Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek megtartsam a babát?

Szerintetek megtartsam a babát?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon nagyon szèp 15 hós kislányom,aki a mindenem.Nagyon akartuk ezt a pici lányt viszonylag hamar összejött.Viszont most véletlenül "becsúszott" egy kisbaba.Késett 3 hetet a menstruációm,pozitív lett a teszt.A kislányom nagyon anyás.A párom azt akarja tartsuk meg,nem jó a nagy korkülönbség.Én nem akarok még most neki kistesót majd csak 4-5 év múlva.Szerintetek megtartsuk?

2016. márc. 29. 13:24
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

mivel még akartok másik gyereket, szerintem ésszerű lenne most megtartani.

aztán ha a megszületése után úgy döntötök,hogy nincs több gyerek, akkor vagy sterilizáción gondolkozni,vagy egy hatékony fogamzásgátlásban.

szerintem a kb 2 év korkülönbség a gyerekek között ideális.

köztünk pl 6 év van, de ez már elég sok volt számomra. mármint amikor a tesóm 16 volt, akkor én voltam 10. őt már érdekelték a kapcsolatok, a másik nem, a bulik, stb. én meg még játszottam és csöppent sem érdekeltek azok amit a tesómat. nyilván ez idővel változik, de szerintem jobb,hogyha minél kisebbb a korkülönbség.

amúgy azzal is számolj,hogyha most elvetetnéd,annak ellenére,hgoy a férjed megtartaná, akár a kapcsolatotok is bánja ..

2016. márc. 29. 13:53
 12/32 anonim ***** válasza:
96%

Én is úgy gondolom, hogy ha egyébként akartok még gyereket és anyagilag is rendben lenne a dolog, akkor vállalnám most. Nyilván ha nem férne bele a tesó, vagy egyáltalán nem is akarnátok második-sokadik gyereket, akkor nem tartanám meg.

Tehát csak és kizárólag a korkülönbség miatt nem mennék abortuszra. Arról nem is beszélve, hogy szerintem a 2-3 év különbség az ideális.

Így testvérek lehetnek.. 5 év múlva pedig lesz 2 egyke gyereked.

Persze nem azt mondom, hogy 5-6-8 év különbséggel ne lehetnének jó testvérek, de teljesen más szakaszban fognak járni egészen 25-30 éves korukig.

A páromnak 9 évvel idősebb a bátyja. A bátyó kérésére lett gyakorlatilag (és persze a szülők se bánták meg), de olyan igazi összetartó testvérek csak a párom 22-23 éves kora körül lettek.

2016. márc. 29. 14:00
 13/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Védekeztünk,kiszakadt a gumi,akartam venni eseményutánit de a párom azt mondta felesleges,nagyon pici az esély e a gyereknek...

Ahogy írta is az egyik válaszoló babacuccok vannak.Viszont kicsi a lakásunk(1,5 szobás)mivel egy gyereket terveztünk,úgy voltunk vele majd veszünk egy nagyobb lakást ha majd lesz egy kistesó....De ezt most nem tehetjük meg anyagilag,sok kiadással járt egy kicsi baba,a lakást is 2,5 éve vettük csak.Én személy szerint abortusz ellenes vagyok,nem szeretem ha saját,embeei hiba miatt embert öldösünk...Ráadásul a kislányom annyira de annyira anyamániás,a férjem a munkája miatt alig van vele,szinte csak én vagyok vele mindig és ez hosszútávon nagyon fárasztó szalad,rombol nincsen egy perc nyugalmam se,folyton csak én cipelem,emelem.Meg ha pl.barátnom babuját fogom akkor is féltény lesz..Szóval nem tudom mit kellene tennem,szívem szerint megtartanâm,de eszem szerint ...

2016. márc. 29. 14:03
 14/32 anonim ***** válasza:
38%

Védekeztünk,kiszakadt a gumi,akartam venni eseményutánit de a párom azt mondta felesleges,nagyon pici az esély e a gyereknek...

Nagyszerű...

2016. márc. 29. 14:07
 15/32 anonim ***** válasza:
68%

Én ebben az esetben szerintem nem vetetném el. Kicsikként egy szobába is elvannak. Pár év múlva pedig lehet megengedhettek magatoknak egy nagyobb lakást. Azt, hogy ennyire anyás, ki fogja nőni. Erre nem alapoznám a kicsi sorsát. Nyílván valamennyi testvérféltékenységre számolni kell, de ez a legtöbb helyen előfordul. És az se garantált, hogy pár év múlva nem lesz, ha később jönne a tesó. Azt viszont csak te tudod, te érzed, hogy neked mennyire férne bele érzelmileg, energiailag, türelmileg. 2 kicsivel nem könnyű, ha érzed, hogy nem bírnád, inkább vetesd el, mint legyél egy kiborult, érzelmi roncs anyja 2 gyereknek.

Abban is igaza van az egyik korábbi válaszolónak, hogyha a párod szeretné a babát, de elveted, rámehet a kapcsolat.

Kívánom, hogy jól dönts!

Csak te ismered a helyzetet, de szerintem tartsátok meg.

2016. márc. 29. 14:12
 16/32 anonim ***** válasza:
97%

Korábbi válaszadó vagyok. Én a harmadik gyerekemmel voltam terhes, és egész addig a 1,5 szobás lakásban laktunk.

Amíg a gyerekek kicsik, addig nem baj nekik, mire nagyobb lett volna az egy szál gyermeked, addigra meg amúgy is tovább kellett volna költöznötök, akkor is ha az ő 6 éves korában jön a kistesó.

És ne arra gondolj, hogy MOST hogy biszonyul más babákhoz, 9 hónap múlva már teljesen más lesz a kislányod, nem olyan, mint most, egy gyerek életében rengeteg idő ez, sokat fejlődik még addig.

És, nem a MÁS gyereke lesz, hanem a TIÉTek.

A kis gyerekek, főleg a lányok odavannak a babákért, és a körülöttük való tevékenykedésért. Bevonod a pelusozásba, öltöztetésbe és mindenbe, úgy fogja élvezni, hogy csak na!

2016. márc. 29. 14:18
 17/32 A kérdező kommentje:
Tehát tulajdonképpen nekem a legnagyobb bajom az,hogy mivel a férjem nagyon sokat dolgozik,alig látja a gyereket,hogy olyan mintha egyedül nevelném...És mellette wczni nincsen idom mióta szalad..
2016. márc. 29. 14:45
 18/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon az összes választ,de foleg az utolsó 2-t! :)
2016. márc. 29. 14:55
 19/32 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem ne foglalkozz az okoskodokkal, Kerdezo! A legtobb valaszado azert jar ide, m nincs hol levezetni a feszultseget es amugy fogalmuk sincs, mirol beszelnek :) A masik meg, h az abortusz eleg kenyes tema, es megint csak sok az olyan valaszado, aki nem lat tovabb az orranal, es rogton gyilkossagrol beszel es frocsog a nyal a szajukbol, mikozben legyilkosozzak azokat az anyakat, akiknek ez megfordul a fejeben...ja es az a legnagyobb oromuk, h lepontozzak az embert. Ez a masik ami a szanalom netovabbja. Sajna nagy az Isten allatkertje.

Ertheto a dilemmad, de tenyleg gondoljatok at, h van-e nyomos erv az ellen, h megtartsatok. En is anyuka vagyok, mi sem terveztuk, ikrek lettek, en is 2 iranyba szaladok, nekem sincs idom elmenni wc-re, de nekem megeri :)

2016. márc. 29. 15:11
 20/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm,aranyos vagy! :)

Úgy néz ki MEGTARTOM a babát

2016. márc. 29. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!