Eladtam az autómat rá pár napra a vevő vissza akarja
hozni.valóban vissza kéne adnom?
Figyelt kérdés
Eladtam az autómat 3 napja.
20éves autóról van szó.Az illető eljött,megnézegette elment egy próbakörre vele.500 000ft ert árultam lealkudott belőle 100 000ftot. Mivel pár dolgot javítani kell rajta.
Adásvételit megirtuk kifizette.
En masnap reggel lejelentettem az eladast az okmányirodaba ill.abiztositónal.
Rá 2 napra hivogat hogy eszi az olajat,plusz sokat kéne az autóra költeni neki ezzel az autoval nincs ideje foglalkozni visszahozza adjam vissza a penzt.
Köteles vagyok visszaadni?Van ilyen?azota is irogat,hivogat.
Ha javításra nincs ideje akkor fogyasztó védelemre sincs,csak a szája jár hátha meghátrálsz. Szakíts meg vele minden kapcsolatot és kész.
2023. okt. 9. 14:16
22/64 anonim válasza:
Az ilyen hangembernek azt kell mondani, hogy terelje jogi útra, állsz elébe. Nem fogja, mert nem éri meg neki.
2023. okt. 9. 14:31
23/64 anonim válasza:
ordas kamu!!!
"Most azt írta beszélt ma a fogyasztóvédelemmel ők holnap hívják vissza"
A fogyasztóvédelemnek itt hatásköre nincs! Ez magánszemélyek közötti polgári per, ami eldöntheti hogy az eladó kellékszavatossági igénye jogos vagy sem.
2023. okt. 9. 14:34
24/64 anonim válasza:
Hát írd meg, hogy menjenek csak tovább, sok sikert hozzá
2023. okt. 9. 14:34
25/64 anonim válasza:
Dehogy kell! 400 ezerért, 20 éves autótól ne várjon újat.
Minden motor eszi az olajat.
2023. okt. 9. 15:19
26/64 anonim válasza:
Annyit mondj neki, hogy ennyi penzert mit vartal? Ha hibatlan kellett neked akkor vetzel volna újat. Nemkell beszarni, vissza ne vasarold ez az ő baja.
2023. okt. 9. 15:19
27/64 anonim válasza:
Ha az auto eszi az olajat (erre nem valaszoltal) rad fogjak verni az egeszet, mivel ez rejtett motorhiba. De. Az a szerencsed, hogy az ember cserelt olajat az autoban. Igy mar nem bizonyithato, hogy korabban mi volt. Probald irasban (chat, sms eleg) kiszedni belole hogy o maga olajat cserelt az autoban. Legyen nyoma, ha eszkalalna a helyzetet.
2023. okt. 9. 15:48
28/64 anonim válasza:
Az autó értékére való utalás nem állja meg a helyét, mert azt mondja hogy az ELVÁRHATÓ állapotnak kell megfelelnie, de az egyáltalán nem természetes, hogy eszi az olajat. Persze egyáltalán nem meglepetés, de nem törvényszerű. 24 éves F Astrámból 10 ezer alatt 1 deci fogyott. Tehát ha eszi az olajat, az nem természetes, normális dolog, hanem egy hiba, akár öreg autó, akár fiatal.
2023. okt. 9. 15:55
29/64 anonim válasza:
#27 Baromság. Adás-vételiben feketén-fehéren ott van, hogy átnézte, tájékoztatták a hibákról, elfogadta őket. Rejtett hibára az eladó mondhatja, hogy ő sem tudta, és a vevőt terheli, hogy nála derült ki, az ő dolga lett volna utánajárni vétel előtt.
2023. okt. 9. 15:55
30/64 anonim válasza:
#28 10 ezer alatt egy deci mondjuk éppenséggel teljesen normális.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!