Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS! Mit tegyek? Megtartsam a...

SOS! Mit tegyek? Megtartsam a babát?

Figyelt kérdés

Szeptemberben szültem, tehát még 4 hós sincs a babám, most több mint valószínű ujra terhes vagyok. Ma csináltam tesztet pozitív lett. A szülés után 6 héttel jött meg , azóta nem és már kezdett gyanús lenni a dolog, meg az utóbbi időben sokat voltam rosszul. Nem tervezett baba, megszakítással védekeztünk, fogalmam sincs mikor lehetett peteérésem. Nem tudom megtartsuk vagy sem, mert még egy év sem lenne a két baba között. Nem korai ez? Elvetetéstől is ódzkodom, mert sosem voltam a híve:(

ötletek? holnap megyek dokihoz egyébként. félek..

2012. jan. 3. 17:13
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha a Jóisten adta, és csak annyi a probléma, hogy kevesled a két baba közötti korkülönbséget, akkor tartsd meg!

Jó egészséget kívánok! És kitartást is!

2012. jan. 3. 17:16
 2/27 anonim ***** válasza:
83%

Elöször is - igaz, hogy neked nem segit, de mások tanulnak belöle, a megszakitás NEM védekezés.

Másodszor, ha megoldható anyagilag, akkor tartsd meg a babát, mert annyira nem lesz megeröltetö, majdnem olyan, mintha ikrek lennének, csak az elsö év lesz kicsit nehezebb.

Olyan ismerösöm is van, ahol ilyen hamar lett a második (egyik gyerek januári, a másik decemberi ugyanabban az évben) és ö mindig azt mondta, hogy utólag DIREKT csinálná így, sokkal egyszerübb, mint ahol 3-4 év van a kettö között.

2012. jan. 3. 17:18
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha megtehetitek,tarts meg a babót.Nálunk a rokonságban történt ilyen egyik baba januárban született,a másik az év decemberben.
2012. jan. 3. 17:20
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
énis csak azt tudom tanácsolni hogy tartsd meg a babát. olyan édesen fognak együtt felnőni :) hidd el, nem fogod megbánni. örüljetek neki nagyon. 2 gyerkőc és egy 38 hetes pocakbabi anyuja
2012. jan. 3. 17:23
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tartsd meg, ha nagyobbak lesznek egymáslegjobb barátai lesznek, és egy gyerek az egyik legnagyobb öröm az életben. Az első év tényleg nehéz lesz, de meg tudsz birkózni vele. Sok siket, kitartást és egészséget nektek. :)
2012. jan. 3. 17:26
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez nehéz döntés,ugyanis én meg 8 hete szültem és mi is megszakítással védekeztünk,mert a 6 hetes kontrollra ma jutottam el hogy írassak fogamzás gátlót és úgy néz ki hogy megint terhes vagyok.Ez azért érdekes nálunk,mert 2 évig próbálkoztunk mire összejött a baba,most meg egy kis előváladéktól terhes lettem.De szerintem is az a mérvadó,hogy ha anyagilag megengedhető,tehát van mire szülni akkor nem szabad elvetetni,mert én is abortusz ellenes vagyok.Nálunk elfér még egy baba csak nekem is az a bajom,hogy túl kicsi még a kisfiam és lehet a hajam is kihullik két pici porontytól.Azok véleményét kellene kikérni,akik már megtapasztalták,hogy milyen két kisbabával az élet.Biztos nem egyszerű,de csak ezért én nem vetetném el.
2012. jan. 3. 17:27
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha akartatok valaha kistesót, akkor jöjjön most! Legalább tudnak egymással majd játszani, és 3 év alatt letudod a pelenkás időszakot. Ha nem is terveztétek, most már jó lesz így! Hamarabb munkába is tudsz majd állni.

Most jön, de nem tudhatod, hoyg később, mikor szeretnétek majd, akkor sikerülne-e megint teherbe esni.

Ha jön, hadd jöjjön. Van sok előnye is a kis korkülönbségnek. Pl. az unokáid is valószínűleg tudnak majd az uncsitesókkal játszani.

A tavalyi télikabát jövőre éppen jó lesz a kisebbre, s még ki se ment a divatból.

Egyszerre viheted őket egyforma kézműves foglalkozásra, nem fogja a nagyobb unni, vagy a kicsi elrontani.

Egy ideig mindkét gyerekre érvényesíteni tudjátok a 4 év alatti ingyenességet, vagy a 12 év alatti félárat :)

Egy szinten lesznek, ha síelni tanítod őket, és egyszerre kaphatnak kétkerekű biciklit, nem kell a kicsit pótülésben vinni a túrára, és járhatnak együtt úszótanfolyamra.

2012. jan. 3. 17:29
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

A hármasikrek is felnőnek valahogy..

Legalább hamarabb túlestek a pisis-sírós éveken.

2012. jan. 3. 17:30
 9/27 anonim ***** válasza:
Én megtartanám,de konzultálj az orvossal,hogy Ő mit tanácsol.
2012. jan. 3. 17:59
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy tartsd meg, húgommal ugyanígy voltunk, semmi gond sem volt!

És ha van már gyermeked, tisztelned kell az életet, hidd el, iszonyúan bánnád!

2012. jan. 3. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!