Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam a babát, vagy...

Megtartsam a babát, vagy abortusz?

Figyelt kérdés
Elég nyersen fogalmaztam, de mondanátok olyan kérdéseket, amelyeket ha megválaszolok magamban, meglesznek az érvek és az ellenérvek, melyekkel könnyebb a döntés?
2011. aug. 12. 15:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Hány évesek vagytok?

Mennyi idős terhes vagy most?

Szerintem az a legegyszerűbb,ha leültök megbeszélni mindannyian..Tudnotok kell nektek is és a szüleiteknek is hogy mindent megtudtok-e adni majd a babátoknak amit kell..

Iskola mellet is el lehet menni dolgozni,diákmunkára,délutánonként a párodnak...Ha nem is keresne egy vagyont,de azért az is több a semminél..(persze,ha van rálehetősége)

Mérlegelnetek kell a dolgokat és utána dönteni!

2011. aug. 12. 17:17
 12/19 anonim ***** válasza:
30%

16.29-nek!

Ezt annyira szeretem mikor okoskodnak a szoptatással kapcsolatban.Kitartás,gyakori szoptatás stb.Akkor én valószínűleg valami kivételes lény vagyok mert én nem tudtam szoptatni.Tehettem én 10 percenként is cicire a kislányom akkor se jött neki semmi,kínozni meg nem akartam mert ez már kínlódás volt.Na mindegy erről ennyit.Ti szerencsések vagytok mert nálunk olyan nincs hogy a védőnő adna tápszert.

2011. aug. 12. 19:19
 13/19 anonim ***** válasza:

kedves Szilvia!

Én csak bátorítani probáltam a kérdezőt, h nem kell minden esetben a tápszer (az anyagiak miatt, mert ugye jó kis kiadás, neki meg nem nagyon lesz pénze), lehet, h neki sikerülni fog szoptatni és nem kell a tápszer, de nem kell mindjárt ugy hozzáállni, h tápszeres lesz a gyerek.

Sajnálom, h Neked nem jött össze.

Én pedig nem szeretem azt a hozzáállást, hogy már pedig "ugysem fogok tudni szoptatni"...

2011. aug. 12. 19:47
 14/19 anonim ***** válasza:
23%
Én se úgy álltam hozzá hogy úgysem fogok tudni szoptatni!És igen remélhetőleg neki sikerülni fog.Azon a 16000Ft-on tudtam volna mást is venni a kislányomnak.Én csak elmondtam hogy ha tápszer kell az se olcsó dolog.
2011. aug. 12. 19:59
 15/19 anonim ***** válasza:
50%

Tápszert ad a vésőnő? Nagy mázlis körzet lehet! Én erre tuti nem mernék apellálni. Szerintem egy leendő szülőnek osztani szorozni kell, hogy hol fog lakni, kire számíthat, miből fog megélni, és ha váratlan kiadása lesz, miből fogja azt akár rendszeresen kifizetni. És a gyerek ruha ebben a legkevesebb, mert azt kaphat sokat az elején. Ha így alakult, és meg akarják tartani, az a legkevesebb, hogy a sulit elfelejti a fiú, és elmegy dolgozni. Én a kérdező helyében is azonnal munkát vállalnék, amíg nem látszik, hogy állapotos vagyok. De ez én vagyok.

A barátaim bevállalták. Mind a kettő nagyon okos volt, de pénz nélküli.A család alig tudott segíteni. A srác feladta az amerikai 100%-os ösztöndíját, a lány meg az orvosit, hogy a gyereket el tudják látni. Sajnos mind a kettőnek oda lettek az álmai. Lehet mondani, hogy egy gyerek mindenért kárpótol, de azt a babát fel is kell tudni nevelni. Arra viszont a saját költségeitekkel együtt havi 30-60 ezer Ft édes kevés.

2011. aug. 13. 08:14
 16/19 anonim ***** válasza:
84%
Az én anyukámnak sokan mondták, hogy ilyen körülmények között (lakás, nagyszülők nélkül,kevés pénzzel )nem kellene gyereket szülnie, de én nagyon örülök, hogy élhetek :)Igaz, hogy elég szegények voltunk kiskoromban, de később könnyebb lett, mostanában már igazán jó dolgunk van. Szóval örülök, hogy nem öltek meg :)
2011. aug. 13. 15:58
 17/19 anonim válasza:
100%

csak Te tudod a választ...és szerintem már tudod,ugye? :)

Hát,biztosan nem lesz egyszerű, sok lemondássa fog járni, ha bevállalod. Nagyon nehéz tanácsot adni...

Nem tudom, milyen suliba jársz, vagy a párod, de én szerintem is el kéne mennie dolgozni a párodnak, azt sem tudom, később tudja-e folytatni a tanulmányait (főiskola ez vagy szakképzés?)...vagy Te tudod-e folytatni?

2011. aug. 14. 15:03
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok mindent leírtak már, viszont egy biztos, lehet folytatni a sulit levelezőn. Én 15 hós baba mellett most vagyok végzős jogász hallgató.(férjem is, de ő negyedéves, mellette dolgozik, nem ez az első sulink, de így is lehet) Baromi nehéz, de ez van. Persze más, ha a szüleire van utalva az ember. Én csak azt tudom, hogy szülőként segítenék felnevelni az unokámat.Nem hagynám, hogy... Ja és lehet kérni kedvezményes tanrendet - amúgy nappalin is - ami azért nagy könnyebbség.1 éves kora után már nem használ a baba olyan sok pelust és tényleg nem biztos, hogy szükség lesz tápszerre. Nekem elég nehezen jött össze a szoptatás, de most hagytuk abba.(15 hónap)Én nem gondolom, hogy oda lenne a jövőtök.
2011. aug. 14. 17:36
 19/19 anonim válasza:

Szia!

Megszületett már a kisbabád? Hogy vagytok?

2012. máj. 9. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!