Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két pici gyerekes anyukák mit...

Két pici gyerekes anyukák mit szoktatok főzni mellettük?

Figyelt kérdés
Egy 2,5 éves kisfiam és egy lassan 4 hónapos babám van, egyedül vagyunk itthon, segítségem nincs. Kifogytam az ötletekből, segítsetek összeírni erre a hétre a menüt, ami gyorsan kész van, nem kell órákat a konyhában tölteni. Előre is köszönöm!
2012. jan. 31. 15:19
 1/7 anonim ***** válasza:

az összes tészta féle (túrós,darás,diós mákos,stb)hamar megvan

főzelékek

tepszis krumpli,paprikáskrumpli

húsos tészta,rántott hús krumplival,rizses vagy tarhonyás hús

2012. jan. 31. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

főzelék főzelékkel...

krumplifőzelék, brokkolifőzelék, almaszósz rizzsel-husival, meggyszósz-rizzsel-husival, almaszósz rizzsel és husival

céklafőzelék (bár azt az én nagyom nagyon utálta...)


én ilyesmiket főztem, mikor a két picinek főztem. a kisebbnek megpároltam a zöldségeket, a nagynak pedig rendesen megfőztem a főzeléket.


most, h a kicsi 1 éves ilyen gyorsabb kajákat főzök:

ugyanúgy főzelékek - hetente döntő többségben ezt eszünk :)

pörkölt tésztával/rizzsel

krumplistészta

rizseshús

székelyképoszta

párolt zöldségek, esetleg krumplipüré (sokszor zöldségpüré, többféle zöldségből) grillcsirkével vagy valamilyen főtt hússal

meggyszósz főtt krumpk-főtt hús


ezekkel nem kell sokat pepecselni, nagyon gyorsan készen vannak. Húsnak mi csirkét, főleg csirkemellet eszünk, az is 30 perc alatt megfő. Így nem megy el sok idő a főzéssel és mindenki eheti.

Kitartást amúgy! Ahogy nő a pici egyre-egyre könnyebb lesz, mert nagyon szépen lekötik majd egymást, amíg elintézed a főzést.

Nálunk is ugyanez a korkülönbség :)

2012. jan. 31. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia,a krémlevesek hamar kész vannak,ma pl. brokkoli krémlevest készítettem,kb. fél óra és mellé csirkemellet sütöttem,amibe sajtot tekertem és az egészet kívülről bacon szalonnával tekertem be,mellé rizst készítettem.Gyorsan elkészíthetők a tészták,pl. grízes tészta,ha megmarad krumpli,akkor azt krumplis tésztának készítem el,a főzelékek is pikk-pakk kész vannak,pl. spenót,-krumpli,-zöldbab,-zöldborsó stb. főzelék.A sültek is hamar megvannak,szoktam karajt sütni (beleszurkálok fokhagymát,pici paprikát,borsót,tök jól néz ki mikor szeletelem) ez egyszer főétel,aztán pedig esszük hidegen zsíros kenyérre rakva (bő zsírral sütöm,római tálban).Tök hamar kész van még:csirkemájat bacon szalonnába göngyölni,be a sütőbe és mellé krumpli,rizs.Hirtelen ennyi jut eszembe.
2012. jan. 31. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

En szinten szoktam kremleveseket, zoldseglevest, huslevest is, gulyast is, tehat kb mindent.

Igazabol a levesek szinte megfonek maguktol, elokeszitek mindent hozza, idonkent megkostolom, belerakom amit kell.

A husleves foleg ilyen, azt azert szeretem, mert a hust mi a ferjemmel fove nem igazan szeretjuk, a gyerekek esznek a fott husbol, a tobbit felapritom es fokhagymaval keves olajon ropogosra piritom, fuszerezem kicsit, gyorsan osszedobok egy krumplipuret es ez husleves utan egy nagyon korrekt masodik fogasnak eleg.


Ha porkoltot sutok, akkor mindig ketszer annyit sutok, mint amennyi kell, felet rakom a fagyasztoba ahogy kihul.

