Kinél volt koraszülés? Melyik a legkorábbi hét, amikor megszületett a baba, persze egészségesen?
Szia!
Nem tudom ez megnyugtat-e, de nekem 31+4 hetesen beindult a szülés fájásokkal,keményedéssel!Az első után 2 órával már a kórházban voltunk,és simán megállították a folyamatot!még úgy h a méhszáj sem nyílt ki "csak" elvékonyodott!azóta pihennem kell,vasárnap már 35 hetes leszek,és szép nagy a baba 2956g-ra saccolták!Azt mondta a doki h 35.hét után lehet inkubátorba sem kell rakni,és itt maradhat velem,nem viszik intenzívre!
Amúgy most úgy néz ki h az egész terhességemet elszámolták és nem 6 hét van hátra hanem csak 3!A
Próbálj meg ne is gondolni erre,és inkább mindig magyarázd el a babádnak,h nagyon jó dolga van odabent!Hidd el hallgatnak ránk!
Üdv és a legfontosabb a nyugalom és a pozitív gondolatok!!!!
Mennyi az érték?
Melyik méhszáj és mennyire van nyitva? A külső a 3. trimeszterben nagyon sokunknál nyitott és a méhnyak is gyakran megrövidül, sokan még túl is hordják.
Ezt nem lehet általánosságban megmondani, egy időre született baba is lehet beteg és egy koraszülött is lehet teljesen egészséges!
Egy kis biztatás: sógornőm ikrei a 33. héten születtek 1600 és 1800 g-mal és teljesen egészségesek. Igaz, majdnem egy hónapot voltak kórházban, inkubátorban.
De ne aggódj emiatt, pihenj sokat és ha úgy érzed, bármi változás van vagy csak furcsát érzel, a biztonság kedvéért irány a kórház!
Én az első babámat a 32. hétre szültem,és most 14 éves makk egészséges gyönyörű csajszi.Pedig 14 évvel ezelött még sokkal rosszabbak voltak a körülmények.:)
Az orvosom azt mondta hogy a 24.héttől már életképes a baba,de persze attól még veszélyes.
Azért is nem lehet attól a héttől elvetetni se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!