Eladtam az autómat rá pár napra a vevő vissza akarja
hozni.valóban vissza kéne adnom?
Figyelt kérdés
Eladtam az autómat 3 napja.
20éves autóról van szó.Az illető eljött,megnézegette elment egy próbakörre vele.500 000ft ert árultam lealkudott belőle 100 000ftot. Mivel pár dolgot javítani kell rajta.
Adásvételit megirtuk kifizette.
En masnap reggel lejelentettem az eladast az okmányirodaba ill.abiztositónal.
Rá 2 napra hivogat hogy eszi az olajat,plusz sokat kéne az autóra költeni neki ezzel az autoval nincs ideje foglalkozni visszahozza adjam vissza a penzt.
Köteles vagyok visszaadni?Van ilyen?azota is irogat,hivogat.
#40 Oké. Nyilván ez is megtörténhet, csak nagyon ritka. Eleve mi például azt sem tudjuk, hogy az a balek vevő megnézte-e az olajszintet vásárláskor. Lehet eleve csak a nívó feléig volt töltve, de nem nézte meg, csak 2 nappal később és azt hitte, hogy ezalatt ment le maxról.
Mi nem ismerjük a részleteket, szóval ne ócsároljuk már az eladót, mikor 1 tisztességes eladóra jut 1000 simlis cigány vevő.
2023. okt. 9. 17:50
42/64 anonim válasza:
41 Ha olyan artatlan lett volna az eladó, már rég ideírta volna hogy ő nem szokott utántölteni az olajnak.
2023. okt. 9. 17:57
43/64 anonim válasza:
Cigányokkal nem üzletelünk.
2023. okt. 9. 18:04
44/64 anonim válasza:
Aki nem szeretné hogy utólag reklamáljanak, a rejtett hibákat el kell mondani. Most nem kopó fogyó alkatrészekre gondolok, amit amúgy is észre lehet venni próbakör alatt. Hanem ami tényleg rejtett hiba, pl fogy a víz vagy az olaj. Ilyen esetben még a szerződésben sem kell szerepelnie ennek, ha kiderül hogy a rejtett hiba fennállt a vásárláskor, akkor a az eladó köteles megtéríteni a kárt. Ès az hogy eszi az olajat az nem egyik napról a másikra alakul ki. Valószínû hogy azért nem szól az eladó ilyenről, mert ha a hirdetésben leírná hogy eszi az olajat vagy a kutya nem venné meg a szajrát, vagy 50 000 ért kellene árulnia alkatrésznek. Könnyebb átverni az embert, rákenni hogy mit reklamál öreg autónál.... Viszont valszeg meg se vette volna az a szerencsètlen ha tudja hogy átverés.
2023. okt. 9. 18:27
45/64 anonim válasza:
#44: Olyan szintű olajfogyasztas, amit 2 nap alatt észre lehet venni, az nem rejtett hiba.
Vagy szaga van, vagy füstje van, vagy tiszta olaj a hűtőfolyadék, vagy a motorblokk és környéke áll az olajban, vagy ezek kombinációja.
A megtekintett állapotba ezek mind beletartoznak.
2023. okt. 9. 18:34
46/64 anonim válasza:
44 nem mentél még 2 nap alatt 500 km-t? Ha ekkor elfogyott fél liter olaj, még nem feltétlenül mutatkozik meg az általad leírtak módján. Nekem sem füstölt és semmi jele nem volt.
2023. okt. 9. 18:58
47/64 anonim válasza:
Elsőként a javítást kérhetünk, majd árcsökkentést, végül elállhatunk a szerződéstől ha rejtett hibával vásároltunk és ezt bíróságon bizonyítani tudjuk. Olyan kötelezettsége az eladónak nincs hogy egyből vissza kell vásárolnia az autót. Ez egy polgári per, nem úgy működik, hogy olyan kocsit adtál el, ami eszi az olajat, akkor vissza az egészet. Ez már bőven a polgárjog területe, hogy mi a méltányos, mi nem. Abban biztos vagyok, hogy visszavásárolnia nem kell az autót. Lehet hogy rossz motorolajat tett bele és az okozza a hibát, lehet hogy a szimeringek rosszak stb. nem vagyok autószerelő. Legrosszabb esetben a javítási költséget kell állni az eladónak.
2023. okt. 9. 19:01
48/64 anonim válasza:
#46: ez még benzines autó esetében is 1:70-1:80-as keverék, ha annak szerinted nincs szaga...
Ha meg nem ég el, akkor a fél liter olajnak komoly láthato tapintható nyomai vannak.
2023. okt. 9. 19:09
49/64 anonim válasza:
47 nyilván először a vevő megpróbálta egymásközt elintézni hogy vegye vissza. Ez nem valósult meg mivel az eladó kárörvendően a képébe röhögött, így lesz a polgári per.
2023. okt. 9. 19:41
50/64 anonim válasza:
48 ami már kéket füstöl is és szaga van ott már 300 km alatt eszi meg a litert. Hidd el, ami 1000 km alatt eszi meg, annak nem biztos hogy van jele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!