Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennyire kényelmesek az emberek...

Ennyire kényelmesek az emberek vagy miért nem tudnak az autó adta kényelemről lemondani?

Figyelt kérdés

Nyilván most nem arról beszélek amikor tényleg szükséges az autó, mert olyan a munkája stb., ez érthető.. de azért szerintem az autósok 80 százaléka csak kényelemből használja az autóját.

Mikor nagyon felment a benzin ugyanúgy mentek tankolni az emberek, most meg ez a dízel pánik....

Nem tudom én simán le tudom tenni a kocsit, BKVval és vonattal simán járok dolgozni, vásárolni is el tudok menni autó nélkül..

2022. márc. 10. 09:02
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálam nincs BKV, sőt a Volánbusz is 2km-re van, ráadásul van 150 méter szintkülönbség. Fent lakok a hegyen. Ha annyira megemelik, hogy a 4 liter körül fogyasztó dízelemmel sem éri meg autózni, akkor veszek egy elektromos robogót. Van jelenleg is egy benzines, az 2 lityi körül eszik.

Olyan 800e beruházás lenne a villanyos robogó, de hatalmas kompromisszum, se M0, se megyeri híd, eső,fagy stb.

Viszont meg fogom lépni, ha találok egy jó konstrukciót ami kibír sok tízezer km-t. Havi 30 rongyot csak a gázolajon spórolnék, további mondjuk havi 10 rongyot pedig adókon, karbatartáson. Két év alatt meg is térülne, utána meg csak rendeződik a helyzet nekem meg lesz egy "ingyen" mocim pluszba.

2022. márc. 10. 09:10
 2/37 anonim ***** válasza:
70%

"BKVval és vonattal simán járok dolgozni, vásárolni is el tudok menni autó nélkül.."

És ez azért van, mert a többiek autóznak. Ugyanilyen pozitívan nyilatkoznál a tömegközlekedésről akkor is, ha autósok ezrei csatlakoznának hozzád? Ha egy járaton 20 helyett 60 ember lenne, heringként ácsorognál, miközben egy csöves liheg a nyakadba, ráadásul mindez a zsebtolvajok melegágya?

Kevés nagyobb marhaság van a világon annál, mint amikor valaki azt taglalja, hogy az autósoknak inkább tömegközlekedniük kellene. Bár ez még mindig nem olyan rossz, mint pár napja, mikor egy idióta leállt velem vitatkozni, hogy az elektromos biciklivel minden megoldható. És mondom szerinte az reális, hogy napi 4 órát utazzak egy kényelmetlen biciklin, -15 fokban, hóban, akármiben? És hajthatatlan volt, hogy ezek nem problémák, csupán a gyenge emberek kifogásai. Hát elzavarták, hogy ha szerinted az olyan jó ötlet, akkor hajrá, csináld. Ne csak a szád legyen nagy, hanem mutass példát. Ugyanezt üzenem neked is. Ne csak a szádat jártasd, hogy letudNÁD tenni az autót, hanem tedd is le, ne csak egyszer-egyszer, hanem végleg. Ha le tudod tenni, akkor miért szennyezed a környezetet, illetve fizeted a fúj drága benzint és adókat/biztosítást?

2022. márc. 10. 09:11
 3/37 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a munkábajáráshoz szükséges az autó. Sajnos annyira rossz a vonat illetve busz közlekedés, hogy majdnem 4 órát kellene elcsesznem vele naponta. Az rengeteg...
2022. márc. 10. 09:17
 4/37 anonim ***** válasza:
84%

Nekem a munka miatt kell az autó. Nem mehetek el egy tárgyalásra távolsági busszal, ami tök ritkán jár, késik, és 2x annyi idő az út, mint autóval. De még a saját városomban is vannak olyan cégek, telephelyek, amiket tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni. Bár mentem már gyalog is ilyen helyre. Földút vezet oda, vagy az autók között lehet menni. Mentem a földúton, mert épp nem esett, és jó idő volt, de esőben nem tudtam volna odamenni.

Vásárolni meg nem tudok autó nélkül. Ahol most lakom, semmi normális bolt nincs a közelben és nem vagyok súlyemelő, hogy mindent hazacipeljek gyalog messziről.

2022. márc. 10. 09:34
 5/37 anonim ***** válasza:
23%
Az auto luxus, mindig is az volt és konkrétan az a célja, hogy a közlekedés kenyelmes legyen.
2022. márc. 10. 10:20
 6/37 anonim ***** válasza:
100%

És?

Klotyóra is autóval járok?

Nekd nincs?

Engem nem zavar.

Téged igen?

Kötözködni akarsz?

Miért?

Csóró vagy?

