A programozott, indokolatlan csaszar kevesbe kockazatos a baba szempontjabol mint a termeszetes szules?
valahol írtál itt hogy a szülőcsatornán való áthaladás azért is szükséges hogy a tüdőből kipréselődjön a magzatvíz(?) plusz a gyermeket nem éri hirtelen légnyomáskülönbség, így a későbbi tanulási képessége sincs veszélyztetve..stb
de szóval lehetne itt vitatkozni hogy melyik biztonságosabb melyik nem.
A szülőcsatornán való áthaladáskor a baba fontos, jó baktériumokkal érintkezik. Én ezt hallottam.
Az is jobb, ha akkor bújik ki, amikor érett rá.
A baba szempontjából én csak azt tartanám kockázatosnak, hogy nem akkor születik, amikor meg kell születnie (minden szempontból érett), hanem amikor a dokinak és az anyukának alkalmas. Sokkal vonzóbb nekem az a megoldás, amikor megvárják a szülés beindulását, és akkor császároznak.
Inkább az anya van nagyobb veszélyben, elvégre ez egy nagyműtét, hiába számít rutin műtétnek, attól még egy nyitott hasi műtét, aminek megvannak a kockázatai. Ráadásul a mai világban tb-re... Tudom, nagyrészt fogadott doki, de attól a műtét még tb-re megy, ezt azért valós indok nélkül nem engedném.
És végül az érzelmi oldal... Nehéz szülésem volt, hosszú vajúdással (16 óra a 10 perces fájásoktól számolva, előtte 6 óra rendszertelen fájásokkal), de nekem ez olyan élmény volt, amit át kellett élnem. Hiszem, hogy az anyává válás folyamata nálam sokkal hosszabb lett volna, ha nem élem át, csak kiveszik belőlem. De nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!