A dobfék vagy a tárcsafék jobb?
19. Nekem sose rohadt be se a tárcsafék , se a dobfék.
Pedig volt hogy 10-15 napra is ott hagytam és semmi baja se volt.
A tárcsafék.
Abból is kerámiatárcsás, 2 dugattyús.
Az még akkor is fékez, amikor vörösen izzik a tárcsa és az neki normális állapot.
Ennél jobb ma alig van.
És használják is..
"Az még akkor is fékez, amikor vörösen izzik a tárcsa és az neki normális állapot."
Oké, csak szerinted az öreg papának, aki arra használja a Suzukit, hogy szombatonként eljár vele a piacra, mikor fog vörösen izzani a féktárcsája?
Azt is nézni kell, hogy milyen felhasználásra mi a legmegfelelőbb. Egy 600 lóerős versenyautóra nem raknak dobféket, egy rotakapa utánfutóra meg hót felesleges a karbon féktárcsa háromdugattyús nyereggel hiába olyan hiperszuper.
A kérdés az volt, melyik a jobb.
És van a jobbak között is még jobb.
Ja! Hogy minek? Az nincs a kérdésben.
Meg ugye..
A fékeket mindig én karbantartom, szerelem, cserélem, ha kell.
90e van a kocsiban, a 3. garnitúra betét van elől és tárcsa, és dob van hátul, még mindig az eredeti és a következő első betét cserét is megéri.
Ennyire kevés az igénybevétele hátul féknek.
Bár igaz legutóbb vizsgára nem kellett volna elől cserélni, úgy a fele még bőven megvolt, de ha már összekoszoltam magam (szétszed, átnéz, tisztít, összerak), nem nagy tétel a betét, kicseréltem, dob hátul levéve, kifújva, ősszerakva).
Szóval jó az hátul, opcióként magasabb felszereltséghez adják hátul tárcsával is drágábban.. (Ami amúgy kisebb méretű, mert a terhelése is az
"90e van a kocsiban, a 3. garnitúra betét van elől..."
30.000 km alatt elkoptatsz egy fékbetét garnitúrát?! :O Vagy rengeteget fékezel, vagy extrém puha betétet használsz.
Története: osztrák eredetű az autó, 25e-el került hozzám, akkor az eredeti nagyon a végét járta, akkor volt az első csere, valahol 75e-nél a 2. bár maradhatott volna még.
A harmadiknál nem kellett volna, fele legalább megvolt, de ha már koszos lettem, kicseréltem, fékolajat cseréltem.
Nincs gond a betéttel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!