Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire bántották azért mert...

Mennyire bántották azért mert fiatalon letettek terhesek?

Figyelt kérdés

a fiatal alatt kb 17-20 közötti idősekre gondolok

hogyan reagáltak rá az emberek? mennyire tudtátok figyelmen kívül hagyni a negatív embereket?

sajnos én azt vettem észre hogy akármennyire van meg a körülmény meg minden mégis elkönyvelnek téged hogy elcseszted az életed, pedig mindenki magából indul ki.. attól mert valaki igy gondolja még a másiknak pont ez lehet az élet hogy ilyen idősen gyermeket szülessen és mivel kevesebben vannak azok akik fiatal anyukák akarnak lenni..igyaz a természetes ha később szül az ember, és aki hamar az meg megvan szólva érte..

2017. nov. 25. 19:58
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
58%

En mar kicsit idosebb anyuka vagyok, (23eves) de igy is bantottak, foleg a ferjem csaladja, szerintuk igy fogtam meg a fiukat(tervezett baba)

Az egyetemen a tanarok kedvesebbek voltak velem, szerintem nem dobbent meg senki.

A terhesgondozo orvosaim tobbszor is rakerdeztek hogy nem megyek-e abortuszra, ez volt az egyeduli ami a fiatal koromra iranyult.

1 szomszed meg atjott hozzank es megkerdezte hogy mibol fogjuk eltartani a gyereket. (nincs anyagi problemank)

De mi annyira termeszetesen kezeltuk a ferjemmel, hogy nem igazan voltak jelentosebb beszolasok ezt leszamitva.

Azert a munkahelyen elkerekednek a szemek ha megtudjak hogy gyerekunk van(23 es 26 evesek vagyunk)

2017. nov. 25. 21:23
 12/69 anonim ***** válasza:
43%

Én ugyan nem vagyok annyira fiatal, 27. szülinapom után pár nappal született a kislányunk, de az egyetemet még nem fejeztem be és hasonló tapasztalatom van.

A családomat és a barátokat leszámítva mindenki nekünk esett, hogy hogy fogjuk eltartani, miből fogunk megélni, gőzünk sincs, mennyibe kerül egy gyerek, stb. Az apósom konkrétan a saját fiával sem áll szóba, amióta elmondta nekik, hogy terhes vagyok, mert hogy én kihasználom a pici fiát, ő meg hülye, hogy ezt nem veszi észre.

Pedig a diplomás gyed+családi pótlék+adókedvezmény simán megvan a 100 ezer Ft, anyatej-leadásból szintén van 80 ezer havonta (ami várható is volt), a férjem pedig keres 300 ezret nettóban.

A sulit meg simán befejezem a baba mellett, mivel egyetlen tárgyam van hátra.

De amúgy engem is megdöbbent, amikor szinte vadidegen emberek azzal jönnek, hogy minek szültem, még gyed-et sem kapok. De, kapok. Várni meg nem akartunk azért a babával, mert nincs munkaviszonyom. Így is elcsesztünk sok mindent (férjem is későn kezdett dolgozni), legalább a gyerekvállalás időpontját nem akartuk elszúrni.

Sokszor csak röhögünk rajta amúgy a férjemmel, de amikor épp olyan hangulatban vagyok, nagyon bántó tud lenni. Főleg apósom, aki az unokáját sem látta, pedig már fél éves.

2017. nov. 25. 21:26
 13/69 A kérdező kommentje:

10es válaszoló, nem, nem más pénzére szülők az apukának aki a férjem ugyanúgy a gyermeke az hogy ő az aki a

nagy részben anyagilag hozzá járul mindennek az azért van mert ő dgozik.. valószínűleg terhesen igyse úgyse dolgoznék, és ha nem állna biztos lábakon a kapcsolatunk tettem volna azért hogy véletlenül se legyen baba.. nem értem miert kell ennyire negatívan áskálodni más életében.. ha erre alapozna az ember hogy jaj dehát egy ev múlva mivan ha nem leszünk együtt akkor senki ne szüljön mert sose lehet tudni, és ha ugy alakulna az életem hogy egyedül kellene felnevelnem ezt a kislányt akkor sem lennék kétségbe esve..de egy magadfajtának nemis értem mit mit magyarázkodom mikor pont a kérdés így szólt hogy az ilyen emberekkel mit kezdtek a fiatal anyukák szóval ha értelmeznéd a kérdést semmi keresnivalód nincs itt..! úgy hogy kérlek mellőz a rosszindulatú megjegyzesektől nem érdekel mit gondolsz írj ki teis olyan kérdést amiben ezt megbeszelheted a magadfajtákkal és ne itt rontsd a levegőt.. köszönöm

2017. nov. 25. 21:44
 14/69 A kérdező kommentje:

köszönöm a hozzászólásokat!

minden jót kívánok nektek!

szerencsére minket a nagyszülők támogatnak és nem jöttek anyosomék sem azzal hogy kihasználom biztos a párom..( a páromnak halistennek összejött jól és elég jó fizetése van) de egyszersem tették szóvá hogy én nem adok bele annyit..

