Járt már így valaki az ügyeleten/sürgősségin? Nem felháborító?
A 7. hónapban kúpot kellett használnom(este), utána a következő pisilésnél vérzést tapasztaltam. Kocsiba pattantunk és az ügyeletre mentünk, mondtam, hogy kicsit vérzek. Megkértek, hogy menjek át a sürgősségire, ott mondták, hogy menjek fel a nőgyógyászatra(a 3.-ra).
Ott egyből szívhangot néztek, rendben volt, csak a kúp miatt lehetett a vérzés.
Annyira kiakadtam, hogy ide-oda küldözgettek, miközben ki tudja, hogy van-e baj.
Máshol is ez a protokoll?
nincs igazad kérdező. segítettek, megmondták hova kell menned. nagy baj lett volna, ha nekiálltak volna vizsgálni! nem az ő szakterülete! és itt nem arról van szó, hogy ha nincs kardiológus akkor egy szemész néz neked ekg-t, hanem egy kis életről!
és tényleg nem az a baj, hogy nem tudtad, hanem hogy még te vagy kiakadva!
nekem mikor belefejelt az asztalba a gyerekem és szétnyílt a feje akkor berohantam vele a 2 utcára lévő felnőtt háziorvosi ügyeletre! megnézték, adtak egy gézt amit rászorítottam és átküldtek pest túloldalán lévő gyermek baleseti ügyeletre! nem hőbörögtem, mert tényleg én mentem rossz helyre, megköszöntem, hogy segítettek, betettem a gyereket az autóba és mentünk :)
érted mi a baj veled?
Miért a sürgősségire mentél nőgyogyászati probléma miatt?:)
38.héten nekem is lett egy kis gondom. ( akkor nagynak tünt) Mentünk is azonnal s célirányosan a kórházba a Szülészet- Nőgyógyászat osztályra. Nem egyértelmű?
Ez olyan mintha törött ujjal mennék a nődokihoz:)
Tehát nem - nem felháborító hisz te nem cselekedtél s mentél egyből oda ahová kell..
Ha a fogorvos van közelebb akkor oda mész?
Egyértelmű hogy a nőgyógyászatra kell menni
"És honnan kéne tudnom, hogy én csak úgy besétálhatok a nőgyógyászatra, hogy "Hahóóó! Vizsgáljatok meg, légyszi!" - onnan, hogy amikor beindul valakinek a szülése, akkor pont így tesz, nem a háziorvoshoz megy, szóval szerintem elég egyértelmű, hogy éjjel-nappal, hétvégén is létezik nőgyógyászati ügyelet, különben a szülő nők jó nagy sz.. bajban lennének.
Most gondolj picit bele az esetedbe. A háziorvos rádnéz, nem ért hozzá, hiszen nem nőgyógyász, azt mondja, hogy ó, menjen nyugodtan haza csak a kúptól van a vérzés. Te megnyugszol, hazamész, és történik valami a babáddal, vagy koraszülésed van amit nem vesz észre, stb.. Nyilván egy ilyen hibát nem fog bevállalni, és inkább elküld tovább, akármennyit is kell így rohangálnod, hogy megnézzen a megfelelő szakember. Ez a Te érdeked volt, tudom, hogy hormonok meg minden, de próbálj megnyugodni, és örülj, hogy így történt.
Hét hónapos terhesen én azért annyit már tudtam hogy vész esetén a nőgyógyászati ügyeletre megyek. Úgyhogy teljesen jól jártak el.
Egyébként mit vársz, ha ott nem volt nőgyógyász, akkor megvizsgált volna egy szemész ? Vagy mégis mit csináljanak , ha te rossz helyre mentél?
Szerintem nem felháborító.
Az ügyelet nem más mint sürgös esetekben az éltet megprobálja fenttartani. Más esetekben meg elküld a megfelelö helyre, pl haza mert nem nagy baj, vagy a korházba mert nagy baj.
Viszont azt tudnia kellett volna, hogy a nögyogyászatra menjél, és ne a sürgösségire.
Egy hulye pelda. Ha a fuled faj bemesz a baleseti ugyeletre? Hogy nem logikus hogy nogyagyazatra mesz ha egyszer verzel? Amikor en vereztem azonnal a nogyogyaszaton csengettem hajnalban. Eszembe sem jutott mas.
Es ne haragudj. De nagyon buta no vagy. Masokat oktatsz ki a sajat tudatlansagod miatt. Remelem ha a gyereked beteg lesz nem cipeszhez viszed majd el hanem vele gyermek orvoshoz mesz.... Udv 5 csajszis anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!