SOS! Mit tegyek? Megtartsam a babát?
Szeptemberben szültem, tehát még 4 hós sincs a babám, most több mint valószínű ujra terhes vagyok. Ma csináltam tesztet pozitív lett. A szülés után 6 héttel jött meg , azóta nem és már kezdett gyanús lenni a dolog, meg az utóbbi időben sokat voltam rosszul. Nem tervezett baba, megszakítással védekeztünk, fogalmam sincs mikor lehetett peteérésem. Nem tudom megtartsuk vagy sem, mert még egy év sem lenne a két baba között. Nem korai ez? Elvetetéstől is ódzkodom, mert sosem voltam a híve:(
ötletek? holnap megyek dokihoz egyébként. félek..
Ha a Jóisten adta, és csak annyi a probléma, hogy kevesled a két baba közötti korkülönbséget, akkor tartsd meg!
Jó egészséget kívánok! És kitartást is!
Elöször is - igaz, hogy neked nem segit, de mások tanulnak belöle, a megszakitás NEM védekezés.
Másodszor, ha megoldható anyagilag, akkor tartsd meg a babát, mert annyira nem lesz megeröltetö, majdnem olyan, mintha ikrek lennének, csak az elsö év lesz kicsit nehezebb.
Olyan ismerösöm is van, ahol ilyen hamar lett a második (egyik gyerek januári, a másik decemberi ugyanabban az évben) és ö mindig azt mondta, hogy utólag DIREKT csinálná így, sokkal egyszerübb, mint ahol 3-4 év van a kettö között.
Ha akartatok valaha kistesót, akkor jöjjön most! Legalább tudnak egymással majd játszani, és 3 év alatt letudod a pelenkás időszakot. Ha nem is terveztétek, most már jó lesz így! Hamarabb munkába is tudsz majd állni.
Most jön, de nem tudhatod, hoyg később, mikor szeretnétek majd, akkor sikerülne-e megint teherbe esni.
Ha jön, hadd jöjjön. Van sok előnye is a kis korkülönbségnek. Pl. az unokáid is valószínűleg tudnak majd az uncsitesókkal játszani.
A tavalyi télikabát jövőre éppen jó lesz a kisebbre, s még ki se ment a divatból.
Egyszerre viheted őket egyforma kézműves foglalkozásra, nem fogja a nagyobb unni, vagy a kicsi elrontani.
Egy ideig mindkét gyerekre érvényesíteni tudjátok a 4 év alatti ingyenességet, vagy a 12 év alatti félárat :)
Egy szinten lesznek, ha síelni tanítod őket, és egyszerre kaphatnak kétkerekű biciklit, nem kell a kicsit pótülésben vinni a túrára, és járhatnak együtt úszótanfolyamra.
A hármasikrek is felnőnek valahogy..
Legalább hamarabb túlestek a pisis-sírós éveken.
Persze, hogy tartsd meg, húgommal ugyanígy voltunk, semmi gond sem volt!
És ha van már gyermeked, tisztelned kell az életet, hidd el, iszonyúan bánnád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!