Kérdésem az hogy miként működik az üzemi fék az autokon? Sógorral érvelgettünk és szerinte a hatsó dobfék üzemi fék részét is a bowden működteti, valamint az első tárcsaféknél is bowden játszik szerepet. Kérdem én akkor hogy mire való a fékolaj? Stb?
Figyelt kérdés
Fék2020. jún. 7. 11:53
1/7 anonim válasza:
Általában hidraulikus, függetlenül attól hogy tárcsa vagy dobfék. A kézifék szokott bovdenes lenni, de lehet az is hidraulikus.
2/7 A kérdező kommentje:
Értem szerintem az enyém az hatul bowdenes a kézifék. De elől kétlem hogy az lenne. Akkor a bowden gyártok jol jarnának ha minden fékezéskor az hasznalodna. Hamar kene cserelni.
2020. jún. 7. 12:27
3/7 anonim válasza:
Se az első se a hátsó féket nem bowden működteti.
Csak a kézifék lehet bowdenes.
4/7 A kérdező kommentje:
Igy van én is ezt mondtam neki köszi a választ
2020. jún. 7. 14:53
5/7 anonim válasza:
Üzemi fék az, amit menet közben, vagyis működés közben használsz, tehát amikor taposod a fékpedált. Ettől függetlenül nem igazán tudok olyan autót, amin bowdenes lenne. Teéljesen mindegy, hogy első/hátsó, tárcsa/dobfék, mind hidraulikus, még a régi trabanton is. A bowdenes a kézifék lehet, az viszont nem üzemi, hanem rögzítő fék.
6/7 anonim válasza:
5 vagyok: remélem sógorodnak nincs jogosítványa. Ha van, akkor elég gáz, mivel az alap műszaki oktatásnál jogsiszerzés közben ezt is oktatják.
7/7 A kérdező kommentje:
Hát ráadásul az apja autoszerelő. És van jogsija. Kicsit néha tudományos már már megmagyarázós. Mondtam neki hogy ne már hogy bowden közvetiti a jelet a fékhengerhez, hogy az nyomja ki az olajat aztán meg fékez s kocsi. Ez abszurd
2020. jún. 7. 23:58
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!