Mi történik ha elkaptam a toxoplasmát a 27. Héten? Megvakulhat a babám?
27 hetes kismama vagyok és megnyugtatásra lenne szükségem.
Van egy benti cicánk. A terhességem elején szűrtek toxoplasmára,kiderült,hogy soha nem estem át rajta,holott egész gyerekkoromat cicákkal töltöttem.
2 védőnővel is beszéltem,aki egyöntetűen azon a véleményen voltak,hogy nehogy megválljak a cicámtól.
Odafigyeltünk arra,hogy párom takarítja az almot, nem kap nyers húst,csak whiskast eszik, nem vittem sétálni se többet ( egyszer lementünk 10 petcre a ház elé),én is megmosom azöldséget, gyümölcsöt.
Az orvosom azt mondta,túl sok a magzatvízem, és toxora gyanakszik...
Szerintetek mennyi erre a reális esély?
Ha az vagyok fogyatékos lesz a kisbabám?
Mitől lehet még sok a magzatvíz?
Nekem is negatív a toxoplazmózisom, és benti cicánk van (bár a toxoplazmózist főként földből, zöldségekből és nyers húsból lehet elkapni, nem cicától).
4-6 hetente kellett volna/kellene ezentúl nézetned a toxoplazmózisodat (nekem se mondta senki, a Centrumlab oldalán olvastam és magam kértem a vizsgálatokat magánlaborban). A fogadott dokimnak mondtam ő azt mondta, hogy most a 3. trimeszterben már nem kell, ne költsem a pénzt.
Méresd meg te is, egy háziorvos simán be tud utalni, de magánba is mehetsz, ha van a környéken. De ne aggódj, kijáró cicát eddig sem kaptad el, most pedig már ki sem jár, az almát sem takarítod. Ez is hajlam kérdése a dokim szerint, hogy ki kapja el. Pl. hogy nem kaptuk egy gyerekkorunkban a homokozóban? Elég fura...
A sok magzatvizet okozhat cukorbetegség (bár gondolom, volt már cukorterhelésed, hiszen 27 hetes vagy), túlzott szénhidrát-bevitel, magzati fertőzések vagy SEMMI. Nekem is sok a magzatvizem, és nálam a semmi okozza a túl sok vizet, mert minden másra teszteltek.:)
Ne azon agyalj, hogy fogyatékos lesz-e, hanem azon, hogy mikor tudod megnézetni a szintedet!
Az állatorvosunk még azt mondta, hogy legyen a cicának meg minden oltása és 3 havonta féregteleníteni kell őt a terhesség alatt és amíg a gyerek nem lesz fél éves, hátha nem tudsz róla, ezért írom le.
30hkm
Én sem estem át, pedig volt cicám. A dokim nekem azt javasolta, hogy ne maradjon, így elajándékoztuk. Az a baj hogy ahány védőnő, meg orvps, kb.annyi vêlemény.
Nem küldött más vizsgálazra?
Köszönöm a válaszokat!
Adott beutalót, holnap megyek vérvételre!
Nagyon remélem, hogy nem a toxo miatt van.
A cukor eredményem jó, sok szénhidrátot eszek, ezt nem is gondoltam volna, hogy magzatvíz növelő...de köszönöm!!!!
A 2. válaszolónak meg köszönöm, utoljára szeptember körül volt féregtelenítve.
Akkor kapott egy nagy kombinált oltást, utána nem tudtuk vissza vinni a ráoltásra, de csaknem amiatt....?
még annyi, hogy az ismétlő oltásra vigyétek el, nem a magzat miatt, hanem a cicó miatt.:) (nekünk ilyet nem is említett a dokink)
még eszembe jutott egy dolog, cica-baba ügyben. az állatorvos ellátott pár tanáccsal minket. ha majd vesztek egy-egy nedves törlőkendőt, sudocreme-et ilyesmit, akkor azokat szórjátok szét a lakásban, arrafelé, ahová érkezik majd a bébi, hogy a cica szokja a szagokat. :)
https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI
Ez hasznos lehet
Utolsó!
Most már nem a magzatvíz miatt aggódok, hanem a terhességi inkonintencia miatt!!!!
Köszönöm!:)
Rég röhögtem ekkorát!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!