Akik terhességi cukrosok voltak: volt bármiféle gond a babával szülés után? Vagy teljesen egészségesen érkezett?
Nekem 2-es típusú diabéteszem van, és így szültem két babát.
Az én dokim engedett enni(nem volt egyszerű ilyen orvost találni), és magam adagoltam az inzulint, valamint 1/4 - 1/2 óránként mértem a cukromat.
Mindkét babám normális értékekkel és súllyal született, a cukruk sem esett le, bár a lányomnál volt egy kis adaptációs nehézség az első 24 órában. Ez abbam nyilvánult meg, hogy nem volt hajlandó kinyitni a szemét, és kisebb megszakításokkal folyamatosan ordított. A doki szerint ez inkább annak volt köszönhető, hogy 2 héttel hamarabb kellett megszületnie.
Amit viszont nagyon megtanultam, hogy cukros kismama babáját 2-3 hónapos korban érdemes elvinni egy dévényes felmérésre, mert gyakori náluk az izomtónus eltérés, ami pici korban nagyon könnyen kezelhető, később már sokkal nehezebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!