Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A programozott, indokolatlan...

A programozott, indokolatlan csaszar kevesbe kockazatos a baba szempontjabol mint a termeszetes szules?

Figyelt kérdés
Amikor a csaszar szukseges es eletet ment, az ok(akar babaet, akar az anyaet). De nekem ugy tunik, hogy a csaszar minden szempontbol biztonsagosabb a baba szempontjabol (nincs elakadas, oxigenhiany stb). A magzat es anya kapcsolata utana mar egy mas tema, en pl nem hiszek benne, hogy az a baba kevesbe kotodo aki nem ment at a szulocsatornan. De most ez nem kerdes. A fenti kerdest ti hogy latjatok?
2016. jan. 4. 22:38
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
12%
Szted miért a természetes szülés az elfogadott? Próbálj meg egy magadban császárral szülni ha buncs segítséged. ...megneznem...de ez egy örök vita téma lesz azoknak akik lusták megszenvedni a gyermekekért. Nekem a lányom úgy született hogy szülés közben leesett a szivhang. De mivel már nem tudtak semmit tenni így megszuletett hála isetennek természetes úton. Szívritmus zavara volt 8 éves koráig. De nem igényelt orvosi kezelést. Tehát nem akkora probléma ez a természetes szülés szerintem...
2016. jan. 5. 10:40
 42/57 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, sok hasznos volt koztuk.
2016. jan. 5. 10:41
 43/57 A kérdező kommentje:
Utolso, gratulalok, a lanyodnak 8 eves koraig szivritmuszavara volt es a Te meg is orulsz h termeszetesen szultel, es azt mondod, aki a program csaszart valasztja, az maga miatt csinalja, kenyelembol?Es ha vmi baja lett volna a lanyodnak?
2016. jan. 5. 10:44
 44/57 anonim ***** válasza:
100%

"Szted miért a természetes szülés az elfogadott? Próbálj meg egy magadban császárral szülni ha buncs segítséged. ...megneznem...de ez egy örök vita téma lesz azoknak akik lusták megszenvedni a gyermekekért."

Hüvelyi úton szültem, komplikációkkal, többek között a méhlepényt érzéstelenítés nélkül, kézzel tépkedték, mire felszabadult végre egy műtő. Gondolhatod, hogy megszenvedtem.

De így is azt mondom, hogy kirekesztő és bunkó a megfogalmazott véleményed, mert hidd el, a császárral szültek is megszenvednek. Nem a szülés alatt, hanem utána. Ez nagyon nem tetszik, amikor valaki csakis a saját útját tartja üdvözítőnek és minden mást lenéz, elítél.

2016. jan. 5. 10:54
 45/57 anonim ***** válasza:
39%
5 lányom van. ...egyiknél sem kértem császárt. Pedig a 4.nel már alig éltem. Meg szenvedtem rendesen. De akkor sem választanám a császárt ha újra kezdhetnem. És ha nem tudtak mit kezdeni a lányommal akkor mit tudtam volna kezdeni? Sajnos 8 évig kontrolkea jar5unk ennyi. Akkor sem szülnék kenyelembol. Minden nő tudja mit vállal a terhesseggel. De még akkor sem láttam olyat hogy valaki megcsaszarozta volna magát. Ha így lenne akkor az lenne a természetes szülés. De itt a sok elfasult nő csak vitázni tud. ..sok sikert a csaszarokhoz...meg az utána lévő mindenhez....
2016. jan. 5. 11:26
 46/57 anonim ***** válasza:
Azért a császárosokat se kekaka lenézni. A hozzászolásod alapján te vagy befásúlva.
2016. jan. 5. 12:14
 47/57 anonim ***** válasza:
Kell *
2016. jan. 5. 12:15
 48/57 anonim ***** válasza:

Reagálva is az "5 lányos" válaszra : Manapság azért (szerintem) a legtöbb nő 1, 2, ritkábban 3 gyermeket tervez, viszont őket (bár ilyen ember nincs) tökéletes egészségesnek szeretné (teljesen érhetően, bár sajnos többek közt ezért is van annyi abortusz). És sokan szerintem az első előtt (pláne ha nincs a közelben példa) pont nem "tudják, hogy mit vállalnak" (nekem is csak ködös elképzeléseim voltak) és nem fogadják el, hogy a gyerekvállalás útja rögös is lehet, már a kezdetén is és nem tökéletesen tervezhető, hiába a szülési terv vagy kismama jóga vagy akár a programozott császár.

Egyébként érdekes az is - több ismerős és saját példából - hogy többedik gyereknél már sokszor jobban mérleg alá kerül (a másodszülött elképzelt esetleges kárára), hogy milyen gyorsan lehet felépülni, visszatérni az elsőszülötthöz és vonzóbb lesz a természetes szülés még akkor is, ha az első császár volt (ami után ugye "esélyileg" kockázatosabb).

2016. jan. 5. 12:23
 49/57 Carragher_x ***** válasza:
" a lanyodnak 8 eves koraig szivritmuszavara volt es a Te meg is orulsz h termeszetesen szultel" - szemmel láthatóan nem sikerült felfognod, hogy a kettő között nincs ok-okozati összefüggés, nem a természetes szüléstől alakul ki szívritmuszavar.
2016. jan. 5. 14:22
 50/57 A kérdező kommentje:
Nem, mert nem irtad (sztem nem is tudod) h van e osszefugges.
2016. jan. 5. 14:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!