Én úgy tudom, inkább macskától és rágcsálóktól. Ha babát vársz, kérj toxoplazma vizsgálatot. Ha régebben átestél rajta, nincs baj. A lényeg, hogy várandósság idején ne kapd meg, az okozhat bajokat.
2013. febr. 8. 16:08
2/8 anonim válasza:
Kutyától nem. Macskától lehet, illetve zöldségektől ha nem mösöd meg rendesen, de akár úgy is hogy mosatlan zöldséget tartassz a hűtőben és belélegzed.
2013. febr. 8. 16:37
3/8 anonim válasza:
Szia, nekem van kiskutyám, ráadásul benn a lakásban ( a többit inkább nem részletezem;) )6 éve van velünk.
Nekem is néztek toxoplazmát , én nem kaptam el tőle, szerintem inkább a macskák veszélyesek!
2013. febr. 8. 16:39
4/8 anonim válasza:
Macskáktól lehet elkapni, de általában akinek volt otthon régen macskája mondjuk gyerekkorában azok észrevétlenül átestek rajta. Nekem a védőnőm mondta h felesleges a vizsgálatot nekem is megcsináltatni pedig kutyám van itthon bent a lakásban. A lényeg az h terhesség ideje alatt ne kapd el. De tényleg én is úgy tudom kutyák nem hordozzák. Ha meg bent tartod gondolom tiszta és ápolt. Nincs mitől félni :)
2013. febr. 8. 17:56
5/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem felesleges elvégezni ezt a vizsgálatot. Nekem világéletemben voltak macskáim, kintiek, és mint kiderült, negatív lett az eredményem, tehát nem estem át rajta. Szerencsére friss fertőzésem sincs. Minden trimeszterben meg fogják nézni, mert ha éppen elkapom terhesség alatt, a szülés közeledtével egyre nagyobb az esélye hogy a méhlepényen át megfertőződik a pici, és ez különféle problémákat okozHAT. Pl. vífejűség, vagy későbbi szellemi visszamaradottság. Ha friss fertőzöttség van, tablettát kell szedni a terhesség ideje alatt, és nem lesz probléma. Nekem a védőnő ajánlotta hogy végeztessek el néhány vizsgálatot azon felül, amit az orvos kér. Közte volt ez is. Egyébként elkapható még mosatlan zöldség, gyümölcs, illetve nyers hús által. És kertészkedés közben is föld által, ha éppen fertőzött cica oda kakilt, 1 évig fertőző a talaj. Persze mostantól nem kell sterilizálni mindent, csak körültekintőbbnek kell lenni. :-) Aztán 10 év múlva lesz még 20 betegség amit majd vizsgálnak, és mi meg kapkodjuk a fejünket hogy a mi időnkben ilyen még nem volt. :-) Egyébként macskaürüléktől lehet elkapni ha macskáról van szó, azért lehet simogatni... de nem nyúlkálni a szánkba, hanem kézmosás utána. :-)
2013. febr. 8. 18:26
6/8 anonim válasza:
Ez vaban egy tévhit.
Én kutya cicakozmetikus volt, volt macskánk gyerkkoromban és nem estem átrajta. 3 állaotrovos barátnőm volt terhes mindegyiküknek voltak macksáik dolgoztak macskákkal az egyik macskamenhelyen is és egyikük sem esett át rajta, pontosabban az egyik sajnos pont terhesen kapta el.
2013. febr. 8. 18:35
7/8 A kérdező kommentje:
Hát remélem,hogy elkaptam már. Jövőhéten lesz vérvétel,kértük ezt a vizsgálatot is. Nagyon kutyás vagyok ezért félek tőle,de a védőnő mondta ,hogy míg nem derül ki ne nyúljak a kutyákhoz. :( Persze nem bírom megállni. Ráadásul jövőhónapban születnek a kiskutyák... :)
Köszi a válaszokat mindenkinek!!!
2013. febr. 8. 19:42
8/8 anonim válasza:
Kutyához nyugodtan hozzáérhetsz, mert a kutyától tuti, hogy nem kaphatod el, hüyleséget mondott a védőnő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!