Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Próbálkoztunk a babáért, de...

Próbálkoztunk a babáért, de most el akarom vetetni?

Figyelt kérdés

8 hetes vagyok. Amióta kiderült teljesen megváltoztam. Már nem is emlékszem, hogy miért is kellett ez nekem. Teljesen bepánikoltam. A párommal még nem is beszéltünk erről, hogy most mi lesz. Én régen jobban akartam, ő még várt volna, és most úgy érzem, hogy hallgatnom kellett volna rá, és tényleg várni kellett volna még.

Nem érzek semmit a gyerek iránt. Azt kívánom, hogy amikor megyek a következő ultrahangra akkor ne legyen szívhang.

Szörnyen érzem magam, nem értem mi történik, én akartam ezt a babát nagyon is, de már nem tudom, hogy miért. Nem tudom, hogy miért akartam ezt.

Úgy érzem, hogy a párom se örül. Nem tudom mit csináljak. Soha nem gondoltam volna hogy ez lesz, de már az abortuszon gondolkodok.

Mi történik velem?

2016. jan. 6. 11:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
86%

azért erős a hormonokra fogni, hogy kb haljon meg a gyerek benne...

a pánik az természetes, ez nem.

szépen vetesd el, és éljetek a kis kedves pároddal együtt. megérdemlitek egymást! gusztustalan!

2016. jan. 6. 11:55
 12/73 anonim ***** válasza:
30%

A lányommal a 6. Héttől a 9. Hétig infúzión voltam hányás miatt kórházban. 10kgt fogytam. Semmi nem maradt bennem. Nem is gondoltam a babára csak arra hogy éljem tül ezt az időszakot. Most a 3. Babánkat várom és most is rosszul voltam/vagyok. A 6. Héttől táppénzen vagyok nem járok sehova csak az oviba viszem a gyerekeket. 10. Héten járok és már múlik a rosszullét. Hétfőn még kétszer hánytam de azóta nem. Elmúlik ez a rossz idószak utana majd te is érezni fogod hogy miért is szeretted volna a babát. Lehet hogy 2 hét múlva már neked is enyhülnek a rosszullétek. Ha eddig kibírtad most már ne add fel. Az a kis élet benned téged válsztott anyukájavá. Természetes hogy még nem tudsz rá úgy tekinteni mint egy létező dologra. Majd ha már mozog akkor jönnek elő az igazi anyai érzések. Amikor meg már a kezedben tartod elfelejted az elején elszenvedett dolgokat! Megéri a szenvedés mert egy kis élet az ajándék érte. #

3. Babánk lesz és alig várom hogy mozogjon! Már most hihetetlennek tűnik hogy 4 héttel ezelőtt nem birtam kimászni az ágyból és csak a wcvvel volt kapcsolatom. Semmire nem voltam képes. Párom főzött mosogatott mert ha kimentem a konyhába elhánytam magam. Jah és mindig azt ettem amit megkívántam. Pl fagyit irgalmatlan mennyiségben. Vagy minden nap! A reggelim egy BARACKOS ivójoghurt és kifli. Enélkül nem tudtam volna semerre sem menni. Próbáld meg kitalálni mi az a kaja amit meg tudnál enni. Volt h egy doboz olivabogyót bevágtam 😊 mindegy csak vmi legyen a gyomrodban. A fiammal kechupos mustáros kenyeret ettem folyton. Kitartást! Ne add fel!

