Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam az autómat rá pár...

Eladtam az autómat rá pár napra a vevő vissza akarja hozni.valóban vissza kéne adnom?

Figyelt kérdés

Eladtam az autómat 3 napja.

20éves autóról van szó.Az illető eljött,megnézegette elment egy próbakörre vele.500 000ft ert árultam lealkudott belőle 100 000ftot. Mivel pár dolgot javítani kell rajta.

Adásvételit megirtuk kifizette.

En masnap reggel lejelentettem az eladast az okmányirodaba ill.abiztositónal.

Rá 2 napra hivogat hogy eszi az olajat,plusz sokat kéne az autóra költeni neki ezzel az autoval nincs ideje foglalkozni visszahozza adjam vissza a penzt.

Köteles vagyok visszaadni?Van ilyen?azota is irogat,hivogat.

Mit mondjak neki?

Elállhat a vásárlástól valóban?

#adásvétel #Gépjáemű eladás #Gépjármű garancia
2023. okt. 9. 11:49
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
Minek írtad ki egy órával később mégegyszer...?
2023. okt. 9. 16:20
 32/64 anonim ***** válasza:
17%
Ha eszi az olajat az rejtett hiba. Joga van visszahozni, a birosagon is megutheted a bokad. Nem mindegy viszont hogy mennyi olajat eszik. Ha 1000 km/1 liter olyat mar illett volna elmondanod neki
2023. okt. 9. 17:02
 33/64 anonim ***** válasza:
29%

#30 Hát pontosan ez a lényeg. Mert itt egyesek azt mondták kérdezőnek, hogy hivatkozzon arra, hogy "régi autó", meg "ennyiért mit vár". Attól, mert régi és olcsó, az nem azt jelenti, hogy hulladék is. Az említett F Astra nekem az első autóm volt, 2020-ban vettem 200 ezerért 23 éves korában. Olcsó is volt, öreg is volt, mégsem volt semmi baja. 1 évig volt nálam, azalatt a szervizelésen és vezérlésen kívül nem költöttem rá semmit, csak két kerékcsapágyat, hídszilentet, meg egy alapjáratállító motort. Az égvilágon semmi baja nem volt.

Szóval ez a lényeg, hogy nem lehet az öregségre, meg olcsóságra hivatkozni, mert ezzel azt mondják, hogy ami öreg és olcsó, az szar és ne várja el senki, hogy jó is legyen. De ez egy bődületes f*szság.

2023. okt. 9. 17:14
 34/64 anonim ***** válasza:
70%

van ilyen hogy nem jó a váltó vagy nem megy a motor akár perelhet is biróség az meg 1 évig is járhat mire megkapja a pénztet

10re a valasz

20.000ft ba is kerülhet

Ha 2 kocsival jön :)60.000ft

Ja meg ha nem vagy otthon

4 nap :300km=kb 2 órát utazott??

Mi??

2023. okt. 9. 17:14
 35/64 anonim ***** válasza:
100%
Megall az ész. Olajevős autót ad el a kérdező, nem szól róla a vevőnek, és még itt várja hogy egyetértsünk vele. Mar többen megkérdezték tenyleg ette e az olajat, és ha igen akkor mennyit, de erre a kérdező nem akar válaszolni.
2023. okt. 9. 17:19
 36/64 anonim ***** válasza:
27%
#33 Csak az a baj, hogy az adás-vételi úgy van megfogalmazva, hogy az ilyen rejtett hibákkal az eladó csak akkor ütheti meg a bokáját, ha ő tudott róla és szándékosan titkolta. Amit egyből lehet cáfolni azzal, hogy nem ért hozzá, a szerelője meg átvágta. Tetszik-nem tetszik, úgy van megfogalmazva a sablon, hogy az eladót védi. Azon lehet ideológiai vitákat folytatni, hogy ez mennyire van rendjén, de hogy ilyen indokkal senki egy fillért nem kapott még az életben vissza, az biztos.
2023. okt. 9. 17:20
 37/64 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem 400 ezres autóba még 1000 km/1 liter olajfogyasztás is bőven belefér. Örüljön, hogy működik...
2023. okt. 9. 17:23
 38/64 anonim ***** válasza:
56%
#37 Az azért erős, de fentebbi példák (a kérdező gyanúsan nem írt konkrét számokat) egyáltalán nem egetrengetőek. Kezdjük ott, motorkerékpárok kézikönyve többnyire 1 év / 12.000 km-t ír, minden hozzáértő megmondja, hogy az a 12 ezer legyen inkább 6 ezer (rugalmasan), de az 1 év az kőbe vésett. Hülye lenne valaki 20 éves motorba 12 ezrenként olajat cserélni. Autó dettó. Főleg, mert az autó amúgy is le van strapálva, mert valószínűleg volt minimum 2-3 korábbi tulaj, aki az évenkénti olajcserére is azt mondta, hogy "minek az, hát csak 2000 km-t mentem vele idén".
2023. okt. 9. 17:26
 39/64 anonim ***** válasza:
23%

#35 1. 2 napja adta el, így pedig nagyon erősen megkérdőjelezhető, hogy a vásárló mégis honnan veszi, hogy eszi az olajat. Ha a 2 nap alatt elment 1000 kilométert, akkor elhiszem, de erre nagyon pici az esély. Ennek értelmében én nem értem, hogy miért a kérdezőre hárul a gyanú. Lehet, hogy ő a hunyó, de amennyire mi tudjuk, sokkal-sokkal nagyobb az esélye, hogy nem ő.

És pontosan EZÉRT kell a vásárlónak bizonyítania, mert ha nem így lenne, akkor megvenné az autót, elkóborolna vele 1000 kilométert, aztán leszívna belőle 2 liter olajat és menne vissza, hogy elfogyott az olaj 1000km alatt, az eladó meg védtelen lenne és muszáj lenne visszaadnia. A vevő bizonyítsa be, hogy nem ő csalt.

2023. okt. 9. 17:35
 40/64 anonim ***** válasza:
69%
39.En mar vettem olajevos autot. Par nap kellett hogy kideruljon. Mentem vele 350 km-t, a nivopalca ennyi km alatt a maximumrol a max es min vonal koze esett, vagyis fel liter hianyzott. Ebbol mar kitudtam szamolni hogy 700 km alatt valoszinuleg 1 liter fog elfogyni. Egyebkent nekem se szolt rola az elado...
2023. okt. 9. 17:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!