Miért röhögik vagy gúnyolják ki azt az embert az emberek akik a drága autókra izgulnak ha valakinek csak az egyszerűbb autók jobban bejönnek vagy nem kéne neki olyan drága luxus autó?

Sok embernek fontos a vezetési élmény, a hosszú távú kényelmesség, digit klíma, tempomat, alacsony szélzaj, kanyarkövető, sávtartó, vészfék asszisztens stb.
én ezekről életemeben nem hallottam, régi suzuki swiftem van 1.3 as. De nem cserélném le soha ez még igazi autó, nem pedig egy autónak álcázott számítógépház.

A swift? Hohooo, nem ám :D
Koporsónak álcázott 4 kerekű :) Hamarosan gyermekem lesz, tudod mikor ültetném be egy swiftbe? Soha. Elég ha más hibázik és nem Te, pápá élet. Nekem van egy minimum szint, ami a swift felett van.

Na, én például a (régi) swifteseket nézem le.
Mert annál szarabb választás nem is igazán lehetne. Nem azért, mert ocsmány, és nincs ízlésük, hanem ha 55- el belemész valamibe, ami bizony városi sebesség, sok esély van rá, hogy ott is maradsz. Jó autók voltak annak idején, de basszus, azóta annyi minden fejlődött.. Mindet be kéne zúzatni, hogy senki se tudjon olyat venni. Ottvan az f astra, skoda fabia bármi, ami ugyanúgy olcsón fenntattható. Fillérbaszók ezek nagyon..

Jó a gokart (swift), más élmény nyilván, de teljesen rendben van. Picit harsányabb, nem túl szép, de nagyon ritka, hogy nagyító nélkül is látható összegeket kelljen áldoznod egy-egy érkező kopásra. Van akinek tényleg igásbaromnak kell az autó, és nem szempont, hogy ne rodeó legyen reggel munkába menni vele, meg nem ér annyit az a kis hamis biztonságérzet, ami a jó pénzekért jóra minősített csodák birtoklásához "jár", legalábbis amíg emberi lélek téved komolyakat benned. Meg sokszor az egyik ember ellenérve szóról-szóra a másik ember mellette szóló érve, pl utak: ezekre az utakra kell a biztonságos nagy hajó. Hát, a Swift komplett lengéscsillapító cseréje, amit te is megoldasz kis rátanulással és gyakorlattal kb röhögve, a hátralevő életében nem fog annyiba kerülni, mint a hajón az első csere. És esélyes, hogy a Swift gurul tovább. Nyilván a "gyereket ültetünk bele" érv megállja a helyét, ha van lóvé nagyobbra. Ha olyat látsz, hogy nincs pénz újabbra, autó meg kötelező, akkor teljesen más szinteken fogunk moralizálni, és borítékolható, hogy arra jutunk, hogy nincs igazság.
Amellett szerintem érvelni se kell, hogy amennyiben mondjuk a saját céged meg tud lepni téged egy újabb, nagyobb kategóriás géppel, fedezve a fenntartási költségeket, akkor no brainer a kényelmet választani. Viszont amikor jóskapista vért hugyozva bespájzolja az önerőt évek alatt, aztán él tovább nullán, meg tankolja a tíz litereket, akkor azért talán valami más miatt nincs szükség érvekre.

Irigykedek? Tudom, hogy bírja a strapát. És? Egy családban szerinted mennyire állja meg a helyét a swift? Gyerekkel? Hagyjuk már.. melóba járásra énis használnám, de van egy minimum, amit a barátnőm, illetve a gyerekemnek szeretnék nyújtani, amikor közlekedünk.
Nagyon sok swiftes ismerősöm van, mindenki utálja. No nem azért mert szar, hanem ingerszegény. Megy, megáll, hazamegy a végén. Elsőre mind olysn volt mint Te, elvakult swiftes, aztán rájöttek, hogy minimális pénz "rádobással" mennyi pluszt ad egy autó. Nemkell nagy számokra gondolni, elég 1 millió forint. Ennyiért vettem az mk2-es focusom. Sokkal újabb? Lehet, 2008 as. De meg van benne már az, ami a swiftben nincs. A swift ugyanolyan igásló, mint a g astra. Munkába járásra szívesen használnám bármikor. De szt, hogy a családomat azzal vigyem lakott területen kívül, netalán autópályán, áhh, teljesen kizárt.

Mellesleg tudom, hogy a swiftesek fele le sem sz@rja az autóját. Megy ameddig megy, aztán káromkodik.
Én évente nagyjából 3-4, néha 500 ezret költök az autómra, a szervízeken túl. Nem érzem magam rosszul tőle, szépítgetem, mert szeretem csinálni. De attól ne hívj irigynek, mert akkor énmeg fillérbaszónak hívlak.

A kérdésre visszatérve...
Kik röhögik/gúnyolják ki?
Miből gondolod hogy ez általános lenne?
Én speciel soha nem láttam erre példát, pedig sokat vezetek hobbiból is.
Lehet hogy neked pont szerencséd volt valami igavonó baromhoz, aki lízingre vett valami 10-15 éves alap négykarikás kombi dízelcsügöhőt és azt hitte hogy valami menő sportautóban ül, de én ezt egyáltalán nem tapasztalom általánosnak.
Figy, van akinek az autó egyáltalán nem szempont.
Én 20-ért vettem autót tavaly előtt (igen, lízingre, bevallom), mert szeretek vezetni és igen, relatíve jól keresek, de itt van pl. a szomszédom egy házzal feljebb, ő kvázi bármikor vehetne magának egy egész Lambo flottát KP-ra, ennek ellenére egy ránézésre kb. 10 éves szürke Kia-t vezet, mert nem érdeklik az autók.
Egyikünk sem az az ember, aki a pirosnál odaköpne a másiknak.
Inkább az ellenkezője igaz *valamennyire*, sokan ha látják a szép (és gyors/nak-tűnő) autót, akkor kapja el őket a fogaskerék hogy megmutassák, de ezt is kb. ha 3x tapasztaltam összesen így 1-2 év alatt, azok is huszonévesek (vagy cigók) tipik hülyegyerekautókban, ez sem általános egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!