Járt már így valaki az ügyeleten/sürgősségin? Nem
felháborító?
Figyelt kérdés
A 7. hónapban kúpot kellett használnom(este), utána a következő pisilésnél vérzést tapasztaltam. Kocsiba pattantunk és az ügyeletre mentünk, mondtam, hogy kicsit vérzek. Megkértek, hogy menjek át a sürgősségire, ott mondták, hogy menjek fel a nőgyógyászatra(a 3.-ra).
Ott egyből szívhangot néztek, rendben volt, csak a kúp miatt lehetett a vérzés.
Annyira kiakadtam, hogy ide-oda küldözgettek, miközben ki tudja, hogy van-e baj.
Nem felháborító. Ha rögtön a nőgyógyászatra mentél volna, nem küldözgettek volna ide-oda.
2016. júl. 22. 12:31
2/32 anonim válasza:
De felháborító. Én is kúp mellett véreztem, azt hittem én is, hogy attól van, nem is aggódtam, csak azért bementem a klinikára, hogy biztos ami biztos alapon ránk nézzenek. A szívhang rendben volt nálunk is, ellenben kinyílt a méhszáj, már a belső is, attól volt a vérzés. Méhszájat ellenőriztek nálad?
2016. júl. 22. 12:33
3/32 anonim válasza:
Terhesen vérzéssel nem megyünk az ügyeletre. Oda a hétvégén lázas gyereket visszük. A sürgősségire meg a vasárnap esti bokatörésest. Ilyen esetekben a kórházakban van NŐGYÓGYÁSZATI ügyelet.
2016. júl. 22. 12:36
4/32 anonim válasza:
Hiába vagy felháborodva, nincs igazad. Sem nőgyógyászati vizsgálóágy, sem ultrahang gép nincs a sürgősségin. Tehát ha a nőgyógyász megy le az SBO-ra, akkor sem tud normálisan megvizsgálni, szóval neked kell felmenned. Biztos vagyok benne, hogy lifttel mentetek, nem lépcsőztél, de ha egyedül nem tudtál volna felmenni akkor tuti, hogy egy betegszállító tolószékkel felvitt volna. Szóval ne háborogjál, inkább örüljünk, hogy nincs semmi baj. 😉
2016. júl. 22. 12:39
5/32 anonim válasza:
Én nem tartom felháborítónak. Szakorvoshoz küldtek, aki meg is vizsgált. Én azt nem értem, ezekkel a panaszokkal miért nem rögtön nőgyógyászhoz mentél? Mikor történt ez? Hétvégén, éjszaka?
6/32 A kérdező kommentje:
Igen megnézték.
1-es. És honnan kéne tudnom, hogy én csak úgy besétálhatok a nőgyógyászatra, hogy "Hahóóó! Vizsgáljatok meg, légyszi!".
Nekem tök egyértelmű volt, hogy vagy a sürgősségire, vagy az ügyeletre kell menni, pont az ügyelet volt közelebb. De ez a küldözgetés, hogy ott sem tudják hova kell mennem... sétálgassak negyed órát ide-oda.
7/32 anonim válasza:
ügyelet,de nőgyógyászati....azaz az osztályra kell felmenni
2016. júl. 22. 12:40
8/32 A kérdező kommentje:
Igen, hétvégén éjszaka.
Szóval normális, hogy az ügyeleten az SBO-ra küldtek, hogy ott majd ellátnak. De én vagyok a hülye, mert a kórházban nem adtak megfelelő tájékoztatást. Értem.
Jah, és sík idegemben bocsi a hibázásért, hogy az ügyeletre mentem. Puff neki.
2016. júl. 22. 12:42
9/32 anonim válasza:
A sima ügyeletet nálunk háziorvosok látják el, ők mit csináljanak egy vérző kismamaval? A sürgősségin pedig traumatológusok,.sebészek, esetleg belgyógyászok dolgoznak, ők sem tudnak mit csinálni egy kismamaval. Neked nem evidens, hogy ezzel a nőgyógyászati ügyeletre kell menni? Nem mondta ezt el se a védőnő, se az orvosod? Én sokszor leírtam már, de a terhesgondozás lényege elsősorban nem a hetvenhétd-suh, meg az anyuka piszkálása a súlya miatt, hanem a teljeskörű tájékoztatás, aminek kulcsfontosságú eleme, hogy probléma esetén mit csináljon.
2016. júl. 22. 12:42
10/32 anonim válasza:
Miért nem hívtad fel az orvosodat, h mit csinálj? Még oda is szólt volna, h mész.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!