Hogy éltétek meg?
Tegnap volt missed ab műtétem. 11+4 hetes voltam mikor megállapították, hogy kb. a 8 hét óta nem fejlődött a baba és szívhang sincs. Azonnal már másnap be kellett feküdnöm, és utána nap műtét. A lamináriás tágítás szörnyű, iszonyú volt, nagyon fájt.
Most jelenleg úgy érzem, nem akarok többé terhes lenni, pedig nagyon szeretnénk gyereket, de még egy ilyenen végigmenni nem akarok.
Ti hogyan dolgoztátok fel? Nektek mennyi idősen volt missed ab? Mennyi idő múlva álltatok készen az újbóli próbálkozásra és mennyi idő alatt jött össze? 28N
Nekem is ennyi idősen volt missed ab műtétem, a 10. héten halt el a babám. Ráadásul két héttel az esküvőnk előtt történt mindez. :( Az esküvőnkig még csak-csak elfoglaltam a gondolataim (volt mit intézni), de utána annál rosszabbul voltam. Akkor kezdtem összeszedni magam, amikor a férjem azt mondta, hogy félve jár haza, mert nem tudja milyen hangulatban talál. Mindennél jobban vágytam babára és ez óriási pofon volt. Fél napokat átsírtam. Én 27 éves voltam akkor.
Nekünk gyorsan jött utána a következő baba. Nem így terveztük, várnunk kellett volna 3 hónapot, de mivel nem akartam szedni semmit arra az időre, az óvszert pedig nem bírtam, megszakítással védekeztünk. Azóta tudjuk mi is, hogy az nem védekezés. Nem volt problémamentes a terhességem, de szerencsére egészséges 4 éves a lányom. :)
Most várjuk a kistesót - a 10. hétben vagyok - és a félelem bennem van most is. Nem rettegek úgy, mint a lányomnál, de addig nem tudok megnyugodni, amíg azt nem mondják a 12. héten, hogy minden ok. Bár tudom, hogy az sem jelent 100%-os garanciát. Ez a baba egyébként fél év próbálkozás után jött össze.
Nekem májusban volt missed ab. 8 hetesen megállt a fejlődésbe, egy világ omlott össze bennem.
Haragudtam a világra nagyon! De mindenki vigasztalt, hogy fel a fejjel, a következővel nem lesz semmi baj, bitang erős kisbaba lesz. Ez egy kis erőt adott. Most már alig várom ujra próbálkozhassunk.
Köszönöm szépen mindenkinek a kedves szavakat.
Mi is másképp éljük meg a férjemmel a dolgokat, míg engem sokszor elkap a sírás "csak úgy" ő egyből jön, ölel, vigasztal, hogy ne sírjak. Ő nem sírt mikor kiderült, ő értem izgult, hogy minden rendben legyen, ő inkább mutatja, hogy erős, hogy legyen támaszom.
Azok "szerencsésebbek" akiknek már van gyerekük, persze akkor is ugyanolyan a fájdalom, de mégis van gyermeke akivel vigasztalódhat. Én is itthon vagyok egyedül, még 2 hétig, de nagyon rossz, hogy egyedül kell lennem.
Csak remélni tudom, hogy hamarosan jobb lesz, és nem sírom el magam mindentől. Most egyenlőre gondolni sem merek az újabb próbálkozásra, rémeket látok, ha előre nézek, nem akarok ezen újra átesni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!