A programozott, indokolatlan csaszar kevesbe kockazatos a baba szempontjabol mint a termeszetes szules?
Egyébként komolyan érdekelne, hogy honnan a fenéből szedték itt egyesek azt a marhaságot, hogy a császár biztonságosabb a babára nézve... A valóság:
- Császármetszésnél sokkal nagyobb a légzészavar esélye, épp a nyomáshiány miatt.
- Ez egy alhasi műtét, ilyenformán a gyógyszerezés elkerülhetetlen, a baba szervezetébe jutva ez szintén elég komoly kockázatnövelő tényező.
- Amit az elején olyan szépen kigúnyoltál vagyis a "jó baktériumok" hiánya bizony jelentős immunrendszeri kockázat a későbbiekben.
Császárra akkor van szükség, ha a természetes szülés vmiért nem lehetséges, vmiért (jelentősen) emelkedett kockázatú. Ha ez nem áll fenn, akkor a császárral nagyobb veszélynek teszed ki mind magadat mind a gyermekedet, mintha természetes úton jönne a világra.
Császár során eleve egy rakás érzéstelenítő jut az anya (így a baba) szervezetébe, nem hiszem, hogy ez olyan hasznos lenne...
Most tekintsünk el attól, hogy a természet nem véletlenül találta ki a szülést, mint folyamatos, biztos, hogy valami szüksége van rá mind az anyának, mind a babának...
Nekem sürgősségi császárom volt (bár végig vajúdtam, egészen a kitolási szakaszig), és nem hiszem, hogy a gyerekemnek olyan hasznos lett volna, hogy császár után másfél hónapig alig tudtam mozogni, hogy újra kellett tanulnom járni.
Akik spontán szültek, azonnal megkapták a babájukat és szoptathattak, én épp csak rápillantani tudtam, és csak órákkal később kaptam meg, miközben szigorúan hanyatt kellett feküdnöm 12 órán át. Lehet, hogy orvosilag biztonságos, de egy újszülött számára elég nagy trauma lehet, hogy nem bújhat az anyukájához, hanem vadidegenek "dobálják". A császármetszés egy szükséges rossz, nem kellene idealizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!