Tervezetten elsőre megfogant, és egészségesen megszületett babák szülei, milyen életmódot éltetek?
Az érdekelne, hogy akik tervezték a babát, és az első hónapban összejött (tehát nem véletlenül csúszott be védekezés mellett), ti milyen életmódot éltetek?
1. Fogyasztottatok rendszeresen nyers gyümölcsöt, zöldséget?
2. Szedtetek valamilyen vitamint, vagy étrendkiegészíttőt/ittatok valamilyne teát?
3. Mennyit mozogtatok/sportoltatok?
4. Volt valamilyen egészségügyi problémátok, ami kapcsolódhat a teherbeeséshez? (pl. IR, PCOs, cukorbetegség, pajzsmirigy problémák, stb.)
5. A testsúlyotok rendben volt? (Se nem túl alacsony, se nem túl magas)
6. Mennyire volt stresszes időszak? (Munka, vagy bármi más miatt)
7. Mennyit tudtatok abban a hónapban együtt lenni?
8. Figyeltétek az ovut?
Köszönöm, ha válaszoltok, tudom, sok a kérdés, de nagyon érdekelne, hogy a fentebbiek közül kinél mi volt a helyzet, akiknél elsőre sikerült a baba.
1. Rendszeresen fogyasztottam, vacsorához mindig eszünk zöldségeket (paprika, paradicsom, uborka, retek). Gyümölcsöket kevésbé, mondjuk kétnaponta.
2. Semmi ilyesmit nem szedtem.
3. Napi fél órát tornáztam.
4. Pajzsmirigy alulműködésem van, gyógyszerrel beállított volt mikor eldöntötöttük, hogy legyen baba
5. Normál testsúly (170 cm, 60 kg)
6. Elég stresszes volt, gazdasági vezető vagyok, egész évben stresszes
7. Abban a hónapban kb heti háromszor voltunk együtt
8. Nem figyeltem abszolút.
1. Nem rendszeresen.
2. Semmilyent
3. Semennyit (vendéglátósok vagyunk mindketten, bőven elég mozgás volt a munkahelyen)
3. Nem
5. Igen (165 cm magas vagyok, 52 kg voltam)
6.Nem különösen.
7.Ahogy kedvünk (és időnk) volt, kb 2 naponta
8. Nem.
1. Igen
2. Nem
3. Én hetente többször sportoltam, férjem egyáltalán nem.
4. Nem
5. Nem voltam elégedett, de nagyjából átlagos volt a súlyom, férjem nagyon vékony típus.
6. Nem volt különösebben stresszes időszak.
7. Abban a hónapban pont nem sokat tudtunk együtt lenni, szerintem az első kísérlet sikeres is volt.
8. Nem
1. Igen
2.Nem
3.gyógytorna heti 3x és erdőjárás
4.antidepresszáns, szorongásoldó
5. 60-ról 65-re felhízlaltam magam, számítva a hányástól való fogyásra-pont ez az 5 kiló ment le
6.viszonylag nyugodt időszak volt
7. minden nap
8. igen, de már nem volt mit, mert hamar teherbe estem, a számított ovu előtt.
1 - igen, de nem többet, mint korábban.
2 - nem.
3 - heti 3-4x futottam 4 km-t, mint korábban.
4 - igen, hiányzik a bal oldali petevezetőm és petefészkem.
5 - igen.
6 - viszonylag új munkahely, sok stressz.
7 - átlagosan heti kb 3-4.
8 - hőmérőztem.
1. Néha.
2. Soha.
3. Heti 1-2 alkalommal.
4. Nem.
5. Igen, illetve a párom macisabb volt akkor is.
6. Stresszes volt, de jutott idő mindig kikapcsolódásra. A fiunk egy bortúra alkalmával fogant meg :) Így is terveztük.
7. A vélt ovum körül minden nap.
8. Igen, hőmérőztem és figyeltem. Én a szerencsésebbek közé tartozok, akik meg is érzék. Mindig szúr a petefészkem, amelyikből kiszabadul a pete.
1. Gyümölcsöt igen, ha nem is minden nap, nyers zöldséget gyakorlatilag egyáltalán nem.
2. Nem.
3. Jártam hetente kb. kétszer tornázni.
4. Nem volt ilyesmi szerencsére.
5. Igen.
6. Nagyon utáltam a munkahelyemet.
7. Szerintem elég sokat, de már nem emlékszem, nem ma volt.
8. Nem.
1. Igen. Nyár vége volt, az idény adta zöldségeket és gyümölcsöket ettem.
2. Igen. Elég nagy dózisban, (Dr. Lenkei-féle vitaminok) mert fel akartam tuningolni a szervezetem az őszre.
3. Nem sokat, alap a kerékpározás (vidéken élünk), de rendszeresen nem sportoltam.
4. Nem.
5. Enyhe túlsúllyal rendelkeztem.
6. Semmi stressz.
7. Viszonylag sokat. Heti 3-4 biztosan.
8. Nem. Nem is gondoltam, hogy elsőre összejöhet, mert elég sokáig (10 év) szedtem előtte a fog. gátlót, s azt mondták lehet, hogy hosszabb idő lesz.
1. Nem mondom hogy minden nap se sokszor ettem gyümölcsöt. Zöldséget is néha.
2. Gravida és Magnesolv granulátum.
3. Őszintén? Keveset. Minden nap séta inkább de azt sem órákig.
4. Nem, semmi.
5. Hát.. 167 cm-hez voltam 65 kg. Bőven volt rajtam mit fogni, főleg pocakomon de azért annyira nem vészes.
6. Az eleje az volt a munkám miatt.
7. Ovu körül vagy kétszer. Egész hónapot nem tudnám megmondani.
8. Nem mert naptár szerint néztem és korábban jött. Nekem nagyon nyilvánvaló a nyákból, meg is voltam lepődve hogy még korai de azért kihasználtuk. :) 4 nappal vártam későbbre az ovut. Eredetileg figyeltem volna csak olyan korán eszemben sem volt. Főleg hogy első probalkozos hónap volt.
1. Igen
2. Nem
3. Nagyon sokat, minden nap, de legalább 6 nap egy héten.
4. Nem
5. Akkor (előtte) fogytam le kb. 20 kilót, amiatt hogy babát akartunk.
6. Eléggé, a munkám elég stresszes.
7. Kb. 3-4-szer egy héten.
8. Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!