Mi az a Macisajt?
Nem a Medvesajt kisebb testvérére gondolok, ami jól esik szendóhoz, hanem a közlekedésben mit jelent?
Kolléganőm arra lakik, amerre én így melobol én viszem haza. Van néhány forgalmas, meg nehezebb keresztezodes és a jobb egyből ő, akinek mèg jogsija sincsen folyton azt mondja, hogy “Na ez macisajt” eloszor azthittem enni akar, aztán rajottem, hogy a vezetésre erti. Amúgy rutinos vagyok már, nincs nekem nehéz feladat, mindent is megoldok. Annyira idegesit már ez a macisajtozas, hogy komolyan megmondom neki, hogy van két lábad, lehet gyalogolni.
De azért mielott ezt megteszem erdekelne, hogy a közlekedésbe mit jelent a macisajt? Mire értik?
Akkor miért nem ezt mondja?
Köszönöm. Mostmár legalabb Tudom mire erti.
Elsőbbsegadás kötelező tábla. Az alakja hasonlít egy gerezd mackósajtra, és mivel a "macisajt" sokkal rövidebb, mint az "elsőbbségadás kötelező tábla", ezért terjedt el a köznyelvben a macisajt kifejezés.
Miért nem kérdezted meg őt, hogy mire érti?
"Nehogy már én keresgessek, elvégre olyan baromi nehéz bepötyögni egy 8 betűs szót. Inkább leírok egy hosszú kérdést, mert ennek nyilván sokkal több értelme van."
Hát barátom téged sem az eszedért tartanak otthon...
Köszönöm, így világos :D Nem kerdeztem meg, mert sosem erdekelt csak idegesit és most jutottam el oda, hogy kiírjam a kérdést.
7. Ez az oldal arra vab, hogy megkérdezzem. Első találatnak a Google is a sajtra gondol, ezért gondoltam, hogy kiirok ide egy kérdést és így nem én keresgetem.
#8 Azt ugye tudod, hogy google-ön nem csak egy találat létezik? Még görgetni sem kell igazából, 3. találat visszahoz erre az oldalra, mert ugyanitt kérdezte már más is.
Na mindegy, a lényeg továbbra is az, hogy baromira megérte.
Ha idegesít és kérdést írtál ki róla, az arra utal, hogy mégis érdekel. :D
Egyébként valószínűleg nem idegesíteni akar vele, hanem segíteni. Szerintem szólj neki, ha idegesít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!