Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csúsztam meg ennyire...

Miért csúsztam meg ennyire könnyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok tegnap viszonylag nagyobb esőzés volt, 2x2 sávos úton mentem kb 70-75 el 70 es táblánál a mellettem haladó is az én tempómban ment, sárga lett a lámpa, egyszerre kezdtünk fékezni, erre az én kocsim orra már kúszott is ki éreztem hogy megszűnt a tapadás, nem mertem még jobban fékezni, muszáj voltam vissza váltani és padlógázzal teli piroson átmenni, hogy kihúzzam a csúszásból.

Direkt odafigyelek a gumira, 1 éves viszonylag jó minőségű középkategóriás gumi van a kocsin, viszont régi már 2001 vw polo, se abs se semmi extra, simán csak a mellettem haladó modern autónak ez meg se kottyan ez meg ennyit tud? A fékei is katasztrófálisak más modern autókhoz képest, az alapból alig használtakat kicseréltettem jobb minőségűre fél éve hát ugyan olyan gyalázat. Gondoltam arra is, hogy a hátsó dobfék lehet a ludas, mind megcsúszásban mind gyenge fékerőben, mert ugye azt alapvetően nem cserélik úgy mint a tárcsaféket, lehet ennek köze?

2020. aug. 5. 11:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A dob féknek semmi köze hozzá , ha az jó pont annyi fékerőt kell adni amennyi kell. Persze ez lehet neked akár rossz is, vagy az első tengely is.

Sőt nagyon jónak kell lenni a féknek.

Inkább gyorsabban mentél mint lehetne. Realive voltál gyors hajtó.

De simán lehet hogy ott az út olajobb volt mint a másik sávban és könnyebben megcsúszhat.

De ha te katasztrófálisnak itéled meg a saját féked, akkor meg ne menj 70-nel a táblánál, még ha többi autó annyival megy is.

Öreg szabály, de mindíg a látási, forgalmi és út viszonyoknak megfelelően kell vezetni.

2020. aug. 5. 11:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Dobféket ugyanúgy lehet cseréltetni, én is megtettem.

Lehet, hogy olaj volt a sávodban, vagy egyszerűen rossz a vízelvezetés abban a sávban, ezért felúszott az autód.

2020. aug. 5. 11:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább az úttal volt a baj, pl fehér aszfalt könnyen csúszik esőben.
2020. aug. 5. 11:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Csak alapvetően rengeteget vezetek, de a sajátomat ezt a vw polo-t viszonylag ritkán más autókat cégeset sokkal gyakrabban, azon az úton és akkor ott bármilyen esőben stb ez egy totál hétköznapi megállás lett volna, erre az enyém meg taknyon csúszik rögtön. Én nem először éreztem ilyet, 1 éve cseréltem le a régi ócsa minőségű nagyon sok éves hulladék gumit, tökre örültem, hogy na ez már fasza lesz hát nem változott.
2020. aug. 5. 11:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Milyen gumit raktál rá? Középkategóriában előfordul olyan, ami elsőben gyengén teljesít. [link] itt megnézheted.

Mivel nagy esőben történt, nem fordulhat elő, hogy az úton lévő olaj vagy por okozta a problémát. Ha megcsúszott a gumi, egyszerűen túl erősen fékeztél.

Dobfék fékerejét ne nézd le. 30 tonnás kamionoknak is ez van, mégis megállnak. Az lehet, hogy már elkopott benne a betét, érdemes lenne cserélni (a rugókkal együtt).

Féfkolyadékot mikor cseréltél utoljára? 2-3 évente ajánlott

2020. aug. 5. 13:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Ahány gumi annyi féle, az sem mindegy hogy neked 155 széles minimgumi volt fennt, neki meg egy 225 széles valami.
2020. aug. 5. 13:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet gázolaj vagy olaj volt az úton.
2020. aug. 6. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!