Zavar hogy más nem az?

2022. márc. 10. 10:29
 7/37 anonim ***** válasza:
100%

"És ez azért van, mert a többiek autóznak. Ugyanilyen pozitívan nyilatkoznál a tömegközlekedésről akkor is, ha autósok ezrei csatlakoznának hozzád? Ha egy járaton 20 helyett 60 ember lenne, heringként ácsorognál, miközben egy csöves liheg a nyakadba, ráadásul mindez a zsebtolvajok melegágya?"

Ezt ugyanígy el lehetne mondani a másik irányba is: elég sok ember úgy tömegközlekedik, hogy autója van, ha nekik csak a negyedük inkább autóval járna, akkor ellehetetlenülne az autózás is.

Na de lássuk be: egyszerűbb járatot sűríteni, vagy a vonathoz hozzákapcsolni még 2 kocsit, mint utakat, parkolókat építeni, főleg hogy hely sincs rá.

Nyilván nem arról szól a kérdés, hogy egy zsákfaluban élő miért használ autót (mert napi 5 buszjárat van), hanem aki tehetné, az miért nem teszi le.

2022. márc. 10. 10:30
 8/37 anonim ***** válasza:
100%
Busszal 2 átszállás, várakozás stb. lenne a suli kb. másfél óra oda, ugyanennyi vissza. Autóval fél óra alatt bent vagyok. Nem szívesen szívnék 3 órát egy olyan napon amikor 1 órám van, főleg nem a hajnali óráimnál.
2022. márc. 10. 10:33
 9/37 Beviz Elek ***** válasza:
73%

Igen, ennyire elkényelmesedtek az emberek. Régen is megoldották autó nélkül, most is meg lehetne ha szükséges lenne, de nem szükséges. Megszoktuk a kényelmet és hogy milyen új lehetőségeket nyújt az autó, ebből pedig nem szeretnénk visszalépni.

Ha messze van a munkahely hogy autó nélkül bejussunk, akkor közelebbi munkahelyet kell keresni. Csak ott ugye nem olyan a fizu, nem azt csináljuk amit szeretnék/amihez értünk.

Ha messze van a suli akkor van kollégium.

Hazafelé be lehet ugrani a sarki üzletbe a napi dolgokért de nem véletlenül hódítanak a bevásárlóközpontot. Amíg pici volt a gyerek előfordult hogy a kombi csomagtartóját teleraktuk a teszkóban, cipelje a bánat mindezt a bicikli kormányán.

Amikor gyerek voltam télen a térdig érő sárban kitoltuk a biciklit az utca végére, onnan pedig eltekertünk az orvoshoz ahová szétfagyva, sárosan érkeztünk. Én nem bicikliznék már így a fiammal.

És lehetne sorolni…

2022. márc. 10. 11:07
 10/37 anonim ***** válasza:
55%

Ahányszor autóba ülök, mindig eszembe jut, hogy ha végtelen sok időm lenne, akkor pont most is meg tudnám oldani a közlekedést autó nélkül.

Gyakorlatilag a autó arra kell, hogy gyorsabban, egyszerűbben tudjak közlekedni, hogy egy délutánba több intézni valót tudjak besűríteni, ill. hogy nehéz táskákat, csomagokat ne kelljen a buszon cipelni.

És pontosan tudom, hogy 1-2 generációval ezelőtt a szüleim, de pláne a nagyszüleim ezt autó nélkül megoldották. Szüleimnek később lett autója, de mi a tesómmal már 10 és 12 évesek voltunk, mire első autónk meglett, úgyhogy szüleim két kisgyerekkel is meg bírták szervezni az életüket autó nélkül. És mindketten alkalmazottak voltak teljes állásban, és nyáron nyaralni is elmentünk. És még a nagyszülők sem tudtak segíteni a gyerekvigyázásban, sőt nagybeteg, falun lakó apai nagyapám szorult inkább segítségre. Szóval előttem az ő példájuk van, hogy MINDENT meg lehet oldani autó nélkül. Persze, jó, ha van, kényelmesebb így az élet, de nem lehetetlen anélkül sem.

Épp ma délelőtt gondoltam át, hogy vasárnap teljesen véletlenül megtankoltam, úgyhogy felőlem április elejéig az ország összes benzinkútja zárva lehet (addig simán ki fog tartani a benzin az autómban). De igazából, ha nagyon muszáj, utána is meg tudom oldani az életemet, immár autó nélkül. Szóval, felőlem akár évekig (vagy örökre) is zárva lehetnek a benzinkutak. Az meg másokat sokkal jobban fog zavarni, és találni fognak rá megoldást. ;-)

2022. márc. 10. 11:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!