Szerintetek hülyeség fél év munka után egyből egy 2 millió körüli új motort venni?
Nemrég álltam munkába, tehát nem mondhatjuk, hogy marha sok pénzem lenne, azonban ki is néztem egy 300 cm3 körüli motort, de sokak szerint felesleges ilyen drágát, sok hátránya van (időjárás, stb.), sokkal értelmesebb egy autó, stb.
Az oké, hogy pl. nem nagyon lehet pakolni rá, nem lehet pl. 2 személynél többen utazni, sőt ekkora motorral még 2 személy is lehet, hogy sok, bukósisak is macera lehet, nagy az értékvesztése, meg sorolhatnánk...
De szerintem jóval olcsóbb fentartani, kisebb helyen elfér akár városban akár otthon, 2milláért nem kapsz új autót, meg a pozitívumokat is lehet sorolni.
Kérdés, hogy kinek melyik előny-hátrány mennyire fontos. Akinek pl. az időjárás miatti kényszerszünet kizáró ok, az értelemszerűen nem vesz motort elsőnek, max. másod járműnek.
Amúgy első motornak nem vennék újat, helyette egy 125ccm-es használtat gondoltam. Csakhogy a használt motor árak is magasan vannak szerintem.
Szerintetek is túl sok a motor mellett az ellenérv? Úgy érzem legtöbb ember szerint ennyiért motort venni luxus, pláne így egyből, hogy csak fél éve dolgozok. Lehet, hogy az, de pl. horgászatra, vadászatra, egyebekre is el lehet költeni egy halom pénzt, és abból még a haszon is kevesebb.
10.-nek.
ALAP az autó? Ja, igaz, itt a Gyakorik a csajoknak, mert azok elvárják a pasitól.
Jó nem 2 milliót, hanem 1,8 milliót, de az már nem sok különbség. Igaz mivel még szüleimnél lakom, így nem nagyon kell költenem sok mindenre.
Valószínűleg idén nem veszek, már csak azért sem, mert az A2 megszerzése is folyamatban van, most a covid miatt kitudja mikor lesz vezetés oktatás, meg vizsgák.
Októberben nem hülyeség motort venni, mert szoktak lenni akciók, igaz azokból, amiból nagyobb készlet maradt raktáron. Mondjuk most a covid miatt készlethiány van, tehát nem valószínű, hogy idén készlet felesleg marad.
És tényleg jobb ötlet használtat venni először, de ahogy én látom, a jó állapotúak ára is magasan van...
Munkába járásra is. Akkor ez előny? Úgy veszem ki az írásodból, hogy nem. De ha csak hobbira használnám, akkor lenne értelme? Ugyanaz az érték, de még annyit sem lenne használva.
Az év fele az igazából 7 hónap, de mind1 is, eddig is tömegközlekedéssel közlekedtem, ahol én használom, itt egész tűrhető, tehát ez nem gond nekem.
Autó nem vonz, ráadásul drágább a fenntartása is ha jól gondolom, több adó, üzemanyag stb. Ráadásul 2 millióért nem újat kapok. Oké, hogy annyiért már egész jót lehet talán kapni de akkor is. Nekem az nem lenne különösebb élvezet.
"Ha hobbinak kell akkor vedd meg a motort, ha elsődleges közlekedésre akkor felejtsd el és autót vegyél."
Ez megint nem értem. Ha hobbi és megveszem, az -2 millió a számlámon. Ha közlekedésre is használom, akkor ugyanúgy -2 millió, de több a haszna, hisz hobbi + közlekedés. Akkor miért ne venném meg ez utóbbi esetben.
Tudod mi az értelmetlen? Hogy mindenki autóval jár, még 200m-re is. Ezen kívül az egy autóban ülők száma el sem éri átlagosan a 2 főt... Jóval több helyet is foglal, és még el is kényelmesedik az ember.
És a motorozás nem csak hobbi, hanem közlekedési eszköz is. És elárulom, hogy kb. 30-40 éve jóval elterjedtebb volt, nem mindenki tehette meg, hogy autóval járkáljon...
Amúgy akkor is "elszórom", ha a többség szerint hülyeség.
Elég baj, hogy az autó az alap. Vannak országok ahol nem így van, és úgy jobb is lenne...
Az a csaj akinél ez feltétel, az nem is kéne :)
Nem vettem meg, de vettem használtat, 850-ért. Ez csak 125-ös, de egész jó állapotú, most ezen gyakorlok.
De tervben van az új is :)
Előadtad, hogy tervezel egy 300 köbcentis új motort, 2 millióért.
Kikérted a "Gyakori..." olvasók véleményét.
Jöttek a hozzászólások, és a vélemények.
Ezekre te visszaszólogattál, magyarázkodtál.
...... aztán vettél egy 125-öst használtat 850ért.
Hmmm. :(
"annyiért el is tudom adni..."
Szóval nem motorozni akarsz, hanem üzletelni. :(
Azon mi az üzlet, ha annyiért adom el, mint amennyiért veszem? Ráadásul neked nem mind1?
Akkor szerintem új motort is azért nem vettem, mert nem tudnám új áron eladni... Ja mégse.. Sőt mivel nagy a hiány a típusból, még több mint 100e-el többért hirdeti épp most is valaki, mint amennyi újonnan volt (több mint ezer km-el)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!