy, szépen karistol egy párat a szélvédőre. Fémszál nélkülit kell venni, nem is drágább, ugyanannyit bír, csak ha megadja magát, megmarad a szélvédő.
tegnap 22:44
 2/8 A kérdező kommentje:

Miért karcolná össze, ha hozzá sem ér a fémszál?

Nem akkor lett cserélve, amikor már a végét járta, hanem még jóval előtte.

Korábbi ablaktörlőlapátok jóval tartósabbak voltak.

Lehet, hogy ezek a maiak 1 év után kikeményednek a napon?

Mivel az autó az utcán áll és süti a nap álladóan (árnyék nincs).

tegnap 22:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos egyre szarabb anyagból vannak, hogy menjen tönkre és vegyél újat. Mondjuk a 3 db 3000 ft volt nekem most, úgyhogy ennyi belefér 2 évente 🤣 Ha karcos lett akkor hozzáért a fémszál! Csak ott nincs esélye, hogy beleérjen, ahol nincs benne fémszál.
tegnap 22:59
 4/8 Noren1989 ***** válasza:
62%
Egyértelműen a szaharai homok a bűnös!4!4!4!4!4!4!
tegnap 23:00
 5/8 A kérdező kommentje:
De mondom nem a fémszál ért bele. Mégis hogyan tudott volna beleérni, ha ép a lapát gumija és nem töredezett és repedve sincs a gumi oldalra hajlításra se. A fémszál legalább 3mm-re van a szélvédőtől.
tegnap 23:03
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 Rendben, értem, akkor valami szennyeződés volt rajta és szárazon indítottad el, amit nem szabad. Azért van a spricni, hogy száraz időben is lehessen használni az ablaktörlőt.
tegnap 23:08
 7/8 anonim ***** válasza:
39%

A szélvédőt gyártották valami bóvli cuccból.

35 éves roncsomon még a gyári szélvédő van, még kavicsnyom sincs, pedig koppant sokszor rajta valami menet közben.

Előző renókámon franc tudja hanyadik szélvédő volt, tele volt kavicsnyommal, ablaktörlőlapátnyommal.

Jó autót kell venni. :(

ma 00:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Leginkább a por az ami a karcokat okozza.

Mindegy, hogy milyen a lapát, ezek a pici szemcsék alászorulnak és karcolják az üveget.

ma 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!