Eladtam az autómat rá pár napra a vevő vissza akarja hozni.valóban vissza kéne adnom?
Eladtam az autómat 3 napja.
20éves autóról van szó.Az illető eljött,megnézegette elment egy próbakörre vele.500 000ft ert árultam lealkudott belőle 100 000ftot. Mivel pár dolgot javítani kell rajta.
Adásvételit megirtuk kifizette.
En masnap reggel lejelentettem az eladast az okmányirodaba ill.abiztositónal.
Rá 2 napra hivogat hogy eszi az olajat,plusz sokat kéne az autóra költeni neki ezzel az autoval nincs ideje foglalkozni visszahozza adjam vissza a penzt.
Köteles vagyok visszaadni?Van ilyen?azota is irogat,hivogat.
Mit mondjak neki?
Elállhat a vásárlástól valóban?
#30 Hát pontosan ez a lényeg. Mert itt egyesek azt mondták kérdezőnek, hogy hivatkozzon arra, hogy "régi autó", meg "ennyiért mit vár". Attól, mert régi és olcsó, az nem azt jelenti, hogy hulladék is. Az említett F Astra nekem az első autóm volt, 2020-ban vettem 200 ezerért 23 éves korában. Olcsó is volt, öreg is volt, mégsem volt semmi baja. 1 évig volt nálam, azalatt a szervizelésen és vezérlésen kívül nem költöttem rá semmit, csak két kerékcsapágyat, hídszilentet, meg egy alapjáratállító motort. Az égvilágon semmi baja nem volt.
Szóval ez a lényeg, hogy nem lehet az öregségre, meg olcsóságra hivatkozni, mert ezzel azt mondják, hogy ami öreg és olcsó, az szar és ne várja el senki, hogy jó is legyen. De ez egy bődületes f*szság.
van ilyen hogy nem jó a váltó vagy nem megy a motor akár perelhet is biróség az meg 1 évig is járhat mire megkapja a pénztet
10re a valasz
20.000ft ba is kerülhet
Ha 2 kocsival jön :)60.000ft
Ja meg ha nem vagy otthon
4 nap :300km=kb 2 órát utazott??
Mi??
#35 1. 2 napja adta el, így pedig nagyon erősen megkérdőjelezhető, hogy a vásárló mégis honnan veszi, hogy eszi az olajat. Ha a 2 nap alatt elment 1000 kilométert, akkor elhiszem, de erre nagyon pici az esély. Ennek értelmében én nem értem, hogy miért a kérdezőre hárul a gyanú. Lehet, hogy ő a hunyó, de amennyire mi tudjuk, sokkal-sokkal nagyobb az esélye, hogy nem ő.
És pontosan EZÉRT kell a vásárlónak bizonyítania, mert ha nem így lenne, akkor megvenné az autót, elkóborolna vele 1000 kilométert, aztán leszívna belőle 2 liter olajat és menne vissza, hogy elfogyott az olaj 1000km alatt, az eladó meg védtelen lenne és muszáj lenne visszaadnia. A vevő bizonyítsa be, hogy nem ő csalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!