Ez azert jo, mert ha kiolvasztod, akkor kb fel ora alatt barmikor tudsz csinalni belole:

-gulyaslevest

-barmilyen rakott dolgot (karfiol, bab, tok, stb)

-de akar hortobagyi palacsintat is

-vagy fel ora alatt osszedobott fozelekre gyorsan feltetnek is jo

-csinalsz hozza gyorsan egy rizibizit es ugy is remek


De en nagyon sok mindent lefagyasztok, peldaul brassoibol is dupla adagot fozok mindig, annak is megy a fele a fagyasztoba, bolognai szosz is megy a fagyasztoba, tehat minden husfele, ami szaftosabb. Ezeket 2-3 het mulva eloveszem, a teszta/krumpli hamar megvan hozza, de peldaul raktam mar ra hazi pizzara is feltetnek plusz zoldseggel.


Mi szeretjuk a nudlit/szilvasgombocot is, a nudli olcso, csak eppen sok ido elmegy vele, amig feldarabolom. Viszont egyszer kiprobaltam a fagyasztottat (egy kilos volt kb 400 forint) es az is nagyon finom volt, hamar kifozod, csak piritani kell ra morzsat, vagy keverni makot/turot, ki mivel szereti.


Kenyersuto gepben szoktam dagasztani, igy fankot/kakaos csigat/buktat/langost is hamar megsutok, csak bedobom, ami kell hozza, ugy idozitek, hogy a gyerekek aludjanak, mire lejar a dagasztoprogram, fel ora alatt ezeket is ki lehet sutni.


Ha panirozok, akkor megveszek so hust, karfiolt, gombat, sajtot, egyszerre bepanirozok beloluk annyit, amennyi kb 3szor eleg a komplett csaladunknak. Lehet, hogy ilyenkor tart a folyamat egy oran at is, de utana amit nem aznap sutok ki azt berakom talcan a fagyasztoba (csak egy retegben, hogy ne fagyjanak ossze), este leszedem oket a talcarol, zacsiba rakom adagonkent szeparalva es visszarakom a fagyasztoba. Azert jo igy, mertha ossze fagy, akkor ki kell olvasztanod suteshez, de ugy meg lehuzzak egymasrol a panirt.

Ha barmikor megkivanjuk, akkor dobok hozza ossze gyorsan koretet, annyi darabot veszek ki a fagyobol amennyit kell es frissen kisutom.


De szoktam igy elrakni peldaul fasirtot is (nyersen, formazva, csak sutni kell) es szoktam csinalni hamburgernek pogacsat is.

Ma is peldaul fel 12-kor ertunk haza, gyorsan betoltam a sutobe a huspogikat (igy nem is durva kaja, mert nem szivja tele magat olajjal), jo sok zoldseget eszunk hozza, azokat felvagtam, elokeszitettem a zsemleket. 20 perc alatt megsult a huspogi, delben mar javaban ettunk.


Szoval en keszeteleket nem nagyon szoktam venni, sot, igen ritkan, viszont otthon az altalam osszeallitott/elofozott/megfozott dolgokat (friss alapanyagbol) siman lefagyasztom.

Ma is pont neztem, hogy kb 10 fajta ebedne valo van a fagyasztoban, azaz ha el akarnam hasznalni hirtelen, akkor kb masfel hetig napi fel oranal tobbet nem kellene fozessel toltenem es megis mindennap mas fajta fott etelt ennenk.

Jah es nincs nagy fagyasztonk, csak a huton van rajta 2 polcnyi fagyaszto. Tartok sok-sok kisebb meretu, egyforma dobozkat es azokba porciozok, azokat tok jol egymasra lehet rakni es ez a sok minden elfer egy polcon, a masik polcon tartom a husokat/zoldsegeket.


Bocsi, hogy hosszu voltam. Nalam egy ev van a ket gyermekem kozott, ezert kell mindenhol megfognom az idot es az energiamat, na meg az idegrendszeremet. Mellesleg ez elegge koltseghatekony megoldas is.

2012. jan. 31. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

*Brokkolis hal(brokkolit előfőzöd picit, pangasura ráteszed, fűszerezed(citromhéj, zsálya, gyömbér, bors, olívaolaj) vaj-liszt a nyakába be a sütőbe. A brokkoli levében meg lehet zöldséglevest is csinálni.

*főzelékek: sárgaborsó, zöldborsó, krumpli, tök, spenót, lencse, paradicsomos káposzta, ezekhez lehet párizsi a feltét vagy virsli(ezek nagyon gyorsak, esetleg tojás.

*tészták: makaróni, krumplis tészta, káposztás, lekváros, túrós... lassangne, rakott tészták.

*chilis bab, tepsis krumpli, rakott krumpli, rakott kelbimbó.

