Szerintetek hülyeség fél év munka után egyből egy 2 millió körüli új motort venni?
Nemrég álltam munkába, tehát nem mondhatjuk, hogy marha sok pénzem lenne, azonban ki is néztem egy 300 cm3 körüli motort, de sokak szerint felesleges ilyen drágát, sok hátránya van (időjárás, stb.), sokkal értelmesebb egy autó, stb.
Az oké, hogy pl. nem nagyon lehet pakolni rá, nem lehet pl. 2 személynél többen utazni, sőt ekkora motorral még 2 személy is lehet, hogy sok, bukósisak is macera lehet, nagy az értékvesztése, meg sorolhatnánk...
De szerintem jóval olcsóbb fentartani, kisebb helyen elfér akár városban akár otthon, 2milláért nem kapsz új autót, meg a pozitívumokat is lehet sorolni.
Kérdés, hogy kinek melyik előny-hátrány mennyire fontos. Akinek pl. az időjárás miatti kényszerszünet kizáró ok, az értelemszerűen nem vesz motort elsőnek, max. másod járműnek.
Amúgy első motornak nem vennék újat, helyette egy 125ccm-es használtat gondoltam. Csakhogy a használt motor árak is magasan vannak szerintem.
Szerintetek is túl sok a motor mellett az ellenérv? Úgy érzem legtöbb ember szerint ennyiért motort venni luxus, pláne így egyből, hogy csak fél éve dolgozok. Lehet, hogy az, de pl. horgászatra, vadászatra, egyebekre is el lehet költeni egy halom pénzt, és abból még a haszon is kevesebb.
Magadnak veszed, vagy a szomszédnak?
Mert ha magadnak, akkor neked kekl dönteni.
Magamnak veszem, és számomra egyértelmű, de szinte mindenki szerint több a hátránya mint a haszna.
És nemtom, hogy tényleg nekik van igazuk, vagy hallgassak magamra.
Egy csomó dologban igazuk lehet, de ebben a kérdésben elég jelentős a szubjektivitás. Ha te motorozni szeretnél, akkor motorozni szeretnél, és az élmény ér neked annyit, hogy felvállalj érte többlet költséget vagy kényelmetlenséget.
Nem az a lényeg, hogy fél éve dolgozol, hanem hogy mennyi tartalékod van. Mert ha Dagobert bácsitól örököltél tizenhétcsillió dollárt, amit ott parkoltatsz a számládon, akkor vedd meg és élvezd! Ha fél év alatt összegyűjtöttél kétmillió tartalékot (ami amúgy nem semmi), akkor várj még fél évet! Na jó, inkább egyet (hülyeség lenne októberben motort venni :) ), amíg akkor is marad ennyi a számládon, ha megveszed a kiszemeltet.
Egyébként szerintem racionálisabb lenne egy olcsóbb használt motorral kezdeni, kevesebbet buksz az eladásán, ha rájössz, mégsem neked való a dolog.
A kérdés, amire nem kaptunk választ, hogy munkába járásra (is) használnád a motort? Mert ha igen, akkor nem is tudom miről beszélünk. Az év egyik felében használod, na és a másikban? Mivel motor mellé autót gondolom nem fogsz tudni venni. Vagy kiadsz 2 milliót azért, hogy évente több hónapot tömegközlekedhess? Végülis az is megoldás... bár nem gondolom, hogy ésszerű.
Autót vegyél. Fiatal vagy és kb. mint minden fiatal, aki először dolgozik életében, hirtelen a bőség zavarával küzd, hogy mi legyen a fizetéssel. Mindenki saját maga kedvére akarja fordítani, pedig nem jó ötlet, bármennyire is csábító elgondolás. Először hozz létre egy alapvető, hosszú távon is kényelmes és működőképes életszínvonalat (például hogy veszel egy autót a munkába járáshoz, mivel a motor hidegben nem jó, a tömegközlekedés pedig kiszámíthatatlan). Ne a hobbival kezdjünk, mert abba hamar bele fogsz fürdeni.
Egy RKF 125 újonnan 800.000 körül van. Használtan 5-600 körül tudsz venni.
Nem kell 2 milliót költeni egyből mocira.
Jó, hogy nem egy utcagyűlést akarsz összehívni, hogy mindenki kedvére érvelhessen a motorvásárlás mellett vagy ellene.
A te pénzed, a te döntésed. Vagy nem ??? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!