Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kis gyerekes anyukák! Ti is...

Kis gyerekes anyukák! Ti is úgy féltek a tereken/utcákon koborló kutyáktól, mint én?

Figyelt kérdés

Sokszor hiába szeretnék nagy sétákat tenni gyerekeimmel,-sajnos retegek a szabadon kószáló kutyáktól.

Ezzel van még így valaki?

2012. márc. 12. 14:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
pont a minap kérdeztem itt a kutyariasztóról. Vaterán találtam, én rendelni fogok. Ultrahangos legális és azóta láttam egyet használat közben, úgy elment a kutya, mintha ott sem lett volna, ember nem is érzékeli.
2012. márc. 12. 14:15
 2/20 anonim ***** válasza:
55%

Mi falun lakunk, de (vagy éppen ezért?) tele vannak az utcák kutyákkal. Én nem igazán félek tőlük, de a gyermekeimet nagyon féltem. Oviba motorral szokott menni, és mindig kiabálnom kell, hogy ne menjen túl előre, mert ha szembe jönne egy kutya nem tudnék gyorsan odaugrani a babakocsis tesó miatt.

Egyébként a sok kóbor kutya maradványa (kutyaszar) engem jobban irritál. A járda mindkét oldala el van aknásítva, és sokszor még a járdák közepe is.

2012. márc. 12. 14:22
 3/20 anonim ***** válasza:
47%

Nem.A kóbor kutya nagy ívben elkerüli az embert.Vagy lehet csak velem oly udvarias az összes,hogy odébbhúzódik,mialatt eldöcög mellettem.

A gyereknek meg a lehető leghamarabb meg kell tanítani,hogy nem nyúlhat a kutyához,nem húzhatja meg a farkát,nem teheti a szájába a kezét stb.Soha nem az állat a hibás az esetleges támadásért.

2012. márc. 12. 14:32
 4/20 anonim ***** válasza:
20%
Ez beteges a részedről. Jó lenne ha tennél ellene, mert a gyereked látja kárát. Most komolyan ezért nem viszed ki szinte 5 hónapja?
2012. márc. 12. 14:43
 5/20 anonim ***** válasza:

Itt nálunk pont az a baj, hogy vannak akik nyitva felejtik a kaput, és kutya simán lejön láncról védeni a területét, ha épp egy ilyenbe akadok bele és gyerekkel vagyok, akkor az rosszul is elsülhet, akár tudja a gyerek hogy nem szabad meghúzni a kutya farkát, akár nem.

Engem egyszer egy roti támadott meg hazafele menet, köpni nyelni nem tudtam, teljesen lemerevedtem. A kutyának habzott a szája mérgében. Szépen lassan hátráltam, csendben maradtam, kutya jött utánam pár métert és amint kiértem a területéről ott hagyott. Na ez gyerekkel nagyon csúnyán is végződhetett volna.

Senki nem mondta hogy nem vitte ki a gyereket 5 hónapja.

2012. márc. 12. 15:10
 6/20 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudsz beszólni az önkormányzathoz?

Nálunk is vannak időszakok, amikor megjelennek a kóbor ebek, falkába verődve mennek.

Amíg a férjem helyi járattal ment, volt, hogy megtámadta az egyik. És nem csinált semmit, még jó, hogy valami puli fajta volt, arrébb rúgta. A szomszéd kislányát is megtámadták, még jó, hogy közel volt már a házhoz, be tudott menekülni. Ez után jött ki csak a sintér és fogta be az összeset!

Hiába tanítod meg a gyereknek, hogy nem szabad idegen kutyához odamenni, a kutyáknak senki sem szól, hogy nem ronthat rá bárkire.

A kutya és állattartásnak is vannak szabályai, aki nem tudja felelősséggel ellátni a kutyáját, az ne tartson! Engem is irritál a sok "akna", egy falusi környezetben ne nekem kelljen már alaposan körülnéznem és takarítanom a mocskot, mielőtt kiengedem a gyerekemet játszani a házunk elé! Különösen úgy, hogy nincs is kutyánk.

2012. márc. 12. 15:32
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
A kutya viszont ok nélkül nem ront rá senkire.Olvass kicsit utána.Etológia.
2012. márc. 12. 15:38
 8/20 anonim ***** válasza:
Szerencsére felénk csak kistestű kóbor kutyák vannak. Azoktól meg nem félek. Dobbantok egyet a lábammal és odébb is állnak.
2012. márc. 12. 15:43
 9/20 anonim ***** válasza:
Jobban félek hogyha magam is kutyával vagyok, ilyenkor mindig kiszúrnak bennünket a kóbor kutyák. Könnyen összeverekednek. Féltem a kutyám. Ha csak a babámmal vagyok, akkor általában messze elkerülnek a kóbor kutyák.
2012. márc. 12. 16:33
 10/20 anonim ***** válasza:

Persze a kutya ok nélkül nem ront rá senkire, de ha például az éppen járni tanuló gyerekeddel elmész egy olyan ház előtt ahol nyitva van a kapu, a kutya nincs megkötve, gyerek elesik, te nem vagy elég gyors, kutya kirohan védeni a területét. Persze jó okkal támadott rá a kutya a gyerekre.. de ettől még a gyereket megtámadta és a gyerek ha nem is sérül meg, de az biztos hogy halálra rémül az anyukával együtt.

A másik hogy nem mindenki olyan magabiztos a kutyákkal, lehet ez egy rossz emlék miatt is. Szerintem teljesen érthető hogy vannak akik aggódnak.

2012. márc. 12. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!