Miért csúsztam meg ennyire könnyen?
Sziasztok tegnap viszonylag nagyobb esőzés volt, 2x2 sávos úton mentem kb 70-75 el 70 es táblánál a mellettem haladó is az én tempómban ment, sárga lett a lámpa, egyszerre kezdtünk fékezni, erre az én kocsim orra már kúszott is ki éreztem hogy megszűnt a tapadás, nem mertem még jobban fékezni, muszáj voltam vissza váltani és padlógázzal teli piroson átmenni, hogy kihúzzam a csúszásból.
Direkt odafigyelek a gumira, 1 éves viszonylag jó minőségű középkategóriás gumi van a kocsin, viszont régi már 2001 vw polo, se abs se semmi extra, simán csak a mellettem haladó modern autónak ez meg se kottyan ez meg ennyit tud? A fékei is katasztrófálisak más modern autókhoz képest, az alapból alig használtakat kicseréltettem jobb minőségűre fél éve hát ugyan olyan gyalázat. Gondoltam arra is, hogy a hátsó dobfék lehet a ludas, mind megcsúszásban mind gyenge fékerőben, mert ugye azt alapvetően nem cserélik úgy mint a tárcsaféket, lehet ennek köze?
A dob féknek semmi köze hozzá , ha az jó pont annyi fékerőt kell adni amennyi kell. Persze ez lehet neked akár rossz is, vagy az első tengely is.
Sőt nagyon jónak kell lenni a féknek.
Inkább gyorsabban mentél mint lehetne. Realive voltál gyors hajtó.
De simán lehet hogy ott az út olajobb volt mint a másik sávban és könnyebben megcsúszhat.
De ha te katasztrófálisnak itéled meg a saját féked, akkor meg ne menj 70-nel a táblánál, még ha többi autó annyival megy is.
Öreg szabály, de mindíg a látási, forgalmi és út viszonyoknak megfelelően kell vezetni.
Dobféket ugyanúgy lehet cseréltetni, én is megtettem.
Lehet, hogy olaj volt a sávodban, vagy egyszerűen rossz a vízelvezetés abban a sávban, ezért felúszott az autód.
Milyen gumit raktál rá? Középkategóriában előfordul olyan, ami elsőben gyengén teljesít. [link] itt megnézheted.
Mivel nagy esőben történt, nem fordulhat elő, hogy az úton lévő olaj vagy por okozta a problémát. Ha megcsúszott a gumi, egyszerűen túl erősen fékeztél.
Dobfék fékerejét ne nézd le. 30 tonnás kamionoknak is ez van, mégis megállnak. Az lehet, hogy már elkopott benne a betét, érdemes lenne cserélni (a rugókkal együtt).
Féfkolyadékot mikor cseréltél utoljára? 2-3 évente ajánlott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!