Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam az autómat rá pár...

Eladtam az autómat rá pár napra a vevő vissza akarja hozni.valóban vissza kéne adnom?

Figyelt kérdés

Eladtam az autómat 3 napja.

20éves autóról van szó.Az illető eljött,megnézegette elment egy próbakörre vele.500 000ft ert árultam lealkudott belőle 100 000ftot. Mivel pár dolgot javítani kell rajta.

Adásvételit megirtuk kifizette.

En masnap reggel lejelentettem az eladast az okmányirodaba ill.abiztositónal.

Rá 2 napra hivogat hogy eszi az olajat,plusz sokat kéne az autóra költeni neki ezzel az autoval nincs ideje foglalkozni visszahozza adjam vissza a penzt.

Köteles vagyok visszaadni?Van ilyen?azota is irogat,hivogat.

Mit mondjak neki?

Elállhat a vásárlástól valóban?

#adásvétel #Gépjáemű eladás #Gépjármű garancia
2023. okt. 9. 11:49
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 A kérdező kommentje:

5/10 --

En ugye már másnap lejelentettem az okmányirodánál ill.a biztosítónál hogy eladtam.

Nyilván ő sehol nem volt még az adásvételivel tehat a nevén sincs hivatalosan.vagy ugyis eladhatja hogy ő még sehol nem jelentette be?

Igy hogy is venném vissza?

2023. okt. 9. 13:06
 12/64 anonim ***** válasza:
92%
Hagyd rá, ez egy tipikus zsivány cigány hogy még te fizess rá neki. Tiltsd le a francba ez úgysem fog semmit csinálni.
2023. okt. 9. 13:10
 13/64 anonim ***** válasza:
90%

"állitolag megcsinalta az olajcserét és ment vele 300km-t es eszi az olajat"

Ezt ő maga is elbaxhatta ha pl rossz olajat tett bele.

2023. okt. 9. 13:12
 14/64 anonim ***** válasza:
79%
Duma , koptasd , titsd . Semmilyen talalkozóra ne erőltess , palivadászat .
2023. okt. 9. 13:34
 15/64 anonim ***** válasza:
79%
ne foglalkozz vele, tiltsd le és kész, eladtad, ennyi
2023. okt. 9. 13:34
 16/64 anonim ***** válasza:
58%

Kikerült a birtokodból az autó, lehet hogy lefotózták gyorshajtásért vagy tilosban parkolt és elkapták. Vagy elment és elkövetett vele egy bűncselekményt és ezzel menekült a helyszínről, kamerák rögzítették a rendszámot. Ezek a horror esetek, amikor nehéz lesz kimosakodni ha visszaveszed az autót.

Van-e magánszemélytől vásárolt használt autóra garancia? Ha az eladó magánszemély, egy éve van a vevőnek, hogy az autó rejtett hibája esetén jelezze kellékszavatossági igényét.

Mikor nincs garancia egy autóra? Akkor, ha az autó rejtett hibájával a vevő pontosan tisztában volt, vagy fel kellett volna ismernie, vagy erről a vásárláskor tájékoztatták.

A helyedben bíznék benne, hogy olyan hibája van az autónak, amit fel kellet volna ismernie a vásárlónak (látta működni a motort, ment az autóval) vagy olyan hiba amiről tájékoztattad.

Gyakorlatban nem visszaadható egy használt autó, ha az eladó nem akarja visszavenni.Ezeket a jogokat bíróságon lehet érvényesíteni, de egy 4százezres autónál mire ügyvédet fogad, perköltséget megelőlegez már elköltött 2százat, és nem biztos hogy nyerni fog a bíróságon. Ha veszít, akkor meg még az ellenfél képviselőjét is fizetheti. Ennyiért nem mennek bíróságra. Szóval nyugi, nem lesz ebből semmi.

2023. okt. 9. 13:42
 17/64 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Most azt írta beszélt ma a fogyasztóvédelemmel ők holnap hívják vissza.

Es ha nem veszem vissza az autót továbbmennek az ügyben

2023. okt. 9. 14:00
 18/64 anonim ***** válasza:
88%
Csak rád akarnak ijeszteni, a szokásos trükk. Nem mennek ezek sehová mert a végén még ők kerülnének nagyobb bajba.
2023. okt. 9. 14:03
 19/64 anonim ***** válasza:
82%
De a kérdésre azóta sem válaszoltál kérdező: cibbány volt az illető ugye?
2023. okt. 9. 14:05
 20/64 anonim ***** válasza:
Dehogy kell. Nekem pont fordítva, vettem egy motort, három nap múlva mondta az eladó, hogy szívesen visszavenné. Még lelkiztem is rajta, de kiigazítottak, hogy hoppá, ő baja, ha én szeretem és nincs bajom vele, azért van a szerződés, hogy az enyém és pont.
2023. okt. 9. 14:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!