2016. jan. 6. 12:00
 13/73 anonim ***** válasza:
82%
Hú, ez azért csúnya. Azt nem lehet a hormonokra fogni szerintem, hogy valaki azt kívánja haljon meg a hasában a gyereke. A párod a másik jómadár. Nem is tudom mit javasoljak, pszichológust vagy abortuszt. Szegény babát sajnálom nagyon.
2016. jan. 6. 12:05
 14/73 anonim ***** válasza:
74%
Miért akartál gyereket? 3 évi otthonlétért vagy azért, mert ismerősödnek, barátnődnek van és neked is kell?
2016. jan. 6. 12:10
 15/73 anonim ***** válasza:
40%
A magánvéleményemet nem írom le,szerintem van elég baja a kérdezőnek.Nem hiszem,hogy úgy tervezte 2-3 hónapja a babát,hogy megutálja.És az a legszomorúbb,hogy a párja sem erősíti benne a pozitív érzéseket,sőt...Ez valóban az a kategória,amit már nem lehet a hormonokra fogni.Nem gusztustalan a kérdező(a válaszolók annál inkább),hanem próbált egy elvileg segítő oldalon az utolsó szalmaszálba kapaszkodni.Sem abortuszellemes,sem abortuszpárti nem vagyok,de nagyon jó,hogy létező dolog,van visszaút.Pont az ilyen esetekre.Vetesd el,mert nem vagytok boldogok,ő sem lenne az.Nincs már annyi idő,hogy egy terápiát végig csinálj,egyik napról a másikra ez az érzés nem fog elmúlni.Esetleg egy beszélgetés valakivel,egy kríziskezelő,vagy baromi jó pszichológus,családsegítő,aki kivülálló,segíthet,ha akarod.Lehet egy alkalom nem lesz elég,de talán abban segít,hogy pontot tegyél az ügy végére.Kitartás és a legjobbakat.
2016. jan. 6. 12:14
 16/73 anonim ***** válasza:
71%
Az ilyen jó szülőkkel megáldott gyerekek írnak ki 12-13 éves korukban kérdéseket, hogy mit tegyenek, úgy érzik, nem szeretik őket otthon, verik, stb.
2016. jan. 6. 12:36
 17/73 anonim ***** válasza:
100%
En is sokszor ereztem ugy h panikolok es nem tudom h igazan akarom e ezt,h jo anya leszek e,eleg felelossegteljes vagyok e es meg tudok e birkozni evvel,valamint h mi lesz szulesnel...De azt h haljon meg sosem kivantam,en is vagytam babara....Megis felmerultek bennem a ketelyek.Szerintem a parod miatt es a rosszulletek miatt vagy depis es panikolszKicsit erosebben,mint mas.A hormonok nem,de a panik kivalhat ilyeneket.Szerintem ezek az erzesek el fognak mulni es majd nem erted miert erezted ezt....Viszont a parod undorito es en miatta gondolkodnek el azon h vallaljam e a babat.Most masodik babanal nekem is volt hasonlo negativ gondolatom :/ 6honapos volt a kisfiam amikor megint terhes lettem(gyogyszer,szoptatas mellett) Total bepanikoltam,h en ezt nem akarom es a szulest sem es a ket kkcsi gyereket sem...Viszont a csalad es a ferjem tamogatott,elmondtak a pozitivumait es megnyugodtam.Mostmar nagyon varom :)
2016. jan. 6. 12:56
 18/73 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kérj segítséget szakembertől, pszichológustól. Ha elvetetnéd még rosszabbul éreznéd magad, hiszen akarod a babát. Nézz szembe a helyzettel, és kérj segítséget, az nem szégyen. Gondolj bele, hogy a baba mit érezne, ha tudná, hogy nem akarják őt, pedig ő semmiért nem hibás. Gondolom szeretnél jó anyja lenni, és ő rengeteg szeretet tud majd adni neked. Én most 32 hetes vagyok, amikor megtudtam hogy fiú lesz, nagyon elkeseredtem, és nem akartam annyira mint egy lányt, de már rég túl vagyok ezen, nagyon várom, csak volt néhány komoly dolog, amit magamban kellett helyre tenni, és szembe nézni vele. Te is valami miatt félsz, és talán vannak dolgok, amikben önmagadnak is hazudsz. Ehhez kell segítség! A terhesség állapotát még most is utálom, és szörnyen viselem, szeretnék még egy 3.-at is, de nem tudom hogy csinálnék végig még egy terhességet, elegem van már belőle, de a babát nagyon várom.
2016. jan. 6. 12:59
 19/73 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés. Nálam is voltak olyan érzések,hogy bár ne lenne,de nálunk védekezés mellett jött össze anno a kisfiunk,mi a családsegítőben is voltunk,utána döntöttük amellett,hogy megtartjuk,azt hozzátenném,sosem tudtam volna megölni a gyerekem akkor sem ha nem volt megfelelő az időpont.Sírtam is a teszt után,kiakadtam.Bepánikoltam,párom szintén,viszont mellettem állt,és a családsegítő után megölelt és azt mondta sose tenni ki olyan kegyetlenségnek mint az abortusz.Visszagondolva sem döntenék másképp,lassan 5 éves a kisfiunk,nehezen viseltem az első 3 hónapot,mint ahogy a várandósok nagy része,de olyan gondolatom nem volt,hogy bár meghalna.Most másodszorra tervezett volt,most is bepánikoltam,egyik pillanatban nagyon örültem, a következőben megijedtem.

Lehet,hogy pánikolsz,de szerintem az már túlzás, ez a hozzáállás,felnőtt ember vagy aki gyereket akart,szedd össze magad hagyd abba a hisztit és vállald a felelősséget a tetteidért. Ezen kívül beszéljétek át a dolgot a pároddal,mert ez nem vezet sehova ez a hozzáállás!

2016. jan. 6. 13:02
 20/73 anonim ***** válasza:
100%
Juj hat igy se szeretnek erezni. Másodikat varom. 12 hetes. Mar sokkal jobban vagyok. Az eleje borzalmas volt. Es vannak gondjaink is parom segit de nem ugy mint az elsőnél. Szerencsére van csaladunk. Anyukam tesoek mindenki biztatott. Viszont en elsőnél szülés utáni depressziot kaptam. Ha most igy erzel en azert aggodnek h akkor mit fogsz tenni vele? Persze az nagyon mas hisz ott az edes csopp. Viszont piszok nehez. Nekunk sirt nehezen aludt hasfajos volt... Harom hónapig. Azota átaludta az ejszakakat :D de a szuloseg nehéz. En ugy látom nagyon megeri de tudni kell áldozni erte. Sokkal tobbet ad mint elvesz de hogy ezt meglasd turelem kell. En kb most latom teljesen tisztán micsoda kincs egy gyerek. Mar ket eves! Beszelhetek meg. Azt is miert is akartatok? Ha nincs mas ut marad az abortusz esetleg orokbe adod szuleskor. Rengeteg csalad var picire. Es akkor o is kap egy eselyt!
2016. jan. 6. 13:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!