A programozott, indokolatlan csaszar kevesbe kockazatos a baba szempontjabol mint a termeszetes szules?
"Szted miért a természetes szülés az elfogadott? Próbálj meg egy magadban császárral szülni ha buncs segítséged. ...megneznem...de ez egy örök vita téma lesz azoknak akik lusták megszenvedni a gyermekekért."
Hüvelyi úton szültem, komplikációkkal, többek között a méhlepényt érzéstelenítés nélkül, kézzel tépkedték, mire felszabadult végre egy műtő. Gondolhatod, hogy megszenvedtem.
De így is azt mondom, hogy kirekesztő és bunkó a megfogalmazott véleményed, mert hidd el, a császárral szültek is megszenvednek. Nem a szülés alatt, hanem utána. Ez nagyon nem tetszik, amikor valaki csakis a saját útját tartja üdvözítőnek és minden mást lenéz, elítél.
Reagálva is az "5 lányos" válaszra : Manapság azért (szerintem) a legtöbb nő 1, 2, ritkábban 3 gyermeket tervez, viszont őket (bár ilyen ember nincs) tökéletes egészségesnek szeretné (teljesen érhetően, bár sajnos többek közt ezért is van annyi abortusz). És sokan szerintem az első előtt (pláne ha nincs a közelben példa) pont nem "tudják, hogy mit vállalnak" (nekem is csak ködös elképzeléseim voltak) és nem fogadják el, hogy a gyerekvállalás útja rögös is lehet, már a kezdetén is és nem tökéletesen tervezhető, hiába a szülési terv vagy kismama jóga vagy akár a programozott császár.
Egyébként érdekes az is - több ismerős és saját példából - hogy többedik gyereknél már sokszor jobban mérleg alá kerül (a másodszülött elképzelt esetleges kárára), hogy milyen gyorsan lehet felépülni, visszatérni az elsőszülötthöz és vonzóbb lesz a természetes szülés még akkor is, ha az első császár volt (ami után ugye "esélyileg" kockázatosabb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!