Megtartsam a babát, vagy abortusz?
Hány éves vagy,
Apuka Veled van-e?
Keresel, vagy suliba jársz?
Szüleid segítenek?
Van elég pénzed felneveli?
Ezek csak gyakorlati kérdések. A lelkeddel magadnak kell elszámolnod!!!!
ha legalább az apja vagy a szüleid a segítségedre lesznek ,akkor VÁLLALD be, pláne ha az első baba!
Ha átlagos lelkivilágú (pláne, ha érzékenyebb) vagy, nagyon nehezen fogsz rajta túlesni lelkileg ha nem tartod meg...
Figyelj! Ha csak a márkásabb cuccok megvásárlásáról, alkalmankénti ( netán rendszeres) éttermi kajálásról, nyaralásról, ilyesmiről kellene CSAK lemondanod a baba vállalása érdekében, megéri (mert ugye egy gyermekre azért kell költeni, pláne az elején a pelus, tápszer, stb) !
Mert valaki képtelen lemondani ilyenekről, inkább nem szül, de az elöbb-utóbb megbánja, ha bevallja, ha nem.
Fogsz kapni családi pótlékot (12200 Ft, minimum gyest 26000 Ft, de ha dolgozol lehet h gyedet is kapsz, egyszeri anyasági támogatás: ha megszületik a pici- ez 60 ezer körül van).
Én megbántam anno!!! Jól gondold át!
Köszönöm az értelmes válaszokat.
Szerintetek, ha mindketten tanulunk, nincs jövedelmünk, csak az a havi 38 ezer lenne a babára (minket szüleink eltartanak), de valamit segítenének a babánál is. És igazából elvetetni nem akarjuk, de hogy 3 évig ebből a havi 38ból plussz némi szülői segítségből kivitelezhető lenne? 2 év kb mire a párom dolgozna, én me ugye 3 év múlva.
Attól függ, mennyit segítenek a szülők. 38000 Ft kevés nagyon 3 személyre, még akkor is, ha ételért-lakásét nem kell fizetnetek. Ha teszem azt nincs anyatejed, és tápszert kell venni, még receptre sem két fillér, pláne, ha valamiért speciális kell... Szóval ez nagyon kevés szerintem.
De azt írod nem akarjátok elvetetni... Így szerintem a döntést már meghoztad. Megértelek, de az eszem azt mondaná, szülőkhöz, ennyi pénzre én nem vállalnék gyereket. Pedig fiatalon szültem (elsőt 22 most a harmadikat várjuk, 26 vagyok) de kivártuk, amíg volt saját lakásunk, és el tudtunk tartani egy családot, még ha nem is nagylábon. Addig meg védekeztünk. De ez biztos, hogy a szülőktől is függ, meg a ti személyiségetektől is... Én beleőrülnék, ha felnőtt fejjel a szüleimtől függenék, és velük kéne élnem (pedig szeretem ám őket :) )
Drukkolok, hogy minden a legjobban alakuljon nálatok.
Felvetődött a pelus+tápszer téma: nem biztos, h csak a legdrágább pelus jó, vannak olcsóbbak, érdemes kipróbálni őket, nem mindenki tudja megvenni a Pamperst és társait mifelénk sem, és azoknak bevált az olcsó pelus (vannak azok közül is jobbak, megkérdezhetem, h honnan szerzik be). Tápszer: nem biztos, h kell majd, meg kell tanulni, hogyan lehet a tejtemelést serkenteni!!!
pl. állandó szoptatás szükséges, váltott mellből, ha nem szívja ki a baba, ki kell fejni!! ha mindenképp pótlás kell, azt kanálból vagy pohárból adni, különben rászokik a cumisüvegre, van,akinek sikerült!! Csak türelem kell és elszántság!
Egyébként a védőnők és a családsegítő szolgálat BIZTOSAN kiemelten segíteni fog, pl nekem a védőnő majd havonta adott tápszert, amit más anyuka bevitt, mert nekik már nem kellett.
Kisruhával is fognak segíteni, a rokonságban biztosan adnak, engem is elhalmoztak, több zsák kisruhám van. Jó, nem a legutolsó divat szerint, de azért ujat is kaptam tesómtól, szüleimtől, nagynénitől, munkatársaktól stb.
Hidd el, a rokonságban ilyenkor próbálnak majd segíteni, mert általában mindenki elrakja a kiscuccokat, mintha kincsek lennének.
Az egészség és a boldogság a legfontosabb.
HA Boldoggá tesz benneteket egy baba,akkor tiétek a jövő-a bébivel.De ha "púp lenne a hátatokon",teher,akkor jobb Neki,ha nem érkezik meg...
még mindi én :)
HA jó viszonyban vagy a szüleiddel,megint egy jó érv. A nővérem 18 sem volt,mikor szült (18 éve :) ),anyuék elhalmozták,pedig anyagi helyzetünk sosem volt kimagasló.
Unokahúgom még mindig a kedvenc unokája, ugy hozzá nőtt.
Nővérem hozzáállása a dolgokhoz is rendben volt, úgy értem, nem volt követelőző, alkalmazkodó volt, szerény, szerintem mint Te.
Ha ezek mellett (jó viszony) anyudék még anyagilag is tudnak kicsit támogatni (nem rokkantnyugdíból élnek vagy nem munkanélküliek), minden rendben szerintem.
Jó, kicsit húzósabb lesz. De szerintem bevállalják az unokájuk érdekében, nemde? :)
Nekem sem volt hawai, pedig a párommal mind2en dolgoztunk (én ugye szülés elött, és én kaptam gyedet), mert a hitelek miatt nem maradt...
Meg a párod nyáron tudna állást vállalni, sokan csinálják, hogy mondjuk 2 állásuk van (a legtöbb mentősnek), vagy dolgoznak+tanulnak is egyszerre...
Kérlek,majd írd meg, hogyan döntöttél...mi lesz a kimenetele ennek a dilemmának!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!