2017. nov. 25. 21:50
 15/69 anonim ***** válasza:
43%
Nem negatív vagyok hanem realista. És az más ha már akkor maradsz egyedül ha képes vagy egyedül felnevelni, vagy most mikor más pénzére szülsz. Pont így járt két kislány is a környezetemben. Nem támaszkodhatsz arra hogy valaki majd mindig eltart
2017. nov. 25. 22:03
 16/69 anonim ***** válasza:
71%

Kedves utolsó, és te belegondoltál abba, hogy mi lesz, ha elhagy a férjed, te (vagy a gyereked) meg súlyos beteg leszel és az összes megtakarításod elmegy a kezelésre?

Mindent lehet sarkítani...

2017. nov. 25. 22:34
 17/69 A kérdező kommentje:

egyáltalán nem támaszkodom senkire sem!

ha úgy alakulna hogy elhagyna a párom persze biztosan ő is támogatná a gyermekét anyagilag továbbra is! de nem engem! el tudnám tartani magam és a lányomat.. valószínűleg akkor bölcsődébe kéne járnia de szerintem ez így lenne 28évesen is ha akkor hagyna el, mivel akkoris el kellene mennem dolgozni!(jöhetsz itt most azzal hogy 28 évesen legalább már lett volna gyedem a munkaviszony miatt de személyesen ismerek olyat aki munkaviszony után szült egy link alaknak gyereket ennek következménye hogy most egyedül neveli a 2évés lányát és a gyed már nem jár így abból a kevésből nemtudott volna megélni igy elkelett mennie dolgozni)

ha akartuk azt a kisbabát akkor megnem mindegy hogy milyikünk anyagi háttere engedheti meg jobban ezt meg?

én értem hogy ha egyedül maradok akkor az én anyagi hátterem számít..de most mondtam volna az a páromnak bocsi nem szülök neked gyereket mert ha elhagysz aztán milesz velünk..

de mint mondtam nem vagyok olyan felelőtlen mint azt hiszed..nem vakít el a rózsaszín köd sem és semmi más sem!

tisztában voltam azzal hogy kinek szülők gyereket ha olyan lenne akkor tettem volna azért hogy ne legyen baba!

2017. nov. 25. 22:39
 18/69 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm az utolsó hozzászolónak!

teljesen jó a hasonlat!

eszembe jutott nekemis egy 'idézet':

"Elítélsz, mert nem ismersz.

Én meg pofán b*szlak,mert épp olyan kedvem van.

Nincs sok különbség."

2017. nov. 25. 22:47
 19/69 anonim ***** válasza:
49%

Pedig a 15-nek igaza van. Nem tudhatod, mikor lép le a párod. Kicsit álmodozónak tűnsz, ne haragudj!

Vagy ha nem lelép, "csak" munkanélküli lesz a párod. A gyes-csp semmire sem elég.

2017. nov. 25. 22:56
 20/69 A kérdező kommentje:

ha elhagyna a párom..csak ezzel tudtok érvelni pedig semmi garancia arra hogy idősebb nőt nem hagynak el! és ahogy a gyermek 2 évét betölti csak gyest kaphat (kivéve ha ikrek a kicsik( akkor 3)) szóval egy idősebb nő se tudna egyedül eltartani gyesből gyereket...akkor már ő is muszáj lenne 2éves korára dolgozni menni legkésőbb..

ez vicces kicsit..nem egy ágrólszakadt apukának szülők gyereket akinek pont mostfognak felmondani haha ezen mar csak nevetni tudok hogy mi lenne ha dolgokkal jöttök.. én is jöhetek akkor egy idősebb nőnek ilyen hülyeségekkel hogy jaj mivan ha fogyatékos leszel.. ja és elne felejtsem megköszönni az aggódó szavakat .. saját magát csak nem fogja kirúgni a párom ( remélem akkor ebből leesett hogy saját maga főnöke és köszönjük nagyon jól keres)

ezt egy másik fórumon olvastam ami tökre igaz!:

Nos, nem azért, de olyan borzasztó jó anyagi körülményt egy idősebb anyuka se tudna biztosítani a gyermekének egyedülálló szülőként, még ha van mögötte x év munkaviszony is, mert a gyerek mellett az első években nem igazán tud dolgozni, a gyes/gyed meg nem valami sok, jóformán a havi pelenka ha kijön belőle... mindenképp szükség van olyankor egy apukára, aki nem hagyja ott az anyukát és a babát, és mindkettőjüket eltartja. Akkor meg már mindegy, hogy 17 vagy 30 éves az anyuka, ha érzelmileg elég érett, akkor nem elítélendő a dolog sztem. Én a végzettség tekintetében is egy kicsit másképp gondolkodok, ha valaki nagyon akar valamit elvégezni, akkor gyerek mellett is el tudja, bár nehezebb, de nem lehetetlen.

2017. nov. 25. 23:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!