*paradicsom leves pogácsa(ezt a nagy szívesen segít szaggatni:)), krumplileves rétessel-piroggal.

*lapcsánka, lángos(ezek olyan se nem ebéd se nem tízórai kaják, viszont laktató)

*disznótoros(ma ez lesz a vacsi)

2012. febr. 1. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hasznos tippeket!!!

Másodiknak: köszönöm a biztatást! Már tényleg jó lenne, ha 1 éves lenne a pici és egy kicsit lefoglalná a nagyot, mert állandóan húzza a kezemet, hogy ezt meg azt csináljunk... Ami rendben is van, nagyon szeretek vele játszani, csak borzasztó nyűgös így a házimunka...

Negyediknek: Sok hasznos tanácsot kaptam tőled a fagyasztással kapcsolatban, köszönöm! A kenyérsütő gépben dagasztani is lehet? Mennyibe kerül egy ilyen gép? A recepteket honnan veszed? Pl. a kakaós csigának? Nagyon szeretjük:-)

Tudnál hamburgerbe való húspogácsa receptet írni nekem? Milyen húsból csinálod?

Bocsi az újabb kérdésekért...


A többieknek is köszönöm a választ, mindegyikből tudtam csipegetni:-))

2012. febr. 1. 14:09
 7/7 anonim ***** válasza:

A 4. vagyok. Igen, lehet a kenyersutoben dagasztani, a legolcsobb fajtaban is es tok jol dagasztanak. Kb masfel ora a program. A mennyiseg pedig kenyersutotol fugg, a legtobb akkora, hogy max fel kilo lisztbol mehet bele teszta, de mi negyen vagyunk, ez nekunk eleg is szokott lenni, a kelt tesztas dolgok ugyis aznap a legfinomabbak, vagy max masnap reggelire jo a maradek.


Kakaoscsiga, nagyon jo: [link]

Fank: [link]


A fiaim nagyon szeretik a perecet, ez is nagyon hamar megvan, mivel ugye nem en szorakozok a dagasztassal, a formazas meg max 10 perc: [link]


Ezeket az oldalakat amugy is ajanlom, nezd meg a tobbi receptet is, mert mind tutira kiprobalt es biztosan jo.


Huspogacsa: igazabol ezt szemmertekkel csinalom, daralt hus, reszelt voroshagyma es fokhagyma, tojas, so, pici bors megy bele, illetve en bbq szoszt is szoktam belekeverni, mert mi szeretjuk. Kb mint a fasirt, csak aztatott kenyer ebbe nem megy. Jah es en nem tul zsiros daralt hust keresek, de nem kell, hogy teljesen szaraz legyen, ha sutoben sutod, mert akkor ugye kisul a sajat zsirja belole. Ha olajban sutod, akkor szarzabb hus is jo hozza, akar daralt pulyka hus is. Altalaban en vegyesen dalalt diszno es marha hust hasznalok, a csak marhat nem szeretem egyeni izles miatt, a daralt serteshus meg altalaban nagyon zsiros, amit keszen daralva lehet venni, amit meg te valasztasz, hogy mit szeretnel daraltatni az sokszor tul draga, azert veszem ezt a kombinaciot.

De ez a recept biztosan jo, csak az aranyok miatt mutatom meg neked, kb en is ennyit szoktam belerakni (fokhagymabol en picit tobbet): [link]


Jah, a kenyersutot en tescos ujsagban lattam 10 ezer korul regebben. Most nekem egy jobb fajta van, de volt mar egyszeru tescos is es az is 3 evig mukodott nalam, elajandekoztam es ott romlott el, de valoszinuleg tulterheltek, sok lisztet ratak bele.

Szerintem meg eri beszerezni. En is tudok kezzel dagasztani, de igy tenyleg nem tart semeddig a dolog, nem is leszek ragacsos, mosogatni sem kell utana (a kenyersuto ustjet eleg attorolni, mert olyan a bevonata), plusz szebb is a teszta, mert x homersekleten keleszti a gep, nem kell odafigyelni, hogy ne is rakjam a talat tul melegre, de hidegre sem, ne rakjam huzatos helyre, stb.

Mar nem is emlekszem, hogy mikor dagasztottam kezzel utoljara, talan valamikor tavaly, amikor vendegeket vartam es nagy adag langosra volt szukseg...


Sok sikert!

2012. febr. 1. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!