A programozott, indokolatlan csaszar kevesbe kockazatos a baba szempontjabol mint a termeszetes szules?
gondolod hogy az emberek által összeszkábált orvostudomány felülírhatná a természet törvényeit
pont hogy mi csak a természt törvényei után tudunk csak bámit is..
#10: Már sorry, de miért is az adófizetők pénzéből kellene állni egy kényelmi szolgáltatást? A császár sokkal többe kerül, mint egy természetes szülés! Természetesen itt az orvosi indikáció nélküli császárra gondolok!
A másik: nem arról van szó, hogy a baba tudja, mikor akar megszületni (egyébként tudja, hülyén hangzik, de én anno megbeszéltem vele... és akkor született, amikor kértem :D), hanem inkább arról, hogy a szülés többnyire akkor indul be, amikor a baba már kellően érett. És itt néha 1-2 nap is sokat jelenthet.
*összeeszkábált
első sor költői kérdés lett volna
Ha a szülés normális ütemben halad,nem szabad beleavatkozni. De ha bármi gigszer van pl. a baba belekakil a magatvízbe,leesik a szívhangja,vagy láthatóan nem tud természetes úton megszületni (fájásgyengeség téraránytalanság),vagy az anyának olyan betegsège van ami miatt nem szülhet természetesen, akkor jobb,ha kiveszik császarral, minthogy maradandó sérülése legyen mind a mamának mind a banának. Nemhiába van császár,azért règen sokan belehaltak a szülesekbe...van hogy az anya vagy hogy a baba....vagy mindkettő. Nyilvánk most is előfordul sajnos,de szerencsére nem gyakori.
Az indokolatlan császár biztos,hogy nem jó,azért nálunk nem hiszem hogy sok helyen dönthet az anya erről bár gondolom pénz beszél.....
Igen, gondolom hogy az orvostudomany at tudja irni a termeszet torvenyeit. Eleg ha csak arra gondolok, h szervatultetes, ami nelkul sokan meghalnanak, de szamtalan esetet lehetne neh sorolni. Ha mindent csak hagynank h igy tortenjen, ahogy a termeszet rendezi, akkor nem itt tartanank, az biztos.
A masik, hogy epp azt probalom magyarazni, h ez nem egy kenyelmi indok, ha a baba szempontjabol a csaszar sokkal biztonsagosabb. Szoval ezert kellene hagyni h donthessen az anya. De ha mar itt tartunk, ennyi erovel sok mutetnel pl az altatas is csak kenyelmi szempont, mert helyi erzestelenitesnen is elvegezheto lenne, meg is lehet valasztani. Pl mandula mutet, kisebb nogyogyaszati mutetek stb. Szoval ha kenyelmi szempont lenne, meg az is beleferne, hiszem sok masnal is megengedik h valasszanak pl az altatas es a helyi erzestelenites kozott, holott a helyi erzestelenites sokkal olcsobb.
Teljesen egyetértek veled, Kérdező. Mindent annyira bizonyítva gondolnak egyesek, de csak szajkózzák, szerintem 95% utána sem néz.
Nekem is fontosabb, hogy a BABÁMNAK jó legyen. Neki pedig az a jó, ha nem tekeredik a nyakára a zsinór, nem esik le a szívhangja, nem szorul be a szülőcsatornába, nem lesz oxigénhiányos, nem vákumozzák, stb. Az, hogy nekem kicsit tovább fog fájni esetleg (mert ugye naaaaagy hasi műtét - mindig égnek áll a hajam, mikor meghallom ezt a szókapcsolatot...), azt meg bevállalom.
Ja, meg nem szeretnék seggig szakadni, bepisilni sem, de ez már csak hab a tortán
"Igen, gondolom hogy az orvostudomany at tudja irni a termeszet torvenyeit."
pedig nem tudja.
nem mindegy hogy az orvostudomány van a természet törvényeiből, vagy fordítva..sőt továbbmegyek, ezen tévhit miatt van az is, hogy kipusztítjuk saját magunkat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!