Hogy éltétek meg?

Figyelt kérdés

Tegnap volt missed ab műtétem. 11+4 hetes voltam mikor megállapították, hogy kb. a 8 hét óta nem fejlődött a baba és szívhang sincs. Azonnal már másnap be kellett feküdnöm, és utána nap műtét. A lamináriás tágítás szörnyű, iszonyú volt, nagyon fájt.

Most jelenleg úgy érzem, nem akarok többé terhes lenni, pedig nagyon szeretnénk gyereket, de még egy ilyenen végigmenni nem akarok.

Ti hogyan dolgoztátok fel? Nektek mennyi idősen volt missed ab? Mennyi idő múlva álltatok készen az újbóli próbálkozásra és mennyi idő alatt jött össze? 28N

2015. aug. 7. 13:44
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:

Sziasztok!

Nekem két hete volt missed ab műtétem. 11 hetesen véreztem egy kicsit, görcs nem volt, de elmentem orvoshoz és ott kiderült, hogy 8 hetesen már elhalt. Első baba lett volna, és bár még nem tudom, hogy találtak -e valami okot, mert még nem voltam vissza, de még mindig nagyon nehéz. Ahogy olvasgatok fórumokat néha úgy érzem, hogy a szerencsések közé tartozom, mert vannak sokkal rosszabbul járt nők is, de ilyenkor az is megfogalmazódik bennem, hogy következő alkalommal járhatok rosszabbul is, ezért néha azt érzem, hogy nem szeretnék újra. Aztán jön a gondolat, hogy úgy mégis mit érne az életem. Ezt pedig követi az irigység, fájdalom, hogy másnak miért jön össze elsőre gond nélkül. Lehet, hogy idővel könnyebb, de én ezt még nem érzem, de szeretném ha valaki mégis tudna pár biztató szót mondani.

2015. aug. 17. 13:38
 12/32 anonim ***** válasza:

Kedves 11. válaszoló!

Én a 7. vagyok, nagyon hasonló volt az én helyzetem, ha elolvasod, amit írtam, láthatod. Az érzéseim egy másik várandóssággal kapcsolatosan nekem is ezek, mint amit te írtál. Vigasztalni csak azzal tudlak, hogy az idő enyhít a fájdalmadon, bár elmúlni sosem fog teljesen. Csak sok erőt tudok neked kívánni és mielőbbi enyhülést a fájdalmadban. :(

2015. aug. 18. 08:12
 13/32 A kérdező kommentje:
A múltkor írtam, hogy jól vagyok... hát most nem mondanám ezt. Ma megyek vissza kontrollvizsgálatra, oda ahol megállapították hogy elhalt a baba. Tegnap emiatt minden rossz volt, mindenért ideges lettem, ingerült, és látta rajtam a férjem este, hogy valami nem oké. Már az ágyban feküdtem, s kérdezte mi nyomja a lelkem? Nem tudtam válaszolni, csak előtört belőlem a sírás :( sírtam egy 10 percig aztán összebújva elaludtunk. Azthittem túl vagyok rajta, de nem. Pedig a műtét után 3. nappal sírtam utoljára most meg a 12. napon vagyok. Reméltem, hogy hamar feldolgozom, de sajnos nem úgy megy. Nagyon sajnálok mindenkit aki így jár, tegnap bennem is az fogalmazódott meg, hogy útálok így élni, mi értelme az életnek? Nagyon magam alatt voltam. Még nem vagyok túl a vizsgálaton, de remélem legalább jó híreket kapok.
2015. aug. 18. 09:05
 14/32 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Majd írd meg mi volt a kontrollon. Én is hamarosan visszamegyek kontrollra, remélem viszonylag jó híreket kapok, és hogy te is. Nem tudom mikor jön el az az idő, hogy újra bele merjek vágni. Sosem hittem, hogy ez velem megtörténhet. A fájdalom elnyomja a vágyat egy újabb próbálkozásra, amitől csak még jobban kiborulok.

2015. aug. 18. 09:58
 15/32 A kérdező kommentje:
Elvileg minden rendben, vérzést már nem lát, egy hét múlva lehetünk már együtt, de az újabb próbálkozást csak 6 hónap múlva javasolja :( elszomorodtam, mert bár most gondolni sem birok a szexre, de azért 6 hónapot nem akarok várni, hogy újra kezdhessük, ez a kis csöpp is 9 hónapnyi próbálkozás után jött össze.
2015. aug. 19. 13:41
 16/32 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, nekem is doki azt javasolta hogy 5-6 hónapot várjunk a próbálkozással. Nem törvényszerű, hogy több hónap próbálkozás után jön össze(első baba 5 hónapra, a másik csak egy gondolat volt). Szívem szerintem már most pótolnám a hiányát.

Kitartást és kívánom a legjobbakat (remélem egy év múlva mindkettőnk pocakjába ott ficánkol az egészséges magzatunk).

2015. aug. 19. 14:14
 17/32 anonim válasza:
11-es vagyok. Én ma voltam kontrollon, nem találtak semmi okot. Nem is tudom, hogy ez jó vagy rossz. Nekem a 6 hónapot eddig egyedül a védőnő mondta, és 3 orvosból 2 orvos pedig három hónapot javasolt, és 1 orvos pedig azt mondta, hogy az első menszesz után már lehet próbálkozni. Én most úgy érzem, hogy ha 3 hónap után lelkileg rendben leszek akkor próbálkozni fogunk, mert az egy hónapot kevésnek, de a hat hónapot soknak tartom. Az egészségügyi világszervezet 6 hónapot ajánl. Jövő héten megyek magán orvoshoz, kíváncsi vagyok, hogy ő mit mondd. Kitartást, és mielőbbi "gyógyulást" mindenkinek.
2015. aug. 19. 16:49
 18/32 anonim válasza:
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Nektek volt hányingeretek a terhesség alatt mielőtt elment a baba? Nekem nem volt.
2015. aug. 20. 19:38
 19/32 A kérdező kommentje:

Kedves 17-es, majd írd meg kérlek mit mondott a magán doki, mennyit érdemes várni? Attól félek, ha hamarabb esem teherbe mint amennyit javasolt ugyanez lesz a vége, de sokan írták már más oldalon, hogy 3-4 hónapot vártak és 4-5 hónapban már ott volt a baba műtét után és makk egészséges. Úgyhogy nem tudom mi az igazság. Gondolom mindenki máshogy működik, de egyénenként nem tudják megmondani, hogy mennyit kellene várni.

Nem nekem pl. nem volt hányingerem, igen ez is fura volt, az elején örültem, hogy megúsztam, de visszagondolva inkább szenvednék, minthogy elmenjen :( rossz jel ezek szerint ha nincs hányingered terhesség alatt?

2015. aug. 24. 10:11
 20/32 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, csajok ne ilyedjetek meg ha nem volt hányingeretek a terhesség alatt. Nekem egyik terhességemnél sem volt. Van egy egészséges 2 évesem, sajnos a második elment. Olvastam valahol hogy készítettek egy felmérést, hogy akik vetélés után fél éven belül terhesek lettek (túlnyomó többségben egészséges lett a következő baba).
2015. aug. 24. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!