Mitől keletkelezik a szélvédőn az ablaktörlőkarc, ha látszólag minden rendben van és tiszta?
1-2 évente cserélve van univerzális GoodYear és Bosch ablaktörlőlapátra.
Igazából ezek a márkás ablaktörlő lapátok is olyanok, hogy pár hónap után már csíkosan törölnek csak azt nem tudom miért. Többen tapasztalták ezt már, a gyári minőség romlott sokat szerint az évek alatt szerintük.
Még a régebbi fajta (merev, egyenes) ablaktörlőlapátokról van szó.
Az autó olyan, hogy spriccelés után közvetlen gyorsan 3x le is törli a koszos vizet más mód nincs is rajta. Néha az ablaktörlőlapát előbb elindul, mint a mosóvíz ténylegesen odaérkezik.
Az eredeti lapát is Bosch volt csak azon volt egy kis légterelő.
Nem tudom a törlési szög az stimmel -e, azt nem tudom lemérni.
Télen is le van előbb eloldózva a szélvédő, viszont por az errefelé van bőven.
Hetente le szoktam törölni a lapátok gumis éleit nedves zsebkendővel, hogy ne legyen koszos.
Az ablaktörlő rúgója még a gyári (20+ éve autó), már nem a legerősebb, de látszólag még odafogja a lapátot valamennyire, de lehet nem olyan erősen, mint kellene.
Miért karcolná össze, ha hozzá sem ér a fémszál?
Nem akkor lett cserélve, amikor már a végét járta, hanem még jóval előtte.
Korábbi ablaktörlőlapátok jóval tartósabbak voltak.
Lehet, hogy ezek a maiak 1 év után kikeményednek a napon?
Mivel az autó az utcán áll és süti a nap álladóan (árnyék nincs).
A szélvédőt gyártották valami bóvli cuccból.
35 éves roncsomon még a gyári szélvédő van, még kavicsnyom sincs, pedig koppant sokszor rajta valami menet közben.
Előző renókámon franc tudja hanyadik szélvédő volt, tele volt kavicsnyommal, ablaktörlőlapátnyommal.
Jó autót kell venni. :(
Leginkább a por az ami a karcokat okozza.
Mindegy, hogy milyen a lapát, ezek a pici szemcsék alászorulnak és karcolják az üveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!