Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A programozott, indokolatlan...

A programozott, indokolatlan csaszar kevesbe kockazatos a baba szempontjabol mint a termeszetes szules?

Figyelt kérdés
Amikor a csaszar szukseges es eletet ment, az ok(akar babaet, akar az anyaet). De nekem ugy tunik, hogy a csaszar minden szempontbol biztonsagosabb a baba szempontjabol (nincs elakadas, oxigenhiany stb). A magzat es anya kapcsolata utana mar egy mas tema, en pl nem hiszek benne, hogy az a baba kevesbe kotodo aki nem ment at a szulocsatornan. De most ez nem kerdes. A fenti kerdest ti hogy latjatok?
2016. jan. 4. 22:38
1 2 3 4 5 6
 51/57 Carragher_x ***** válasza:
54%

Egyébként komolyan érdekelne, hogy honnan a fenéből szedték itt egyesek azt a marhaságot, hogy a császár biztonságosabb a babára nézve... A valóság:

- Császármetszésnél sokkal nagyobb a légzészavar esélye, épp a nyomáshiány miatt.

- Ez egy alhasi műtét, ilyenformán a gyógyszerezés elkerülhetetlen, a baba szervezetébe jutva ez szintén elég komoly kockázatnövelő tényező.

- Amit az elején olyan szépen kigúnyoltál vagyis a "jó baktériumok" hiánya bizony jelentős immunrendszeri kockázat a későbbiekben.

Császárra akkor van szükség, ha a természetes szülés vmiért nem lehetséges, vmiért (jelentősen) emelkedett kockázatú. Ha ez nem áll fenn, akkor a császárral nagyobb veszélynek teszed ki mind magadat mind a gyermekedet, mintha természetes úton jönne a világra.

2016. jan. 5. 14:47
 52/57 Carragher_x ***** válasza:
"nem irtad (sztem nem is tudod) h van e osszefugges" - nem én nem írtam, mivel nem én írtam a 41-est. Viszont a szívritmuszavarhoz szervi eltérés kell (vagy vmilyen külső hatás, de sztem kizárhatjuk, hogy a baba pl elektrosokkal csapkodná magát szabadidejében, illetve a kábszerfüggőket is hagyjuk most), szóval attól senki sem lesz szívritmuszavaros, mert természetes úton született.
2016. jan. 5. 14:55
 53/57 anonim ***** válasza:
Hogy ne kelljen találgatni leirom hogy nagyobb mennyiségben kaptam káliumot mint a megengedett. Ettől lett rosszul a kislányom is és Én is. 34 . héten indult be a szülés és vissza akartak tartani de nem sikerült meg pillanatok alatt megszuletett.
2016. jan. 5. 15:18
 54/57 Carragher_x ***** válasza:
Akkor végül is külső hatás. Esetleg tudod, hogy mennyivel kaptál több káliumot? Kíváncsi lennék mennyivel sikerült ilyen remekül megborítaniuk az ionszintet
2016. jan. 5. 16:11
 55/57 anonim ***** válasza:
25%
kérdező, rájöttünk te indokolatlan császárt akarsz..felesleges erről kérdést kiírni, keress dokit egy szép vastag borítékkal és el van felejtve. Az hogy mi lesz a gyerekeddel úgyis neked kell megharcolni. Ugyan annyi baj lehet császárnál mint természetes szülésnél is, csak más természetűek.
2016. jan. 5. 16:14
 56/57 anonim ***** válasza:
35%

Császár során eleve egy rakás érzéstelenítő jut az anya (így a baba) szervezetébe, nem hiszem, hogy ez olyan hasznos lenne...

Most tekintsünk el attól, hogy a természet nem véletlenül találta ki a szülést, mint folyamatos, biztos, hogy valami szüksége van rá mind az anyának, mind a babának...

Nekem sürgősségi császárom volt (bár végig vajúdtam, egészen a kitolási szakaszig), és nem hiszem, hogy a gyerekemnek olyan hasznos lett volna, hogy császár után másfél hónapig alig tudtam mozogni, hogy újra kellett tanulnom járni.

Akik spontán szültek, azonnal megkapták a babájukat és szoptathattak, én épp csak rápillantani tudtam, és csak órákkal később kaptam meg, miközben szigorúan hanyatt kellett feküdnöm 12 órán át. Lehet, hogy orvosilag biztonságos, de egy újszülött számára elég nagy trauma lehet, hogy nem bújhat az anyukájához, hanem vadidegenek "dobálják". A császármetszés egy szükséges rossz, nem kellene idealizálni.

2016. jan. 5. 16:19
 57/57 anonim ***** válasza:
Hát azt sajnos nem tudom csak azt hogy kaptam egy enyhe szivrohamot a lányomnak felment a vérnyomása nagyon gyors lett a pulzusa. Aztán amíg engem rendbe raktak beindult a szülés. Közben az nst pulzus leesest mutatott majd kihagyást. De már semmire nem volt idő csak arra hogy kinyomtak a lanyom belőlem különben meghalt volna mert a szíve sokat kihagyott. Annyit mondott a csecsemő orvos hogy 5 szor ver 2 ot kihagy. Utána azonnal intenzivre mentünk ahol gépek segitettek neki életben maradni....a gyermek orvosunk szerint hatalmas dózis kalium került a szervezetünkbe. Hogy mennyi azt senki nem mondta....
2016. jan. 5. 19:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!